banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

16 Nisan 2024 Salı

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Faiz ödemeyin, limitiniz

Kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor. Pek çok kişi kredi kartının sadece asgari tutarını ödüyor.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 19:04
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Faiz ödemeyin, limitiniz
banner229
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Faiz ödemeyin, limitiniz

Kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor. Pek çok kişi kredi kartının sadece asgari tutarını ödüyor. Sonrasında kredi kartının kullanılmaya devam edilmesi ile kredi kartı borcu bir türlü kapanmıyor. Asgari tutar ödenmeye devam edildiği sürece de borç miktarı her geçen gün artıyor. Bir süre sonra da içinde çıkılamaz bir duruma gelebiliyor. Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan kişiler için bankalar bazı kolaylıklar sağlıyor. İşte kredi kartı borcundan kurtulmak için yapılması gerekenler.
Kredi kartı kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Taksit imkanı ve bankaların sunduğu çeşitli kampanyalar kredi kartı kullanımını cazip hale getiriyor. Ancak nakit ödeme yapılmaması, online alışverişin kolaylaşması gibi nedenler tüketicinin kredi kartlarını gereğinden fazla kullanmasına yol açıyor. Böylece kredi kartındaki borçlar artarken kart limitleri de düşüyor. 

KREDİ KARTI BORCU NASIL KAPATILIR?
Kredi kartı borcu olanlar asgari ödeme yapmaları durumunda kart borcunun kapanması mümkün olmuyor. Yüksek faiz ödenirken anapara ödemesi daha az yapılmış oluyor. Kart borcunu ödemekte zorlananlar, bir karttan diğerinin borcunu ödeyebiliyor. Tüm bunlar borçların ödenemez noktaya gelmesi ile son buluyor. 
 
Peki kredi kartı borcunu ödeyemeyenler ne yapabilir? Vatandaşlar ilk etapta borç kapatmak için kredili mevduat hesaplarına yöneliyorlar. Buradan çekilen para ile borç kapatılabiliyor. Fakat bu durumda kişinin limiti de çektiği oranda düşüyor. Kredili mevduat hesaplarının geri ödemesi ise en fazla 12 ay şeklinde oluyor. Bu da taksit miktarının fazla olmasına yol açıyor. 
KART LİMİTİ SERBEST KALSIN, GECİKME FAİZİ ORTADAN KALKSIN
 
Kredi kartı borcu olanlar için bankalar devreye giriyor. Borcunu kapatmak isteyen vatandaşlara kredi imkanı sağlanıyor. Garanti BBVA da müşterilerine kredi kolaylığı sağlayan bankalar arasında yer alıyor. Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Mesela kart limiti 4 bin liraysa ve dolduysa bu borcu yönetmek zordur. Bunun yerine ihtiyaç kredisi çekip aylık 200 lira taksit ödemek daha yönetilebilir oluyor. Ayrıca kart limiti de serbest kalıyor, aylık gecikme faizi ortadan kalkıyor. Burada amacımız bankanın para kazanması değil, müşterinin bütçesini daha sağlıklı yönetmesini sağlamak” diyor. 
 
KREDİ KARTI İLE BİRKİM YAPMAK MÜMKÜN
 
Ayrıca kredi kartıyla harcama sırasında birikim yapılabilmesinin de mümkün olduğunu belirten Akten, şu bilgileri paylaşıyor:
 
“Kart sahibi markette, restoranda yaptığı harcamaya göre belirlediği oranda anında birikim sağlıyor. Örneğin 100 liralık bir harcamaya yüzde 5 birikim oranı belirlemişse bu ekstreye 105 lira yansıyor. 100 lira ödemeye giderken, 5 lira faiz geliri sağlayan birikim hesabına yatırılıyor. Bu yolla kart üzerinden altın biriktirmek de mümkün. Ayrıca maaş günlerinde vadesiz hesaptan vadeliye otomatik para aktarılmasını sağlayan seçenekler de sunuyoruz.”





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV