banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ülke ekonomisine dev katkı

Artvin'de Çoruh nehri üzerinde inşa edilen 5 baraj ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladı.

12 Ocak 2024 Cuma 11:51
Ülke ekonomisine dev katkı
banner264
Ülke ekonomisine dev katkı

Çoruh'un enerjisi Türkiye'yi aydınlatıyor

Artvin'de Çoruh nehri üzerinde inşa edilen 5 baraj ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladı.


BEYLİKDÜZÜ AUDİ SERVİSİ

Artvin'de Çoruh nehri üzerinde inşa edilen 5 baraj ülke ekonomisine dev katkı sağlıyor.


IHA'da yer verilen habere göre, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ülkemizin en hırçın akan nehri olan Çoruh Nehrine son 21 yılda 5 adet mavi gerdanlık takıldığını ve ülkemizin hidroelektrik enerji potansiyeline önemli ölçüde katkı sağlandığını söyledi. Balta "Artvin'de son 21 yılda 5 baraj inşa ettik ve böylece 4 milyar 760 milyon metreküp depolama kapasitesine ulaştık. Bu 5 barajın kurulu gücü 1.975 MW olup; yıllık ortalama üretim kapasitesi de 6 milyar 515 milyon kilowatt saattir. Ayrıca Artvin'de taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 93 adet taşkın koruma tesisi ile Artvin şehir merkezi, 238 adet yerleşim yeri ve 7 bin 464 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 12 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE 2 MİLYON 590 BİN HANENİN ENERJİSİ ARTVİN'DEN KARŞILANIYOR
Artvin'de son 21 yılda 36 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 7 Milyar 770 Milyon kilowatt saat enerji üretim kapasitesine ulaşıldığını kaydeden Balta "Kurulu gücü 2.387 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 14 Milyar 607 Milyon TL katkı sunuyoruz. İnşaat safhasında olan 6 adet HES ile de ülkemizin enerjisine güç verecek olmanın heyecanını duyuyoruz. Kurulu gücü 226 MW olan bu tesisler tamamlandığında milli ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 996 Milyon kilowatt saat katkı sunacağız. Şuan planlama ve projelendirme safhasında olan 87 adet HES ile de ülkemizin enerjisine güç verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle yaklaşık 2 milyon 590 bin hanenin enerji ihtiyacını Artvin'de kurulu HES'lerle karşılıyoruz" diye konuştu.







web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV