banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

ELLERİ SONBAHAR KOKULU ADAM

24 Kasım 2013, 18:20
ELLERİ SONBAHAR KOKULU ADAM
Ayşenur FIRAT
ELLERİ SONBAHAR KOKULU ADAM


‘’ Geleceğim ‘’, demişti ve gitmişti küçük adam. Gelmeyeceği belliydi. Şehre kokusunu armağan bırakmış, öyle gitmişti. Küçük kadın bu yüzden ezbere bilirdi şehrin her sokağını. O yoktu. Ama İstanbul onun gibi kokacaktı şimdi. Boğaz, küçük adam olmuştu artık.
Küçük kadın bunları düşünürken, adam gittikten sonra hiç açılmayan pencere açılmış, küçük bir rüzgar gıdıklaması sayesinde de olsa gülmüştü yüzü. Demek ki hala bir ümit vardı hayattan. Ayağa kalktı. Tam atmış sekiz gündür bakmadığı aynaya baktı. Saçlarını taramaya başladı. Ona en çok yakışan elbisesini giydi ve sokağa çıktı. Küçük bir rüzgar sayesinde her şey yeniden başlamıştı sanki. Onsuzda oluyordu, ama onunla bir başka olurdu. Bir an durdu küçük kadın, herkesin ‘’ geleceğim ‘’ deyip, gelmeyen adama benzediğini gördü. Herkes onun gibi uzun boylu, kumral tenliydi. Herkes sonbahar kokuyordu onun gibi. Küçük kadın ezbere bilirdi bu kokuyu. Çünkü hep sonbahar kokulu bir adamı özlemiş, beklemişti. Küçük adam hiç gelmemişti aslında. Olmaya çalıştığı zamanlarda daha da yoktu. Şimdi İstanbul, yanındayken bile var olmayı beceremeyen bir adam gibi kokuyordu. Mayıs ayında bile sonbahar kokuyordu.
Şimdi her sokağı çıkmazdı İstanbul’un. Bir an nefes alamadı küçük kadın. Onsuz olmuyordu. Geri döndü örselenmiş yüreği. Evinin salonundaki çiçekli berjamine oturdu. Saçını bozdu, makyajını sildi. Her şey eskisi gibiydi. Küçük kadın küçük kadındı artık, İstanbul hala küçük adamken… ‘’ Geleceğim ‘’ deyip giden adam hiç gelmedi. Küçük kadın hiç vazgeçmedi beklemekten. Vazgeçmek, vazgeçmekten vazgeçmişti bu sonbahar kokan şehirde. Belki de küçük adam beklenmeyi severdi. Onu beklemek de güzeldi. Beklenmek en çok ona yakışırdı. O sonbahar kokulu ellerine…
Ey sonbahar kokulu adam!
Şimdi herkes biraz daha sen…
Hani şimdi o yoktu ya, herkes o olmuştu sanki.


A.F
26.05.2012 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV