banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Cumhurbaşkanı Gül'den ilk kez ‘yolsuzluk’ açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Gül, ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ ile ilgili ilk kez konuşarak, “Yolsuzluk veya yanlış söz konusu olursa bunların üstü falan kapanmaz, kapanamaz. Herkesin rahat olması gerekir” dedi.

25 Aralık 2013 Çarşamba 06:01
Cumhurbaşkanı Gül'den ilk kez ‘yolsuzluk’ açıklaması geldi
banner299
Cumhurbaşkanı Gül'den ilk kez ‘yolsuzluk’ açıklaması geldi
Cumhurbaşkanı Gül, ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ ile ilgili ilk kez konuşarak, “Yolsuzluk veya yanlış söz konusu olursa bunların üstü falan kapanmaz, kapanamaz. Herkesin rahat olması gerekir” dedi.



Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin verilmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül şunları söyledi:

HERKES RAHAT OLSUN

“Reformların yapıldığı bir ülkede herhangi bir yolsuzluk veya yanlış söz konusu olursa bunların üstü falan kapanmaz, kapanamaz. Önce bunu bilin. Çünkü Türkiye bundan 15-20 sene önceki Türkiye değil. 10 sene içerisinde ülkede olağanüstü reformlar yapıldı. Kanunlar, her şey. O bakımdan önce buna herkesin rahat olması gerekir.

YARGI KARARI BEKLENMELİ

Yargı, Türkiye’de, hem bağımsız hem de tarafsız. Yargıya ulaşan bu şeyleri mahkeme gayet titiz değerlendirecek, inceleyecek ve hiç kimsede soru işareti bırakmayacak şekilde, bütün bu bahsi geçen tartışmalar ve iddialarla ilgili nihai kararını verecektir. Şu anda yargı sürecinin çalışmasını ve meselenin aslı ne ise ortaya çıkartmasını herkesin beklemesi gerekir. İnanıyorum ki mahkemeler bunu en doğru şekilde neticeye ulaştıracaktır.

OTORİTE DEVLETTİR

Demokratik hukuk devletinde, devlet kurumlarında çalışan, bu Silahlı Kuvvetler, emniyet, yargı olur, veyahut da devletin başka kurumları olur. Bu kurumlarda çalışanlar, hepsinin bireysel olarak farklı düşünceleri ve ideolojileri olabilir. Farklı siyasi akımlara bağlı olabilirler. Ama bunların hepsi devlet işleri ve kamu işleri dışında meşrudur. Ama devlet işleri söz konusu olduğunda devlet otoritesi, anayasa, kanunlar ve çalıştıkları kurumların kuralları bağlar. Bunun dışında hiçbir otorite ve hiçbir dayanışma söz konusu olamaz. Demokratik hukuk devletlerinde bu böyledir. Bu, bugün için de dün için de bundan sonrası için de bir temel ilkedir. Dün de bu tip şeyler oluyordu. Başından beri bu tip yanlışlara her zaman dikkat çektim. Demokratik, hukuk devleti ilkelerinin en gelişmiş ülkelerdeki gibi uygulanmasına dikkat edilmeli.

FAZLASI POLEMİĞE GİRER

Tabii ki düşünceler, görüşler yazılır, çizilir ama bunlara ne kadar ilkeli bir şekilde bakılırsa o kadar bu memleketin yararına olur. İlkeli dediğim şey de şu; demokratik hukuk devletinde standartlar nasıl olursa hep öyle olacaktır. Söyleyeceklerim bu kadar. Bunun dışında ne söylesem açıkçası polemiğe girmiş olurum. Arkasından başka şey de gelir.”

BAŞBAKAN’LA KONUŞTUK

Gül, açıklamasının son bölümünde, soruşturmaya adı karışan bakanların görevden alınmasıyla ilgili tartışmaya da değindi. Gül, şu değerlendirmeyi yaptı: “Hükümetle ilgili, bakanlarla ilgili sordunuz. Sayın Başbakan’la geniş bir şekilde konuştuk. Kendisinin çeşitli düşünceleri var. Ben de tabii kendi düşüncelerimi kendisiyle paylaştım. Hazırlıklarını yapıyor şimdi o. Değerlendirmelerini yapıyor. Yurtdışına gitti biliyorsunuz. Gelince kendisiyle görüşeceğiz ve o zaman duyacaksınız. Yapılacak şey, sakin ve şeffaf bir ülkede işler nasıl oluyorsa bu ülkede de öyle olmalı.” Bir gazetecinin, “Kabine değişikliği yapılırken adı geçen bakanlar yeni kabinede olursa tavrınız ne olur” sorusuna Gül, “Gelince zaten duyacaksınız” yanıtını verdi. Bu arada Erdoğan görev değişikliği yapacağı bakanlara durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Kabine üyeleri, Erdoğan’ın revizyon açıklamasını cuma günü yapmasını bekliyor.     

Köşk töreninde

İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nda oğlu Barış Güler’in tutuklanmasının ardından ilk kez Çankaya Köşkü’ne çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni için Çankaya’ya gelen Bakan Güler ve diğer bakanlarla tek tek el sıkıştı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV