banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Büyükçekmece Albatros için Başkan da halk da geri adım atmıyor

Büyükçekmece Halkı, Albatros Parkı'nda gerçekleşen ağaç katliamına karşı ayağa kalktı.

13 Haziran 2014 Cuma 10:24
Büyükçekmece Albatros için Başkan da halk da geri adım atmıyor
banner264
Büyükçekmece Albatros için Başkan da halk da geri adım atmıyor
Büyükçekmece Halkı, Albatros Parkı'nda gerçekleşen ağaç katliamına karşı ayağa kalktı.
Tabela Neon

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı yayınladığı bir ihale ile parkın bulunduğu parselleri 15 Ağustos 2013'te satılığa çıkarmıştı.

Atatürk Mahallesi'nde yer alan ve toplamda 30 bin metrekareyi bulan yeşil alanın betonlaşaşmasına karşı mahaleliler ayağa kalktı.
"BUDAMA" İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

2014 Ocak ayında park alanına giren Belediye ekipleri "budama yapıyoruz" diyerek onlarca ağacı kökünden kesmişti. Ardından birçok kez eylemler yapılmıştı.
Mayıs ayında ise park alanı içerisinde iş makinaları ile düzeltme çalışmaları yapan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri düzeltme yapılan alana mıcır dökerek bölgeyi otopark alanı olarak kullanmak istediğini bildirdi.

BAŞKAN GERİ ADIM ATMIYOR

Büyükçekmece Belediye Başkanı yerel basında yer alan açıklamalarında "kendisini sevmeyen bir grup insanın hizmet yapmasını engellemek için" bu alanın satışına karşı çıktığını söylemiş ve geri adım atmayarak bu alanın satılacağını, "1000-2000 kişilik istihdam yaratacak bir projenin bölgede uygulanacağını" belirtmişti.

Ancak Büyükçekmeceliler mücadeleden vazgeçecek gibi görünmüyor.

"Diren Büyükçekmece" grubu ve Mahalle Muhtarı Alkış Barış öncülüğünde bir imza kampanyası başlattı.

"Albatros Park Olarak Kalmalıdır" üst başlığıyla imzaya açılan metinde şu ifadelere yer veriyor: "Konumu, geçmişi, içerisindeki ağaçları ve 1. derecede deprem bölgesi olan ilçe merkezimizin deprem sonrası toplanma yeri olarak kullanılabilecek tek doğal alanı olması sebebiyle, sözkonusu alanın Büyükçekmece halkının faydalanacağı bir şehir parkı olarak düzenlenmesini, imar planlarında gerekli değişikliğin yapılmasını ve “Yeşil Alan” olarak tescilini talep ediyorum."

Mahalle muhtarları, STK'lar ve siyasi partilerin de destek verdiği kampanyada 2 günde 3000 imza toplandı.
Mücadelede kararlı olan grubun önümüzdeki günlerde uygulayacağı program ise şöyle:

13 Haziran Cuma ve 14 Haziran Cumartesi akşamları Büyükçekmece sahilinde imza standları kurarak broşür dağıtıp halkı 15 Haziran Pazar günü saat 17.00'de Albatros Parkı'nda yapılacak halaylı, horonlu, şarkılı türkülü şenliğe davet etmek.

Pazar günü akşamı şimdilik sonlandıracakları imza kampanyasında toplanan imzaları hafta içerisinde aralarında seçecekleri temsilcileri aracılığıyla Büyükçekmece Belediyesi, İBB, siyasi parti genel merkezleri ve gerekirse TBMM'ye iletmek.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV