banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Orda Uzakta Bir Köy

04 Ocak 2012, 08:15
Orda Uzakta Bir Köy
Engin AŞCI

Orda Uzakta Bir Köy

 

Geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Uludere ilçesinde hükümetin "operasyonel hata" olarak nitelendirdiği üzücü bir olay yaşandı.

35 köylünün yaşamını yitirdiği olay şair Ahmet Kutsi TECER' ın ORDA BİR KÖY VAR UZAKTA şiirini hatırlattı.

Eski adı Roboski yeni adı Ortasu köyü. Köylülerin Çoğu Roboski diyorlarmış. Ama bizim için ne fark eder ki, ne eski adını biliyorduk, ne yeni adını nede böyle bir köyün ve çocuklarının varlığını.

Ta ki yaşanan bu trajik olaya kadar. Çoğu çocuk yaşta 35 köylü " kaçakçılık " yaparken üzücü olay meydana geliyor.

Kaçakçılık dediğime bakmayın bunlar İstanbul ya da Akdenizin bir limanında gemilerle tonlarca kaçak yakıt taşımıyorlar.

Kuyumcu dükkânlarına kaçak altın da getirmiyorlar. Çoğu öğrenci, fakir aile çocukları, okul harçlıklarını çıkartmak için uğraşıyorlarmış.

Sınırın diğer tarafında, kendilerine 2 km uzaklıkta akrabalarının yaşadığı köyde katırlarla birkaç litre mazot taşıyorlarmış.

İddialara göre bunu güvenlik güçleri de biliyorlarmış. Zaten bilmemelerine de imkân yok.

Trajik Olay 28 Aralık 2011 akşam Saat 21 civarında meydana gelmesine rağmen ertesi gün akşam yani yaklaşık 20 saat boyunca olayla ilgili birkaç tv ve birkaç internet sitesi haberi dışında olay hiçbir yerde yer almadı.

Bu insanların, suçları ve günahları neydi? Öldürülen kişilerin, terörist sanılmaları, terörist sanılarak da öldürülmeleri, bu acı olayın haklı gerekçesi olabilir mi? Terörist sanılan her önüne gelen kişi, rasgele öldürülebilinir mi?

“BU OLAY TERÖRLE MÜCADELE GEREKÇESİYLE ÖRTBAS EDİLEMEZ”

Milyonların seyrettiği anlı-şanlı haber kanalları, yüz binlerin takip ettiği internet sitelerinde olay hiç geçmedi. Sanki olay Afganistan’ ın Torabora dağlarında bir köyde yaşanmış.

Günümüzün iletişim çağında 20 Saat basınımızın haberdar olmadığı bir köy, orda uzakta bir köy.

Neyse ki 20 saat sonra hükümetten açıklama gelmesiyle bu üzücü olayı öğrenmiş olduk.

Olayın Yeni yıla girmemize iki gün kala meydana gelmesi Usta şairin ünlü dizelerini 2. kez hatırlattı. Çoğu belediyelerin organize ettiği yılbaşı eğlenceleri hiçbir aksama meydana gelmeden gayet şaşalı ve gösterişli bir şeklinde kutlandı. Belki bu olay Uzakta sınırda bir köyde olmazsa, yeni yıl eğlenceleri bu kadar şaşalı olmazdı ama nasıl olsa 35 köylü Terörist sanılıp "operasyonel hata" sonucu bombalandığı için pek önemi yok ve ORDA BİR KÖY VAR UZAKTA..

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV