banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

ABD'li bilim insanlarından mutasyon araştırması

ABD'li bilim insanları koronavirüsün ,uğradığı mutasyon sonucu, bulaşıcılığının artmış olabileceği belirtiyorlar.

14 Haziran 2020 Pazar 01:00
ABD'li bilim insanlarından mutasyon araştırması
banner304
ABD'li bilim insanlarından mutasyon araştırması

ABD'li bilim insanları koronavirüsün ,uğradığı mutasyon sonucu, bulaşıcılığının artmış olabileceği belirtiyorlar. Söz konusu mutasyonun salgın açısından seyrini inceleyen araştırmacılar, ABD ve Latin Amerika'da çok yüksek sayıda vaka görülmesinin bu sebeple olduğunu düşünüyor.


ABD'li araştırmacılar koronavirüsün insan hücrelerini daha kolay enfekte edecek şekilde mutasyona uğradığına inandıklarını söyledi.

Ntv.com.tr'nin yer verdiği habere göre, uzmanlar mutasyon sonrası bulaşıcılığın artmış olabileceğini düşünüyor.

Florida'daki "Scripps Araştırma Enstitüsü" araştırmacıları koronavirüsün mutasyona uğradığını ancak bunun küresel salgının gidişatını değiştirecek düzeyde olup olmadığının yapılacak çalışmalar sonrasında belli olacağını açıkladı.

Uzmanlar, mutasyona uğrayan virüsün insan hücreleri arasında bulaşıcılığının artması nedeniyle, ABD ve Latin Amerika'da çok yüksek sayıda vaka görülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

DSÖ "NORMAL" DEMİŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü daha önce, koronavirüste şimdiye kadar görülen mutasyonların normal olduğunu, bulaşıcılığı artırdığına ya da daha ölümcül bir hale getirdiğine yönelik ellerinde henüz bir veri olmadığını söylemişti.







beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV