banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İBB Meclisi'nde protesto!

İBB Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında Gezi Parkı tartışmaları damga vurdu

10 Haziran 2013 Pazartesi 19:26
İBB Meclisi'nde protesto!
banner265
İBB Meclisi'nde protesto!
İBB Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında Gezi Parkı tartışmaları damga vurdu
İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Haziran ayının ilk toplantısına Gezi Parkı tartışmaları damga vurdu. CHP’li üyeler Gezi Parkı’nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden polis ile göstericiler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. CHP’li üyeler saygı duruşu sırasında hayatını kaybedenlerin resimlerini ve "Çapulcuyum" yazılı dövizleri havaya kaldırarak gazetecileri gösterdi.

İBB’nin Saraçhane’deki binasında yapılan toplantı öncesi CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı gazetecilere açıklama yaptı. Salıcı, Gezi Parkı’nın yeşil alan olarak kalması ve inşaata açılmaması için plan notu eklenmesini ek gündem maddesi olarak meclise sunacaklarını söyledi.

CHP İL BAŞKANI SALICI: AKP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN NE DİYECEĞİNİ HEP BERABER GÖRECEĞİZ

Oğuz Kaan Salıcı şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız gezi parkının yeşil alan olarak kalması için önerge verecekler. Bunun hazırlıklarını yaptılar. 2 konu ön plana çıkıyor. Bir tanesi Gezi Parkının da içinde olduğu Beyoğlu bölgesinde 1/1000 ve 1/5000 planlarında Gezi Parkının yeşil alan olarak kalması ve inşaata açılmamasıyla ilgili plan notu eklenmesi talep edilecek. Bugün mecliste şunu çok net göreceksiniz. Gezi Parkı yeşil alan olarak kalsın diyenlerle hayır biz buraya adı AVM’mi olur rezidans mı olur kışla mı olur sürekli değişiyor. Başbakan bir şey söylüyor. Kadir Topbaş başka bir şey söylüyor. Kadir Topbaş bir şey söylüyor. Başbakan onu yalanlıyor. Bu durumu sorumlularının yada taraflarının ortaya çıkmasını sağlayacağız. CHP vereceği önergeyle şunu çok açık ve net bir şekilde taahhüt edecek. Biz buranın yeşil alan olarak kalmasını park kalmasını istiyoruz. Gelin bunu plan notuna işleyelim. CHP üyelerin böyle bir teklif getirdiği ortamda AKP’li belediye meclis üyelerinin ne diyeceğini hep beraber göreceğiz. İkinci bir sözümüz Kadir Topbaş ile ilgili. Sayın Başbakan, sayın Kadir Topbaş’ı yalanlamaktan bıktı artık. Sayın Topbaş bir şey söylüyor. Söylemiş olduğu şeyin tam tersini sayın başbakan söylüyor. Sayın Topbaş sonra görüşünü değiştirmek zorunda kalıyor. Sonra sayın başbakan onu da yalanlıyor. Dolayısıyla ortada böyle bir karmaşa var. Şu anda İstanbul’da bir belediye başkanımız yok maalesef. Sayın Topbaş bütün bu tartışmaların olduğu gün, bugün de meclise gelmezse o koltuktan ayrılmak durumundadır. Belediye meclisine gelip yapmak istediği çalışmalarla ilgili televizyonlarda yaptığı açıklamalarla ilgili yada çelişkilerle ilgili gerekli açıklamayı yapmak ve büyükşehir belediye meclisine bu konuda tatmin edici cevaplar vermek zorundadır."
GEZİ PARKI MADDESİ OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Gündem toplantısında CHP grubunun getirdiği öneri meclis divanınca okundu. Ardından grup başkanları konuyla ilgili söz aldı. Konuşmaların ardından Meclis Başkanvekili AK Partili Ahmet Selamet öneriyi meclis üyelerinin oyuna sundu. Teklif maddesi AK Partili üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla reddedildi.

ALKIŞ VE PROTESTO

Toplantıda zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Grup başkanlarının ardından CHP’li meclis üyesi İnci Başpınar, "Gezi Parkıyla" ilgili söz almak istedi. Ancak Selamet, Başpınar’a gündem dışı olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Bu sırada bir meclis üyesi Selamet’e laf atınca Selamet, "Beyefendi ben size söz vermek zorunda mıyım? Konuşursunuz efendim. Bu yönetmelik böyle söylüyor. Bu meclis bu başkanı seçti. Bu başkanın divanı karar verdi. Sizde saygı duymak zorundasınız" dedi. Selamet’in bu çıkışı AKP’li üyelerden alkış alırken CHP’li üyeler de sıralara vurarak durumu protesto etti.

"DEMOKRASİYİ AŞIRI KULLANIYORUM"

Selamet, "İnci Hanım size saygı duyuyorum. Lütfen yerinize geçer misiniz. Siz de farkındasınızdır. İlk defa bu kadar sinirleniyorum. Sebebi değerli arkadaşlar demokrasiyi aşırı şekilde kullandım.Ve gereğinden fazla söz hakkı verdim size" dedi.

PROTESTOYLA AYRILDILAR

Selamet daha sonra ek teklif maddelerinin okunmasına geçince CHP’li üyeler meclisten ayrılmaya başladı. CHP’liler ellerindeki fotoğraf ve "çapulcuyum" yazılarıyla meclisten çıktı. Selamet ise ek teklif maddelerini okumaya ve oylamaya devam etti.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV