banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Google Meet nedir

Google tarafından geliştirilen iş odaklı video konferans aracı olan Google Meet ile ilgili tüm detaylara sayfamızdan ulaşın. Google Meet Nedir? Google Meet Nasıl Kullanılır?

30 Mayıs 2023 Salı 10:51
Google Meet nedir
banner264
Google Meet nedir
Google Meet nedir? Google Meet nasıl kullanılır?

Google tarafından geliştirilen iş odaklı video konferans aracı olan Google Meet ile ilgili tüm detaylara sayfamızdan ulaşın.
Google Meet Nedir? Google Meet Nasıl Kullanılır?


Google Meet, Google'ın işletmelere özel olarak sunduğu bir video konferans çözümüydü. 2020 yılında tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilmesi için ücretsiz hale getirildi. Peki, Google meet nedir? Google meet nasıl kullanılır? Tüm bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Google Meet onlarca farklı kişinin aynı sanal toplantıya katılmasına izin verir. İnternet erişimleri olduğu sürece insanlar birbirleriyle konuşabilirler veya video görüşmesi yapabilirler. Google Meet üzerinden toplantıdaki herkesle ekran paylaşımı gerçekleştirilebilir.

Google Meet Nedir?
Google Meet, Google tarafından geliştirilen iş odaklı bir video konferans aracıdır. Google Meet, Google Hangouts görüntülü sohbetlerinin yerini aldı ve kurumsal kullanım için bir dizi yeni özellikle geldi. Kullanıcılar 2020 yılından itibaren Google Meet'e ücretsiz olarak erişim hakkı elde ettiler.

Google Meet'in ücretsiz sürümünde bazı sınırlamalar söz konusu. Ücretsiz kullanıcıların toplantı süreleri, 100 katılımcı ve 1 saat ile sınırlı. Birebir görüşmelerde bu sınır maksimum 24 saat. Google Workspace Essentials veya Google Workspace Enterprise satın alan kullanıcılar ise bu sınırlamalardan muaflar.

Google Meet Nasıl Kullanılır?
Google Meet kullanım kolaylığı ile tanınır. Sadece birkaç dakika içerisinde Google Meet'in nasıl kullanılacağı öğrenilebilir. Bir toplantı oluşturmak, bir toplantıya katılmak ve ayarları düzenlemek oldukça basit. Sadece hangi ayarı nasıl kullanacağınızı bilmeniz yeterli.

* Google Meet'i web tarayıcısından kullanmak için apps.google.com/meet adresini ziyaret edin. Sağ üst kısma göz atın ve bir toplantı başlatmak için "Toplantı başlatın" veya bir toplantıya katılmak için "Toplantıya katılın" butonuna tıklayın.

* Google Meet'i Gmail hesabınızdan kullanmak için web tarayıcısından Gmail'e giriş yapın ve sol menüden "Toplantı başlatın" butonuna tıklayın.

* Google Meet'i telefondan kullanmak için Google Meet uygulamasını (Android ve iOS) indirin ve ardından "Yeni toplantı" butonuna dokunun.

Toplantı başlattıktan sonra size bir bağlantı sunulur. Bu bağlantıyı kullanarak başkalarını toplantıya katılmaya davet edebilirsiniz. Bir toplantının kodunu biliyorsanız kodu kullanarak toplantıya giriş yapabilirsiniz. Gerek duymanız durumunda toplantılar için görüntüleme ayarlarını değiştirebilirsiniz.


Google Meet Nasıl Toplantı Oluşturulur?
Google Meet üzerinden toplantı oluşturmak oldukça kolay. Ancak işlemler kullanılan cihaza göre değişiklik gösterir. Bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan sorunsuz bir şekilde toplantı oluşturabilirsiniz. Bunun için takip etmeniz gerekenler oldukça basit:

Bilgisayardan Toplantı Başlatma
1. Bilgisayarınızdan web tarayıcısı açın ve apps.google.com/meet adresine giriş yapın.

2. Karşınıza çıkan web sayfasında sağ üstte yer alan mavi renkli "Toplantı başlatın" butonuna tıklayın.

3. Google Meet'i kullanmak istediğiniz Google hesabını seçin veya hesabınız yoksa Google hesabı oluşturun.

4. Giriş yaptıktan sonra toplantınız başarıyla oluşturulacak. Şimdi toplantı bağlantısını kullanarak insanları Google Meet toplantınıza davet edin.

Telefondan Toplantı Başlatma
1. Telefona indirdiğiniz Google Meet uygulamasını açın.

2. Android telefon kullanıyorsanız hesabınıza otomatik olarak giriş yapılacak. iPhone kullanıyorsanız ilgili Google hesabınıza giriş yapın.

3. Google Meet uygulamasında yer alan "Anında toplantı başlat" seçeneğine dokunun ve bir toplantı başlatın.

4. Toplantı başladıktan sonra toplantı bağlantısını kullanarak insanları Google Meet toplantınıza davet edin.


Google Meet Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir?
Google Meet toplantılarından en iyi şekilde faydalanmak için bazı önemli özelliklerden yararlanmak isteyebilirsiniz. Çoğu kullanıcı bu özellikleri bilmez. Ancak siz bu özellikleri öğrenerek Google Meet'i bir uzman gibi kullanmaya başlayabilirsiniz.

1. Kontrol özelliği: Herhangi bir Google Meet toplantısına katılmadan önce ses ve video kontrolü yapabilirsiniz. Toplantı bağlantısına girin, oturum açın ve videonun altındaki "Ses ve video kontrolü" kısmına tıklayın.

2. Düzen ayarı: Google Meet toplantısı oluşturduysanız ve çok fazla kişi katılacaksa toplantı görünümünü değiştirebilirsiniz. Toplantı açıkken alt kısımda yer alan "üç nokta" simgesine tıklayın ve ardından "Düzeni değiştir" seçeneğini kullanın.

3. Sabitleme özelliği: Çok fazla kişinin katıldığı toplantılarda asıl konuşmacıya odaklanmakta sorun yaşayabilirsiniz. Asıl konuşmacının karosuna doğru gelin ve onu sabitlemek için "raptiye" işaretine tıklayın.

4. Kaydetme özelliği: Google Meet toplantınızı daha sonra başka bir yerde kullanmak veya tekrar izlemek istiyorsanız onu kaydedebilirsiniz. Toplantı açıkken alt kısımda yer alan "üç nokta" simgesine tıklayın ve ardından "Toplantıyı kaydet" seçeneğini kullanın.

5. Arka plan değiştirme: Google Meet toplantılarında arka planı değiştirme şansınız var. Arka plana bir resim ekleyebilir veya arka planı bulanıklaştırabilirsiniz. Böylece nerede olursanız olun kamera görüntüsünde sadece yüzünüzün gözükmesini sağlarsınız.

6. Ekran paylaşma: Ekran paylaşma toplantılarda oldukça kullanışlı olabilir. Toplantıya katılanlarla bilgisayarınızın ekranını, bir tarayıcı penceresini veya bir tarayıcı sekmesini paylaşabilirsiniz. Yapmanız gereken alt kısımdaki "yukarı ok" işaretine tıklamak ve seçim yapmak.

Google Meet için Bir Google Hesabı Gerekiyor mu?
Google Meet'i kullanabilmek için bir Google hesabına ihtiyacınız olacak. Daha önce bir Gmail hesabı oluşturduysanız doğrudan bu hesabı kullanabilirsiniz. Google kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına uçtan uca şifreleme işlemini gerçekleştirmek için hesap kullanımını zorunlu kılar.

Eğer Google hesabınız yoksa ücretsiz bir biçimde kolayca hesap açabilirsiniz. İhtiyaç duymanız durumunda Google Meet toplantılarını Google Drive'a kaydedebilirsiniz. Kaydedilen tüm toplantılar şifrelenmiş olur ve ilgili Google hesabınız dışında ona erişim sağlayamazsınız.




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Anahtar Kelimeler: Google Meet NedirGoogle Meet

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV