banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Yenilmez: Sanatın ergenekonu rahatsız

Başbakan’ın ‘Özelleştireceğiz’ dediği Devlet Tiyatroları konusu konuşuldu. Asım Yıldırım’ın stüdyo konuğu tiyatrocu Ahmet Yenilmez konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

03 Mayıs 2012 Perşembe 02:36
Yenilmez: Sanatın ergenekonu rahatsız
banner266
Yenilmez: Sanatın ergenekonu rahatsız
Başbakan’ın ‘Özelleştireceğiz’ dediği Devlet Tiyatroları konusu konuşuldu. Asım Yıldırım’ın stüdyo konuğu tiyatrocu Ahmet Yenilmez konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Samanyolu Haber TVdeki Güncel Durum programında bugün Başbakan’ın ‘Özelleştireceğiz’ dediği Devlet Tiyatroları konusu konuşuldu. Asım Yıldırım’ın stüdyo konuğu tiyatrocu Ahmet Yenilmez konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
“SANATTAKİ ERGENEKON RAHATSIZ”
 
Sanatın ya devlet himayesinde ya da burjuva himayesinde hayat bulacağını söyleyen Yenilmez, “Konservatuar sayıları arttı, milli manevi, yerli ve halisane düşünen insanlar burjuva olmaya başladı. Siyasetteki Ergenekon yapılanma, ticaretteki Ergenekon yapılanma en sonunda sanattaki Ergenekon benzeri yapılanma bundan rahatsız oldu.” dedi. 
 
“Devşirme zihniyetin oluşturduğu kurumsal yapıda tiyatro sınavları gece yarısı yapıldı. Devlet tiyatrosu ve şehir tiyatrosuna oyuncu kadrosundan alınacak insanların öyle duyuruyla ilanla falan pek işi olmadı. Yakın zamanlarda bu hassasiyet gösterilmeye çalışılıyor. Ve oranlar korunmadı. Burada her şeyi konuşturmayın bana. Dünyada tiyatro alanında kadroda kadın erkek oranı bile korunmadı.
 
“GÖSTERİLERDE ÖNE ÇIKANLARLA CUMHURİYET MİTİNGLERİNDE ÖNDE OLANLAR AYNI”
 
Askeriyede ve siyasette olduğu gibi süregelen bir statükonun artık yıkılmak üzere olduğunu söyleyen Ahmet Yenilmez, gösterilerde ön plana çıkan insanların Cumhuriyet mitinglerinde önde olan insanlarla aynı olduğunu söyledi.
 
“ Ben bir örnek vereyim. Genco Erkal. Ben Muammer Karaca Tiyatrosu’nda 6 yıl müdürlük yaptım. Muammer Karaca Tiyatrosu benim dönemimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir tiyatroydu. Şu anda Beyoğlu Belediyesi’nde. Buranın yıllık programı Genco Erkal’ın oyun saatlerine göre ayarlanır. O talep eder ve hiç kimse onun talebine karşı hayır demez.''
 
 “CUMHURİYET TARİHİNDE EN FAZLA SALONU AK PARTİ AÇTI”
 
“ İddia ediyorum Cumhuriyet tarihinin en fazla salon açan hükümeti bu iktidarıdır.”
 
Roller artık rol model oldu diyen Yenilmez, kavga bu rol modele sahip olma kavgası dedi.
 
“SANAT DÜNYASINDA MAHALLE BASKISI VAR”
 
“Şu Cihangir’deki kahvelere kamera gönderin günde bir simit ve bir bardak çayla gününü geçiren gençler var bu ülkede. Korktuğu için mahalle baskısı yüzünden dizi setlerinde sahursuz oruç tutan oyuncular var.  Ben şahidim. Birisi sesini çıkardığı zaman ya diziden atılıyor, ya dışlanıyor ya yardımı kesiliyor.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV