banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

BM'den çok önemli Balyoz kararı

Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu (UNGWAD), Balyoz davasındaki tutuklulukların keyfi olduğuna dikkat çekerek, Türkiye Hükümeti’nden hakkında başvuru yapılan 250 tutuklunun durumunun düzeltilmesini talep etti.

22 Temmuz 2013 Pazartesi 19:04
BM'den çok önemli Balyoz kararı
banner299
BM'den çok önemli Balyoz kararı
Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu (UNGWAD), Balyoz davasındaki tutuklulukların keyfi olduğuna dikkat çekerek, Türkiye Hükümeti’nden hakkında başvuru yapılan 250 tutuklunun durumunun düzeltilmesini talep etti.

UNGWAD tarafından 5 Temmuz 2013′de Türkiye Hükümeti’ne iletilen görüş, bugün başvuruyu yapan Vardiya Bizde platformu adına yapan insan hakları avukatı Gared Jenser’e (Perseus Strategies Hukuk Bürosu) iletildi.

UNWGAD’in ilettiği görüşte, Balyoz tutuklamalarının keyfi olduğuna dikkat çekildi ve bu tutuklamaların Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne de aykırı olduğu vurgulandı.

Balyoz ve Gerçekler Sitesi’nde yayınlanan UNWGAD’in görüşü şöyle:

"Yukarıda aktarılanların ışığında, Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu aşağıdaki görüşü oluşturmuştur:

Balyoz ya da Sledgehammer davalarında özgürlüğünden alıkonulan 250 sanığın tutuklulukları keyfidir, Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmesi’nin 9 ve 14ncu maddeleri ile İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 9,10, ve 11nci maddelerinin ihlalidir; Keyfi tutuklamalar kategorisinde, Çalışma Grubu ‘nun başvuru incelemelerinde referans verdiği III kategorisine düşmektedir.

Oluşturulan görüş akabinde, Çalışma Grubu Türkiye Hükümeti’nden 250 kişinin durumunun İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmesinin hükümlerine uygun olarak düzeltilmesini talep eder. Davanın tüm koşulları dikkate alındığında, Çalışma Grubu bir uygun çözümün, Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme’nin 9ncu madde, 5nci paragrafındaki yaptırılabilir bir tazminat hakkı olduğunu takdir etmektedir.

Çalışma Grubu, Türkiye Hükümeti’nin dava ile ilgili ilettiği bilgilerden davanın değisik iç temyiz ve yeniden inceleme süreçlerine tabi olduğunu not etmiştir. Bu Görüş’te saptanan yetersizliklerin bu süreçlerde dikkate alınması gerekmektedir."

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV