banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Villa ve konaklarda oturan gümrükçüler

Gümrüklerde çalışmak kimi memurlar için tam bir "arpalık" konumda. Bu memurlar için ay sonu maaşını beklemek gibi bir sorun yok!

27 Aralık 2011 Salı 13:29
Villa ve konaklarda oturan gümrükçüler
banner266
Villa ve konaklarda oturan gümrükçüler

Gümrüklerde çalışmak kimi memurlar için tam bir "arpalık" konumda. Bu memurlar için ay sonu maaşını beklemek gibi bir sorun yok!
gümrüklerde “rüşvet” olduğu değerlendirilen paraları dağıtan gümrük müşavirlik şirketlerini yayınladı. Söz konusu şirketlerin isimleri, 3 Gümrük Müfettişinin hazırladığı "Soruşturma Raporu"nda yer alıyordu. Bugün ise sıra “rüşvet” olduğu paralardan alan memurların nerede oturduğunu ortaya çıkarıyor.

Kimi villa da kimi konakta...!
Söz konusu memurların adları Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava dosyasına giren raporda yer alıyor. Memurların büyük bir bölümü ise Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Gümrüğü’nde çalışan isimler.. Ortalama 3 bin TL ücret alan o isimlerden bazıları ve oturdukları lüks konutlar:

Barış Akgül: Yaptığı telefon konuşmaları bir çok kez dinlemeye takılan Barış Güllü Halkalı Atakent’te 1. Etap Avrupa Konutlarında oturuyor. Söz konusu evlerin piyasa değeri 300-350 bin TL dolayında. Barış Güllü’nün yapılan ev aramasında 23 adet değişik marka kol saati bulunmuştu.

Erkan Uzunalioğlu: Aynı zamanda öykü yazarı da olan Uzunalioğlu, dava dosyasına göre "rüşvet mekanizması"nın en önde gelen isimlerinden biri konumunda. Büyükçekmece’de 2 katlı villada oturan Uzunalioğlu’nun yapılan üst aramasında 5 bin 200 TL bulunmuştu. Ayrıca evinde bir adet sinyal bozucu cihaz bulunmuştu.

Nevzat Tunçtürk: Aylık ortalama 3 bin TL aldığı sanılan Tunçtürk’ün oturduğu yer ise residance katı. Tunçtürk’ün evi Büyükçekmece’de bulunan Ginza Residance Begonya Blokları’nda. Şirket kaynakların söz konusu evlerin fiyatını 270 bin TL ile 400 bin Tl olarak açıklıyor.

Önal Yılmaz: Bir diğer gümrük memuru Önal Yılmaz ise Başakşehir’deki Oyakkent Sitesi’nde oturuyor. Yılmaz’ın yapılan ev aramasında 6 bin 510 TL 2 bin 500 dolar ve 100 euro bulunmuştu. Söz konusu evlerin fiyatı ise 210 bin TL ile 385 bin TL aralığında.

Selda Özkan: Operasyonun yapıldığı süreçte AHL Kargo Gümrüğünde sekreter olarak çalışan Özkan’ın evi ise Esenkent’de bulunan Semerkant Konakları’nda. Özkan’ın işyerinde yapılan aramada 8 bin 120 Tl bulunmuştu. İki yıl önce dolan konakların fiyatının ise 300-400 bin TL arasında değiştiği ifade edildi.

Halis Dülger: Bir çok rüşvet diyaloğu teknik takibe takılan Halis Dülger’in evindeyapılan aramada 69 bin 900 TL ve 20 bin dolar bulundu. Mali Polis 7 Ocak günü eve yaptığı baskında paraları zapta geçirirken o sıra dışarıda bulunan Halis Dülger kardeşi ile hararetli bir konuşma yapıyordu.

O an dinlemede olduğunu bilmeden konuşan Halis Dülger ile kardeşi Ahmet Dülger arasında saat 18.47’de yapılan konuşmada, Halis Dülger, kardeşine şunları söylüyor: “Bak beni iyi dinle bizim evi bastılar o paralar çıktı polisler ee ben evi sana sattım 70 bin liraya tamam” kardeşi ise şaşkınlıkla “ne oldu” diyor Halis Dülger devamında “Sen tamam de” diyor. Hacca da gidip geldiği belirtilen Dülger de dava dosyasının sanıkları arasında.

Hayrettin Eker: AHL Kargo Gümrüğü’nde müdür olan ve 36 ayrı kez rüşvet aldığı teknik takibe takılan Eker’in baskının yapıldığı saatlerde üstünde 7 bin dolar 1645 TL çıkmıştı. Eker'in Kadıköy'deki evinde yapılan aramada ise 11 bin 800 TL çıkmıştı.

Müdür "avanta" Iphone peşinde!
Soruşturma raporu “rüşvet çarkı”nı işleten memurlar ile müdürler arasındaki diyaloğu da gün yüzüne çıkardı.

Dava dosyasına göre "en aktif memur" olarak öne çıkan Mehmet Ali Kaçmazer normal bir memurda olamayacak bir vasfa sahip. Müfattişler de raporlarında bu hususa dikkat çekiyor. Kaçmazer Gümrük Müdürleri ile normal bir memurla konuştuğu gibi konuşuyor. Söz konusu görüşmelerden biri Gümrük Müdürü Eyüp Can Medin ile... İkili arasında 23 Ekim’de geçen konuşmada Eyüp Can Medin “avanta” Ipnone istiyor ; Kaçmazer ise iki tane getireceğini birisini kendisine vereceğini ifade ediyor.

Memur ayarlama trafiği
Bir diğer görüşme ise Halkalı Gümrük Müdürü İsmail Şehitoğlu ile Kaçmazer arasında 1 Aralık 2010 günü iki görüşmeleri dinlemeye takıldı. Saat 19:52’deki konuşmada

Kaçmazer: "Ne yapıyorsun şeyle görüştüm patronla (Lütfi Ekinci)"

Şehitoğlu: "Ee ne diyor"

Kaçmazer: "Tamam dedi ‘alacağım’ diyor ‘bana isim söyleyin’ diyor ‘dışarıdan içerden kimi istiyorsanız…’ ben dedimki ‘siz kimi istiyorsanız onu’ ‘yok’ diyor; ‘İsmail diyor kimi istiyorsa onu vereyim’ diyor”

Şehitoğlu: "Benim tanıdığım yok kardeşim"

Kaçmazer: "Hıı ‘dışarıdan da olabilir’ diyor ‘şeyden de olabilir’ diyor ben sadece üstü kapalı dedim böyle-böyle.."

Şehitoğlu: "Hıı"

Kaçmazer: "Yıpranmış dedim başmüdürüm"

Şehitoğlu: "Hıı"

Kaçmazer: "Dedim artık dedikodusu çok şeyi çok yavaş-yavaş bize zarar vermeye başladı dedim"

Şehitoğlu: "Hımm"

Kaçmazer: ‘Bu bize sana zarar veriyorsa tamam aldım gitti’ dedi

Şehitoğlu: "İyi hadi bakalım” diyor.

Amir-memur ilişkisi dışında

Gümrük Memurları Mehmet Ali Kaçmazer ve Erkan Uzunalioğlu ile yakın temas içinde olan bir diğer Gümrük Müdürü ise Posta Gümrüğü Müdürü Seçim Elmas…28 Aralık günü Uzunalioğlu ile telefonda görüşen Seçim Elmas “Çay içtiğimiz yere gel” diyor. Bu konuşma üzerine takibe başlayan polis gittiklere yerde takip ediyor. Müffeitşler Müdürler ile memurlar arasındaki ilişki için “amir-memur ilişkisinin dışında bir ilişki” yorumunda bulunuyor.

Yine soruşturma raporunda konuşmaları dinlemeye takılan isimlerden biri de AHL Kargo Gümrüğü Yalco Salonu Müdürü Ahmet Çoban ile “çantacı” olarak tabir edilen İhsan Durmaz’er arasıdaki görüşme.

28 Aralık’da ikili arasında geçen görüşmede Çoban görev yerinin değiştiğini söylüyor, Durmazer ise kendisinden sonra kiminle görüşmesi gerektiğini soruyor. Dinlemeye takılan Gümrük Memurları ile ilgili İdari Soruturma raporunun ize hazırlanmaya devam edildiği öğrenildi.
 Rota Haber-Dinçer Gökçe

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV