banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

KİM JONG-UN ZIVANADAN ÇIKTI!

Kim'i çileden çıkaran duvar yazısı! Polis ev ev yazı örnekleri topluyor.

06 Ocak 2022 Perşembe 12:07
KİM JONG-UN ZIVANADAN ÇIKTI!
banner321
KİM JONG-UN ZIVANADAN ÇIKTI!

Kim'i çileden çıkaran duvar yazısı! Polis ev ev yazı örnekleri topluyor.

Kuzey Kore'de Kim Jong Un'a hakaret eden duvar yazısı ülkeyi adeta karıştırdı. Polis güvenlik kameralarını inceleyip yerel halkı sorgularken görevlendirilen onlarca memur da kapı kapı dolaşıp el yazısı örnekleri topluyor.

Neon


Kuzey Koreli yetkililer, Kral Jong Un'a küfür edilen grafiti ortaya çıktıktan sonra Pyongyang'daki binlerce sakinden el yazısı örnekleri topluyor.

İNSANLAR SİZİN YÜZÜNÜZDEN AÇLIKTA ÖLÜYOR

Tartışma yaratan mesaj 22 Aralık'ta Pyongchon bölgesindeki bir apartmanın duvarlarında görüldü. Kim Jong'un'a hakaret içeren sözlerin dışında, "insanlar sizin yüzünüzden açlıktan ölüyor" yazısı dikkat çekti.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Kuzey Kore, son zamanlara peş peşe gelen seller, Koronavirüs pandemisi ve gıda kıtlığı nedeniyle zor günler yaşıyor. Söz konusu Duvar Yazısı tam da ülkede tansiyonun yüksek olduğu bir döneme denk geliyor. Ayrıca söz konusu yazısının iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin başkentte üst düzey toplantıları yapılırken ortaya çıkması gerilime tuz biber oldu.

Kimi çileden çıkaran duvar yazısı Polis ev ev yazı örnekleri topluyor

POLİS ŞÜPHELİNİN İZİNİ SÜRÜYOR

Duvardaki yazı görüldüğü anda yerel yetkililer tarafından temizlendi ve polis failin izini sürmek için çalışıyor. Şehir genelinde kurulan binlerce CCTV kamerasını kullanan polis söz konusu şüpheliyi yakalamalarının an meselesi olduğunu iddia ediyor.

KAPI KAPI GEZİP EL YAZISI ÖRNEKLERİ ALIYORLAR

Görevledirilen memurlar, yerel halkı mesaj hakkında sorgulamak ve el yazısı örnekleri talep etmek için bölgedeki tüm ev ve iş yerlerini kapı kapı geziyorlar.

 

GÜNEY KORE HALKI FÜZE DENEMESİNİ TELEVİZYONLARDAN İZLEDİ



Öte yandan her seferinde uluslararası gerginliğe sebep olan Japon Denizi’ndeki füze denemelerine bir yenisini daha ekledi

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne "ne olduğu belirlenemeyen bir cisim" fırlattığını duyurdu. Kuzey Kore bu cismin bir balistik füze olduğunu doğrularken televizyonlar saatlerce Kuzey Kore'nin tehlikeli adımını yayınladı. Lider Kim Jong-Un'un ılımlı açıklamaları bölgede gerilimin azalabileceğine dair umutları artırmıştı. Bu nedenle Pyongyang'ın yeni yılın başında gelen son füze denemesi "sürpriz" olarak değerlendirildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin yerel saatle 08.10 sıralarında ülkenin doğu kıyısından Japon Denizi açıklarına doğru yeni bir Füze ateşlediği bildirildiKaradan denize atılan bir balistik füze olduğu ve detaylı incelemelerin sürdüğü kaydedilirken, durumun ABD ile yakın işbirliği içinde analiz edildiği vurgulandı.

JAPONYA DA DOĞRULADI

Öte yandan Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri tarafından da doğrulanan füzenin yaklaşık 500 km yol kat ettiği ifade edilirken, Japonya Başbakanı Fumio Kishida füze denemesini "üzücü" olarak niteledi. Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi ise, füzenin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünün değerlendirildiğini söyledi.

SÜRPRİZ DENEME

Nükleer füze programı nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarına maruz kalan Kuzey Kore'de iktidardaki İşçi Partisi geçtiğimiz hafta yeni yılda izlenecek politikaların belirlendiği 8. Merkez Komitesi 4. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapmıştı. Lider Kim Jong-Un'un konuşmasında balistik füze programına özel olarak değinmemesi ise bölgede gerilimin azalabileceğine dair umutları artırmıştı. Bu nedenle Pyongyang'ın yeni yılın başında gelen son füze denemesi "sürpriz" olarak değerlendirildi.

BİNLERCE KİŞİ TV'DEN İZLEDİ

Kuzey Kore'nin tehlikeli hamlesi dünya çapında yankı uyandırırken ajanslara düşen son fotoğraflarda  Güney Kore'deki binlerce kişinin, füze denemesinin dosya görüntülerini TV'de izlediği görülüyor.

ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un geçen hafta İşçi Partisi Merkez Komitesi Genel Kurulu'nda Kore Yarımadası'ndaki artan istikrarsızlık nedeniyle savunma kapasitelerini güçlendirmeye devam edeceklerini açıklamıştı.

Ankit Panda, bu açıklamaya gönderme yaparak 2022'de Kuzey Kore'nin benzer füze denemeleri yapabileceğini söylüyor.

2021'de silah programını geliştirmeye devam eden Kuzey Kore, devlet medyasına göre yeni bir hipersonik füzeyle birlikte trenlerden atılabilen bir balistik füze ve bir uzun menzilli füze denedi.

Daha fazla taşıma kapasitesine sahip olan balistik füzelerin, daha hızlı ve daha uzun menzilli olmaları nedeniyle seyir füzelerine kıyasla daha fazla tehdit oluşturduğu belirtiliyor.

Pyongyang füze denemelerini ülkede Koronavirüs sınırlamaları nedeniyle gıda sıkıntısının yaşandığı bir dönemde gerçekleştiriyor.

Kim Jong-un, partisinin genel kurulunda ülkesinin ülkesinin büyük bir "ölüm-kalım mücadelesi" verdiğini belirterek belirterek halkın yaşam standartlarını yükseltmek için çaba harcayacaklarını söylemişti.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV