banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Rusya'da Nur cemaatine operasyon

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde Nur Cemaati ile bağlantılı olduğu öne sürülen bazı kişiler gözaltına alındı.

18 Şubat 2013 Pazartesi 15:52
Rusya'da Nur cemaatine operasyon
banner291
Rusya'da Nur cemaatine operasyon
Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde Nur Cemaati ile bağlantılı olduğu öne sürülen bazı kişiler gözaltına alındı.

Tataristan İçişleri Bakanlığı, ihbar sonucu cemaate ait olduğu iddia edilen 23 daireye baskın düzenlendiğini duyurdu.

Turkrus.com sitesinin Rus basınına dayandırdığı haberine göre, Tataristan'ın Naberejnıye Çelnı (Yarçallı) kentinde Nur Cemati'ne ait olduğu öne sürülen 23 daireye düzenlenen operasyonlarda 30'dan fazla kişi gözaltına alınırken, 1 milyon ruble nakit paraya, Said-i Nursi'ye ait Rusya'da mahkeme kararıyla yasaklı kitaplara, bildirilere, broşürlere, gazete kupürlerine, diz üstü bilgisayarlara, sabit disklere ve eğitim CD'lerine el konulduğu belirtildi. Tataristan İçişleri Bakanlığı Basın Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, iki dairenin 'Medrese' olarak kullanıldığı, yapılan aramalarda reşit olmayan yaştaki çocukların da dairelerde bulunduğu bildirildi.

Gözaltına alınanların çoğu daha sonra serbest bırakılırken, bir erkek ve bir kadın hakkında yasa dışı örgüt üyesi olmak suçundan dava açıldı. Rusya, Nur Cemaati'nin faaliyetlerini radikal olduğu gerekçesiyle 2008 yılında yasaklamış, terörist ve bölücü örgüt listesine almıştı.

Rusya'da geçtiğimiz haftalarda Kaliningrad Mahkemesi de, Said-i Nursi'nin 16 kitabını 'aşırı' olduğu gerekçesiyle yasaklamıştı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV