banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Trump başkanlığı kaybedebilir: İlk kez oylar yeniden sayılıyor

ABD seçimlerinde ilk kez bir eyalette oylar yeniden sayılıyor; Donald Trump'ın az bir farkla kılpayı kazandığı 3 eyaletteki yeniden sayımlarda sonuç değişirse Donald Trump başkanlığı kaybedebilir.

26 Kasım 2016 Cumartesi 13:44
Trump başkanlığı kaybedebilir: İlk kez oylar yeniden sayılıyor
banner291
Trump başkanlığı kaybedebilir: İlk kez oylar yeniden sayılıyor

ABD seçimlerinde ilk kez bir eyalette oylar yeniden sayılıyor; Donald Trump'ın az bir farkla kılpayı kazandığı 3 eyaletteki yeniden sayımlarda sonuç değişirse Donald Trump başkanlığı kaybedebilir.

Tabela

ABD’de 8 Kasım’da yapılan Başkanlık seçim sonuçlarının seyrini değiştirebilecek bir gelişme yaşandı. ABD seçimlerinde ilk kez bir eyalette oylar yeniden sayılacak. Bu eyaletler Donald Trump'ın Demokrat Parti'den rakibi Hillary Clinton'a karşı kılpayı kazandığı üç eyalet. Bu 3 eyalette gerçekleştirilecek yeniden sayımlarda sonuç değişirse Donald Trump başkanlığı kaybedebilir.

Başkanlık yarışını Cumhuriyetçi Donald Trump'a kaybeden Demokrat Hillary Clinton'ın destekçileri 3 kritik eyalette oyların yeniden
sayılmasını istemişti. . Clinton'ın genel oy sayımında Trump'tan 2 milyon daha fazla oy aldığı yolundaki haberlerden sonra bu konudaki sesler yükselmişti.

WISCONSIN SEÇİM KOMİSYONU KABUL ETTİ: OYLAR 1 HAFTA İÇİNDE YENİDEN SAYILACAK

BBC’nin haberine göre Wisconsin Eyaleti Seçim Komisyonu, ABD Yeşiller Partisi başkan adayı Jill Stein’ın yeniden sayım talebini kabul etti. Oylar bir hafta içinde yeniden sayılacak.

Stein, diğer iki kritik eyalet Michigan ve Pennsylvania’da da yeniden sayım başvurularını yapmak için gereken parayı topluyor. 7 milyon dolarlık hedefin 5.3 milyon dolarına ulaşılması sayesinde şimdiden, Wisconsin’in yanısıra Pennsylvania’da da yeniden sayım yapılacağı öngörülüyor.

3 EYALETİ CLİNTON KAZANSAYDI BAŞKAN OLACAKTI

Anketler bu üç eyalette Hillary Clinton’ı önde göstermesine rağmen, sandıktan çok az farkla Trump birinci çıkmıştı. Trump bu sayede ülke çapında seçici delege sayısını 290’a çıkarmış ve 232’de kalan Hillary Clinton’a karşı başkanlık yarışını kazanmıştı. Bu üç eyaleti Clinton kazansa, o başkan olacaktı.

PENNSYLVANIA'DA YENİDEN SAYIM BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN PAZARTESİ

Pennsylvania’da yeniden sayım başvurusu için son gün pazartesi, Michigan’da ise Çarşamba. Michigan’da resmi sonuçlar da henüz ilan edilmiş değil, bu eyalette kazanan aday, yapılan projeksiyonlar sonucu medya tarafından ilan edilmişti.

Yeşiller Partisi adayı Stein bu üç kritik eyalette yeniden sayım için aktif kampanya yürütse de, Clinton ve Trump cepheleri şimdilik sessiz. Seçilmiş ABD başkanı bugüne kadar yeniden sayım sonucu hiç değişmedi.




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV