banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Nisan 2024 Cuma

ABD Çin arasında siber savaş

Bakan Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması! Asgari ücret zammı 2023 belli oldu mu?

2023 Asgari ücret zammı milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor.

11 Ekim 2022 Salı 14:34
Bakan Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması! Asgari ücret zammı 2023 belli oldu mu?
banner266
Bakan Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması! Asgari ücret zammı 2023 belli oldu mu?

2023 Asgari ücret zammı milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte yeni asgari ücrete ilişkin birçok rakam da gündeme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 9 bin liraya kadar yükselen tahmini asgari ücret açıklaması yapanlara çok sert tepki gösterdi. İşte Bakan Bilgin'in yeni asgari ücret açıklaması...
Yeni asgari ücrete ilişkin vatandaşın karşısına her gün farklı bir rakam çıkıyor. Son olarak gündeme bomba gibi düşen "asgari ücret 9 bin lira olacak" iddiasına yanıt Bakan Bilgin'den geldi. "Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek" diyen Bakan Bilgin, "Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz" açıklamasında bulundu.
Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "asgari ücret 9 bin TL olacak" iddialarına sert tepki gösterdi.

"RAKAM TELAFFUZ ETMEK DOĞRU DEĞİL"

Asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını ifade eden Bilgin, "Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Enflasyon oranı değerlendirilerek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek.Yasal süreç belli. Ekim- kasım- aralık, bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz." dedi.

GELİR VERGİSİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Gelir vergisiyle ilgili bir çalışma olup olmayacağı konusunda da konuşan Bilgin, "Onunla ilgili çalışıyoruz. Sayın Maliye Bakanımızla paylaştık, görüşüyoruz" dedi.

Asgari ücret halen net 5 bin 500 lira olarak uygulanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayının ilk haftasında toplanması bekleniyor.

EN SON TEMMUZ AYINDA ZAM YAPILDI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 artışla 5 bin 500 liraya yükseltildiğini açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması'na katılan Erdoğan, asgari ücretle ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şu an itibariyle inşallah Aralık ayındaki yapılacak olan yeni değerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız. Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah'ın izniyle olmayacağı bir Türkiye'yi biz yapacağız, bunu biz yaparız. Şu an onun hazırlığı içindeyiz"

BAKAN NEBATİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 
"2022 yılından bu güne kadar, asgari ücretli enflasyona ezdirilmedi, memurlar da dahil buna. Asgari ücretlilere yıl başında bir belirleme yapılıyor. Bu yıl enflasyon tahminlerinde bir sapma olunca, asgari ücrette bir artış yoluna gidildi ve gelenek bozuldu. Yüzde 95 civarında bir iyileştirme yapıldı. Önümüzdeki yıl ve yıllarda Cumhurbaşkanımızın duruşu çok net. Asgari ücretliler, dar gelililer, enflasyonun altında kalmayacak. Önümüzdeki dönemde de yine çalışmalar böyle yapılacaktır. Artış enflasyonun üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız her zaman çok net olarak ifade etmiştir, artış asla enflasyonun altında olmayacak"



web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV