banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Emekliye zam farkı ödenecek

Milyonlarca emekli, dul ve yetim ile vazife malulleri temmuz ayında zam farklı alacak. Zam farklarının yatacağı gün de belli oldu. Toplam 6.4 milyar lira ödeme yapılacak.

26 Temmuz 2022 Salı 12:53
Emekliye zam farkı ödenecek
banner322
Emekliye zam farkı ödenecek

Milyonlarca emekli, dul ve yetim ile vazife malulleri temmuz ayında zam farklı alacak. Zam farklarının yatacağı gün de belli oldu. Toplam 6.4 milyar lira ödeme yapılacak. Emeklilerin maaşlarına zamlı tutarlar yetişmediği için fark ödenecek. İşte kuruşu kuruşuna yatacak zam farkları.


NEON

ENFLASYON FARKLIYLA BİRLİKTE 
Emekli ve memurun maaş artışı 4 Temmuz’da açıklanan ilk 6 aylık enflasyona göre kesinleşmişti. Buna göre; memur ve memur emeklisinin maaşına yüzde 41.69 oranında zam yapılmıştı.
Bu hesap yapılırken toplu sözleşme zammı ve ilk 6 ayda oluşan enflasyon farkı baz alınmıştı. Yani enflasyon, ilk 6 ayda ek zamla yüzde 7.5 olarak belirlenen toplu sözleşme zammının 34.85 puan üzerinde gerçekleşmişti.YÜZDE 41.69 ORANINDA ARTMIŞTI 
Enflasyon farkı artı ikinci yarı için geçerli olacak yüzde 7’lik sözleşme zammı toplamıyla memur ve memur emeklisine yapılacak kümülatif yüzde 41.69 oranı netleşmişti. Öte yandan SSK ve Bağkur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmesi bulunmuyor.

Ocak ve temmuz aylarında enflasyon ne çıkarsa söz konusu emeklilerin alacağı zam da o oranda oluyor. Bu yüzden SSK ve Bağkur emeklilerine ilk 6 ayda oluşan yüzde 42.35’lik zam uygulandı.
1-5 TEMMUZ'DA ESKİ MAAŞ YATTI 
SSK ve Bağkur emeklilerinin zamlı maaşları 17 Temmuz itibarıyla yatmaya başlamıştı. Ödemeler 28 Temmuz’a kadar devam edecek. Buna karşılık her ayın 1-5’i arasında maaş çeken memur emeklisi, hesaplar yetişmediğinden zam farkını alamamıştı.
TARİH BELLİ OLDU 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dün merakla beklenen tarihi açıkladı. Buna göre; 1 Temmuz itibarıyla hak edilen zam farkları 28 Temmuz Perşembe günü hesaplara geçecek.
TOPLAMDA 6.4 MİLYAR TL 
Yine Emekli Sandığı kapsamındaki malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanlar da zam farklarını aynı tarihte çekecek. Bu kapsamda toplam 2 milyon 385 bin 799 kişiye 6 milyar 447 milyon 227 bin 858 lira fark ödemesi yapılacak.
FARKLAR PTT'YE 
Farklar aylık alınan banka ve PTT şubelerinden çekilebilecek. Bazı emekliler maaşı her ay, bazıları ise üç ayda bir alıyor. Buna göre farklar şu şekilde yatacak:
ÜÇ AYLIK ALANLARDA DURUM 
Aylıklarını her ay alanlara; temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında.  Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; 
Mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara; temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık tutarında,
Haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara; temmuz ve ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık tutarında,
Temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara; temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere, 3 aylık tutarında fark yansıtılacak.

İŞTE KURUŞU KURUŞUNA MAAŞLAR


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV