banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Adana Emniyeti'nden ilk açıklama

Dün Adana’da yapılan gösteriler sırasında yaşamını yitiren 14 yaşındaki İbrahim Aras’ın ölümüyle ilgili Adana Emniyeti’nden ilk açıklama yapıldı.

16 Haziran 2014 Pazartesi 20:44
Adana Emniyeti'nden ilk açıklama
banner322
Adana Emniyeti'nden ilk açıklama
Dün Adana’da yapılan gösteriler sırasında yaşamını yitiren 14 yaşındaki İbrahim Aras’ın ölümüyle ilgili Adana Emniyeti’nden ilk açıklama yapıldı.
backlink yazılım
Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir emniyet yetkilisi olayla ilgili şunları söyledi:

“Olayda bir ses bombasının kullanıldığı söyleniyor. Ancak biz emniyet olarak ses bombası kullanmıyoruz. Bizim kullandığımız materyal se fişeği. Ses fişeği 5-6 cm uzunluğu, 3-4 cm eni olan bir cisim. Ancak ses fişeğinin kullanılmasında dahi İbrahim Aras’ın olayında yaşandığı gibi bir sonuç ortaya çıkaramaz. Bundan kısa bir süre önce bizim zırhlı
bir aracın içinde içerisinde personel bulunduğu halde bir ses fişeği patladı. Ve hiç kimseye bir şey olmadı. Ancak dünkü olayda İbrahim Aras’ın kafa bölgesinde çok büyük bir tahribat oluşmuş. Biz emniyet olarak olay sonrası olay bölgesi ve yakının gösteren bütün kayıtları izledik. Olay bölgesine giren ne bir polis aracı var, ne de kayıtlarda o bölgede bir polisin varlığı o bölgede görünüyor. Biz daha önce yaptığımız el yapımı patlayıcı açıklamamız arkasındayız. Bizim değerlendirmemize göre el yapımı patlayıcı ya yukarında ya da olaya yakın bir yerden başka bir gösterici tarafından atılmış olduğu yönünde. Özetlemek gerekirse olay polisin attığı bir cisimden kaynaklı değil.”

TOMA ALEV ALEV

İbrahim Aras'ın toprağa verilmesinin ardından, göstericiler merkez Seyhan İlçesi'nin güney mahallelerinde eylem yaptı.

Obalar, Bahçelievler, Mithatpaşa caddeleri ile Güneykuşak Bulvarları göstericiler tarafından trafiğe kapatıldı. Caddelerde kum torbalarıyla barikat oluşturan yüzleri maskeli göstericiler, caddeyi kullanmak zorunda kalan araçları durdurup, sürücülere kimlik kontrolü yaptı. Çevik Kuvvet Şubesi'ne ait TOMA'lar grupları tazyikli su kullanarak dağıtmak için müdahale etti. Grupların arasına giren bir TOMA atılan motolofkokteylinin isabet etmesi sonucu alev aldı. Polisler aracı terk ederken, çevre sakinleri yangın söndürme tüpleri ve kovalarla getirdiği suyla alevlere müdahale etti. TOMA'daki yangın, olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

TOMA'da önemli oranda hasar meydana gelirken söz konusu mahallelerde polisin güvenlik önlemi devam ediyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV