banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başbakan Erdoğan Kızılcahamam'da

AK Parti 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kızılcahamam Kampı'nda başladı. Başbakan Erdoğan açılış konuşmasını yapıyor.

15 Ekim 2011 Cumartesi 12:50
Başbakan Erdoğan Kızılcahamam'da
banner266
Başbakan Erdoğan Kızılcahamam'da
AK Parti 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kızılcahamam Kampı'nda başladı. Başbakan Erdoğan açılış konuşmasını yapıyor.
Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye bizden önce uçurumun kenarına getirilmişti. Demokratik mekanizmalar kilitlenmişti. Ülkemiz krizden krize sürükleniyordu. Hamdolsun işbaşına geldiğimiz ilk günden itibaren ülkemiz ayağa kalktı. AK Parti ile büyüme ve gelişme geldi. AK Parti ile kriz kavramı adeta tarih oldu. 9 senelik iktidarımızda geriye doğru tek bir adım hamdolsun atmadık. Sürekli ileri bir demokrasi, ileri bir hukuk için alın teri döktük ve bugünlere geldik. AK Parti ile birlikte Türkiye çözümsüz görünen sorunların üstesinden geldi, ekonomi ile birlikte halkımızın ekmeği, aşı büyüdü..."

Ak Parti artık bir dünya partisidir
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili ''Yeni anayasamız bürokratik ideolojilerin değil milletimizin eseri olacaktır'' dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili ''Bugünkü ihtiyacımıza ister yeni bir 'kontrat' diyelim, ister yeni bir 'mukavele' diyelim, ister adına 'yeni bir toplumsal sözleşme' diyelim, demokrasimizi geliştiren, özgürlük alanlarını genişleten yeni bir anayasa şart olduğunda herkes hemfikirdir.
Biz, 'kontrat' gibi, 'mukavele' gibi, 'sözleşme' gibi kavramların hepsinin sınırlayıcı ve yetersiz olduklarını düşünüyoruz. Zira, millet eliyle yapılacak olan bu anayasa, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarına kendi ülkelerinde 'ev sahibi' olduklarını hissettiren, vatandaşlık aidiyetlerini perçinleyen bir anayasa olacaktır.
Bu anayasa, 'kiracı' ile 'ev sahibi' arasında bir 'mukavele' değil, istisnasız her vatandaşımızın hukukunu güvenceye alan bir 'toplumsal mutabakat metni' olmalıdır'' dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili ''İstiyoruz ki milletçe gelin bu üzümü yiyelim, bağcıyla uğraşmayalım, bu işi bitirelim. Çünkü biz söz verdik, bu sözü yerine getireceğiz.
Çünkü milletin eliyle yapılacak yeni anayasa için siyaset kurumu başta olmak üzere bütün toplumsal kesimlerle birlikte son derece pozitif bir iklimin mevcut olduğunu düşünüyorum.
Onun için de biz hiçbir zaman ön kesen olmayacağız. İyi bir başlangıç yapılmıştır, inşallah bir irade zaafına uğramadan, politik rekabete feda etmeden Türkiye'ye yaraşır bir vakar ve olgunlukla bu işi tamamlayacağız'' dedi.
Erdoğan şunları söyledi:
Yüzümüz ak alnımız ak milletin huzurundayız. Bu zamana kadar büyük eserler kazandırdık. Bundan sonra da kazandıracağız... Bizden önce Türkiye uçurumun kenarına getirilmişti. Ülke krizden krize sürükleniyordu. İş başına geldiğimiz günden beri ülkemiz ayağa kalktı. Ak Parti ile kriz kavramı tarih oldu. Geriye tek adım atmadık... Sürekli refah ve toplumsal huzur için alın teri döktük.
Biz millet siyasetin ardından değil siyaset milletin ardından gidecek dedik. İmkansız görünen sorunların çözüleceğine birlikte inandık... 14 Ağustos 2002'de bir daha bugünlere dönmemek için çıtayı biraz da yükseltiyor. Tek başına iktidar yetmez diyoruz... Ak Parti olarak hedefimiz yüzde 50 dedik 14 Ağustos 2001'de... Bugün o hedefe ulaşmış durumdayız...
Bütün partilerin toplamından daha fazla oy aldık...  Ak Parti artık bir dünya partisidir!
TBMM'de 4 parti var. Meclis Başkanı anayasa için 3 üye istedi biz hayır bizim çok temsilcimiz var biz fazla alırız demedik. 53 üyesi olan da 3 326 üyesi olan da 3 üye verdi... Gelin diyoruz milletçe bu üzümü yiyelim bağcıyı da dövdürmeyelim... Tüm kesimlerle birlikte son derece pozitif bir iklim mevcut. Biz hiçbir zaman ön kesimi  yapmayacağız... Arkadaşlarımız gitti görüştü.. Sadece çerçeveyi konuştu. Türkiye'ye yakışır bir biçimde bu anayasayı tamamlayalım...
Değerli arkadaşlar yeni anayasa bürokratik ideolojilerin değil milletimizin eseri olacak. Özgürlükleri sınırlayan, toplumu şekillendiren bir anayasa değil, milletin rızasına uygun bir anayasaya ihtiyaç var... 1982 yılından beri istisnasız her siyasal kanadın topluma dar geldiğini ifade ettiğimiz bu anayasa bu bedene uymamaktadır...
Devleti ve milleti kenetleyen bir anayasaya ihtiyaç var... Allahın izni ile bu çalışmayı hiçbir beşeri güç engelleyemeyecektir. Demokrasimizi genişleten yeni anayasada herkes hemfikirdir... Biz sözleşme gibi kavramların yetersiz olduğunu düşünüyoruz... Bu anayasa kiracı ile ev sahibi arasında mukavale değil tüm kesimleri güvenceye alan toplumsal mütabakat metni olacaktır... Bizim temel meselemiz devletin zeminini sağlam kılmaktır...
Herkese çağrımız şu en az Türkiye büyüklüğünde düşünün. Türkiye bütün dünyanın yeni kutup yıldızı... Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Türk siyasetinin aktörleri olacaklarının farkında... Zamanında kafasını gömerek kaybettiler... Önünü görmekten aciz siyasetler elinde kör kuyuya mahkum edildi. Bu ülkenin en temil ihtiyacı için bile borç aradık. 3 Kuruş kredi için bu ülkenin ipoteğini verip eli boş döndüler...
Bu ülkenin dertlerine derman olacak mutlaka birileri vardır...
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV