banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Birbirlerine girdiler!

Hrant Dink suikasti davasında Yargıtay’ın aldığı son karar, davanın sanıkları Tuncel ile Hayal’in birbirlerini suçlamasına neden oldu. Hayal “Akyürek onu kurtardı!” dedi

19 Mayıs 2013 Pazar 05:27
Birbirlerine girdiler!
banner267
Birbirlerine girdiler!
Hrant Dink suikasti davasında Yargıtay’ın aldığı son karar, davanın sanıkları Tuncel ile Hayal’in birbirlerini suçlamasına neden oldu. Hayal “Akyürek onu kurtardı!” dedi

Gazeteci Hrant Dink 19 Ocak 2007’de Ogün Samats tarafından öldürüldü. O günden sonra, olayın faillerinin ortaya çıkartılması için soruşturma açıldı. Samast kısa sürede yakalanırken yapılan sorguda Yasin Hayal’in azmettirdiği saptandı. Yasin Hayal üzerinden de jandarma ve emniyet istihbaratta haber elemanı olarak çalışan Erhan Tuncel ismine ulaşıldı. Ancak soruşturmada daha ileriye gidilemedi.

Dava, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Samast 18 yaşından küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılandı. Tuncel ve Hayalin’in birlikte yargılandığı davada ise örgüt bağlantısı kurulamadı ve Tuncel’in beraat etmesine karar verildi. Ancak bu karar geçtiğimiz günlerde Yargıtay 9. Dairesi tarafından bozuldu. Yargıtay, örgüt olduğuna kanaat getirirken Tuncel’in tekrar yargılanmasına karar verdi. Yargıtay’ın bu kararı ise Tuncel ile Hayal’in aleyhlerinde açıklama yapmasına neden oldu.

Çok ceza alıyorum

Hakkındaki beraat kararı bozulan Erhan Tuncel’in telefonları, Yargıtay’ın kararını verdiği günden bu yana kapalı. Tuncel’e avukatı aracılığıyla ulaştık. Tuncel, “Bu karar tamamen siyasidir. McDonalds bombalamasına ilişkin Yasin az ceza alırken ben çok ceza alıyorum. Yargıtay bombalamayla ilgili kararı bozdu ve cezalandırılmamı istedi. Hayal’in ise cezasını onadı. Buna göre benim cezam Hayal’e göre kat be kat artacak. Bombayı hazırlayıp atandan daha yüksek ceza alacağım. Bu da adaletin yanlış yönde gittiğinin en önemli kanıtı.”

AİHM’e dosya

Tuncel, hakkını hukuki yollardan arayacağını ve ceza alması durumunda konuyu AİHM’e taşıyacağını söyledi: “Benim görevim cinayeti engellemekti. Bu bilgiyi gereken yerlere de ilettim.

İlgili birimlere aktardım. Ancak benim aktardığım bilgilere rağmen önlem alınmadığı için bu cinayet önlenemedi. Biz bu aşamada kapsamlı bir dosya hazırlıyoruz. Eğer aleyhimde bir karar çıkarsa konuyu AİHM’e taşıyacağız. Bu aşama İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin alacağı kararı bekliyoruz.”

Tuncel, Hayal’in kendisi aleyhinde yaptığı açıklamalara da şöyle cevap verdi: “Yasin’in söyledikleri gerçeği yansıtmıyor. Bunlar iftiradır ve gerekirse Yasin hakkında hukuki işlem başlatacağım.”

Hayal: ‘Bana yıkıyorlar’

YASİN Hayal kanadından ise babası aracılığı ile açıklama geldi. T24 internet sitesine konuşan Bahattin Hayal şunları söyledi: “Yasin’le dün telefonla görüştüm. İsyan ediyor. ‘Suçu tamamen benim üstüme atarak konuyu kapatmak istiyorlar. Beni Erhan Tuncel azmettirdi. Erhan Tuncel bir zincirin karanlık halkası. Erhan’ı kurtaracaklar. Erhan’ın arkasında Ergenekon ya da derin bir yapı var. Bir şeyler yap baba. Dink’i de Mc Donald’s bombalanmasını da bana Erhan yaptırdı. Erhan konuşmadan gerçek açığa çıkmaz’ dedi.

‘Akyürek korudu’

Bahattin Hayal şöyle devam etti: “Mc Donald’s davası ile ilgili Tuncel’in arkasında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek var. Yasin, bana Erhan Tuncel’in o gün bir parkta oturarak bombalanma olayını idare ettiğini söyledi. Erhan Emniyet istihbarata çalıyordu. Mc Donald’s davasından sonra Erhan Tuncel, bizim evimize geldi. Yasin’in annesine ‘Merak etme teyze. Biz Yasin’i akıl hastanesine gönderip rapor alacağız, onu kurtaracağız’ dedi.”

‘Arkasında devlet var’

Yasin Hayal’in babası ‘Hrant Dink’in öldürülmesi gerekiyor diye Yasin’e söyleyen Erhan Tuncel’dir. Bu olayın arkasında emniyet, jandarma, devlet var. Erhan Tuncel’in emniyetle ilişkisi araştırılmadan bu iş aydınlatılmaz. Yasin, neden jandarma çağırdığında gidiyordu? Bunun açıklanması gerekiyor ’dedi. Emniyet, jandarma, istihbarat Hrant Dink’in öldürüleceğini biliyormuş. Peki, neden seyirci kaldılar? Sadece seyirci kaldıklarına inanmıyorum. Hrant Dink’in vurulmasını beklediler.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV