banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı

MİT TIR'larının görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapse mahkum edildi ve tutuklandı.

14 Haziran 2017 Çarşamba 16:47
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı
banner264
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı
Tabela

MİT TIR'larının görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapse mahkum edildi ve tutuklandı. Gelişme sonrası CHP'de olağanüstü toplantı kararı alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Öncesinde ise davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi'nde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklamalarda bulundu. Hakkında tutuklama kararı çıkan Berberoğlu, kararın ardından önemli ifadeler kullandı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Berberoğlu'nun "gizli kalması gereken belgeleri temin etmek ve yayınlamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi.

Savcılık 11 Ocak tarihinde yapılan duruşmada esas görüşünü açıklamıştı. Savcı, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet ve "örgüt üyeliği" suçundan ise 10 yıla kadar hapsini istemişti.

Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkıdaki yargılama devam edecek.
BERBEROĞLU ADLİYEDEKİ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Ardından Enis Berberoğlu, polis tarafından tutuklama işlemlerinin yapılması için adliye binasında bulunan polis merkezine götürüldü. CHP’li milletvekilleri de polis merkezine gitti.
KARARDAN SONRA İLK SÖZLERİ

Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" diye konuştu.

CHP GRUBU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Berberoğlu hakkındaki kararın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Meclis'te bulunan bütün milletvekilleri toplantıya katıldı.

Dava için, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Ali Özcan, Zeynel Emre, Gürsel Tekin, İlhan Kesici, Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Oğuz Kaan Salıcı, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ile CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt de duruşma için adliyeye geldi.

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Berberoğlu'na verilen cezaya ilişkin Habertürk TV'ye şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda olsa 

gerek. An itibariyle yapacak bir şey yok. 25 yıl hapis cezası verilmişse, bu karar bir başka mahkeme tarafından (14.-15. Ağır Ceza Mahkemesi) aksi karar alınmadıkta tutuklanması için gereken yapılır. Şu an için herhangi bir vatandaştan farkı yok. İstinaf Mahkemesi olarak bilinen mahkemeye konu gidecek. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne dosya gidecek. Mesele, MİT TIR'ları meselesi. Sorunlu bir alandı. Sayın Berberoğlu hakkında verilen kararı, eğer verilişse an itibariyle tutuklandı. Kimse bu konuda devreye giremez. Kendisi ya da avukatı itiraz edecek. 25 yıllık bir hapis cezası, kim olursa olsun tutuklamayı gerekli kılabilir."

CHP MİLLETVEKİLİ ENGİN ALTAY'DAN ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Öncesinde ise davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi'nde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklamalarda bulundu.

Altay özetle şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'de yargının tefessüh ettiği, yürütme organının kontrolü altına girmesiyle karşı karşıyayız. Bir ülkede yargıçlar diktatörü nasıl hoşnut ederim diye düşünerek karar veriliyorsa böyle adalete, böyle yargıya lanet olsun. Bu muhalefete gözdağıdır. Bu muhalif olan herkese gözdağıdır.

Aynı zamanda bu karar, son yapılan mühürsüz seçimde "hayır" tercihinde bulunan bütün topluma da gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa muhalafet partisine yapılabilecek bir uygulamayla karşı karşıyayız.
Ama unutulmamalıdır ki, gerek CHP gerek diktatör karşıtları, bu güzelim ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyecektir. Ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. Bu dosya Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanmasının ana zeminin oluşturan bir dosyadır.

Gün gelecek milletvekilimizi tutuklama kararı veren bu dosya sebebiyle Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Bu haber ilk yapıldığında Erdoğan 'ben onu öyle bırakmam' demişti. Onun dediği bugün gerçek olduğu ama CHP de onun yaptıklarını yanında bırakmayacak.

Bu mahkeme kararını aziz milletimizin vicdanına havale ederken CHP olarak direneceğimizi yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da iletmek istiyorum."

GÜRSEL TEKİN: CHP'YE KARŞI SUSTURMA HAREKETİ

CHP'li Gürsel Tekin ise, adliye önündeki açıklamada şunları söyledi: "Bu son dönemde muhalefetin tek sesi olan CHP'ye karşı susturma hareketidir. Yargıçlara talimat verenlerin şunu bilmesi lazım, bir tek CHP'li bile kalsa bu ceberrut düzenle mücadele edecektir. Takdir edersiniz ki, daha bir hafta önce alınan damat kararları var. Milletvekilinin tutuklanması anayasanın yok sayılmasıdır. Geçmişte 'Ergenekon'un savcısıyım' diyenler, bu davanın da görüyorum ki savcısıdır. Ergenekon nasıl çökmüşse bu davalar da çökecek, arkadaşlarımız serbest kalacaktır, bu kararı verenler tarihin önünde mahkum olacaktır."

BARIŞ YARKADAŞ: DAMATLARIN SERBEST BIRAKILDIĞI YERDE MİLLETVEKİLLERİ TUTUKLANIYOR

Barış Yarkadaş ise, "Hukuk olsa ne bu dava açılır ne de Enis Berberoğlu ceza alırdı. O yüzden bu kararı siyasi bir karar olarak görüyoruz. Damatlar serbest kalırken milletvekillerinin ikameti sabit olduğu halde tutuklanması siyasi bir karardır. Damatların serbest bırakıldığı bir yerde milletvekillerinin tutuklanmasını milletin vicdanı kabul etmez" dedi.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

Kadri Enis Berberoğlu, 5 Haziran 1956 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Avusturya lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı, ardından da ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı.
1981 yılında Dünya gazetesinde çalışmaya başlayarak gazeteciliğe adım atan Enis Berberoğlu, CNN Türk, Hürriyet ve Radikal gibi kuruluşlarda çalıştı. 29 Aralık 2009'da Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu ve 5 yıl boyunca görevini sürdürdü.

10 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi'ndeki Genel Yayın Yönetmenlik görevinden istifa etti ve 2014'ün Ekim ayında Sözcü Gazetesi'nin yazar kadrosuna katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5-6 Eylül 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Kurultayı'nda, aldığı oylar ile Parti Meclisi'ne seçildi ve böylece siyasi hayatı başlamış oldu. 14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV