banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Devlet darbe sanıklarına avukat ücretini kesti

Yönetmeliğe, "Millete ve devlete karşı suçlardan sanık olan asker kişilerin avukatlık ücreti ödenmez" hükmü getirildi.

21 Nisan 2012 Cumartesi 14:46
Devlet darbe sanıklarına avukat ücretini kesti
banner321
Devlet darbe sanıklarına avukat ücretini kesti
Yönetmeliğe, "Millete ve devlete karşı suçlardan sanık olan asker kişilerin avukatlık ücreti ödenmez" hükmü getirildi.
Ergenekon, Balyoz, Islak İmza, Amirallere Suikast, Kafes Eylem Planı davaları ve son olarak 28 Şubat soruşturmasının tutuklu muvazzaf sanıklarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan kötü haber geldi. Yönetmelik değişikliğine giden bakanlık, bundan böyle bu davalarda yargılanan askerlerin avukatlık paralarını ödemeyecek.

MİLLETE VE DEVLETE KARŞI SUÇLARDAN SANIK OLANLARIN...
Milli Savunma Bakanlığı, 20 yıldır yürürlükte bulunan "Sanık Askerlerin Avukat Ücretleri"ne ilişkin yönetmelikte avukatlık ücretlerinin ödeneceği davaların kapsamını daralttı. Yönetmelik değişikliği dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eski yönetmelik, haklarında kamu davası açılan askerlerin avukatlık ücretlerinin ödenmesini öngörüyordu. Yönetmeliğe, "Millete ve devlete karşı suçlardan sanık olan asker kişilerin avukatlık ücreti ödenmez" hükmü getirildi. Böylece, devlete karşı suç kapsamında başlatılan Balyoz davası ve 28 Şubat soruşturmasının tutuklu muvazzaf sanıklarının avukat paraları kendi ceplerinden ödenecek.

SANDIK KURULMUŞTU
Ergenekon, Poyrazköy, Amirallere Suikast, Kafes davalarının sürdüğü 2010 yılında TSK Hukuki Yardım Sandığı kurularak, sanıkların avukatlık ücretleri için personelden para toplanılmasına başlanmıştı. Özel Yetkili Erzurum Savcılığı da ihbar üzerine zorla para toplatıldığı gerekçesiyle sandık kurulumuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Yönetmelikle, "kaçakçılık, rüşvet, ihtilas, irtikap, zimmet, hırsızlık, dolandırıcılık, iha le le re fesat karıştırmak" gibi yüz kızartıcı suçlar ve takibi şikâyete bağlı suçlardan sanık olan asker kişilerin avukatlık ücretleri de ödenmeyecek.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV