banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
01 Mayıs 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Dolmabahçe'de bir ilk yaşandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için, son nefesini verdiği Dolmabahçe Sarayı’nda anma töreni düzenlendi.

10 Kasım 2012 Cumartesi 12:15
Dolmabahçe'de bir ilk yaşandı
banner299
Dolmabahçe'de bir ilk yaşandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için, son nefesini verdiği Dolmabahçe Sarayı’nda anma töreni düzenlendi.
Törende bir ilk yaşandı. Atatürk'ün yatağında bu yıl askerlerin yerine polisler nöbet tuttu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. yılında anılıyor. İstanbul’da ise anma töreni Atatürk’ün ölmeden önce son dakikalarını geçirdiği Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşti.

Dolmabahçe’de günler öncesinden tören için hazırlıklar yapıldı. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Dolmabahçe Sarayı’nda polisler görev yaptı. Atatürk’ün yatağının başucunda kırmızı renkli kıyafetleri ile ilgi çeken polisler bekledi.

YATAK ZARAR GÖRMESİN DİYE NAYLON SERİLDİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk’ün yatak odası, çalışma odası ve toplantı salonlarının bulunduğu yerler ziyarete açıldı. Çok sayıda ziyaretçi erken saatlerde Dolmabahçe’nin girişinde kuyruk oluşturdu. Kimilerinin elinde Türk bayrakları kimilerinin ellerinde ise kırmızı-beyaz karanfiller vardı. Görevliler ziyaretçilere içeri girerken galoş dağıttı. Ziyaretçiler tek tek Atatürk’ün yatak odasının bulunduğu yere girerek yatağa karanfil bıraktı. Atatürk’ün yatağının üstünde Türk bayrağı ve onun üstünde zarar görmemesi için serilen bir naylon bulunuyor.

Dolmabahçe’deki resim tören saat 09.00’da başladı. Törende ilk olarak TBMM, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 1. Ordu Komutanlığı ve sivil toplum kuruluşları adına yatağın çevresine buket bırakıldı. Ardından sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Sonra İstiklal Marşı okundu. TBMM İdare Amiri Mustafa Kabakçı, İstiklal Marşı’nın ardından özel defteri imzaladı.

Resmi törenin sona ermesiyle birlikte ziyaretçiler içeri alınmaya devam etti. Karanfillerini bırakan ziyaretçilerden bazılar gözyaşlarına hakim olamadı. Ziyaretçiler Atatürk’ü çok özlediklerini ülkenin ona çok ihtiyacı olduğunu söyledi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV