banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Füze rampası çıktı

Suriye uçağından radar ve füze rampa parçaları çıktı...

17 Ekim 2012 Çarşamba 06:53
Füze rampası çıktı
banner267
Füze rampası çıktı
Suriye uçağından radar ve füze rampa parçaları çıktı...

Suriye Hava Yolları’na ait Airbus A-320 tipi yolcu uçağının, Moskova-Şam seferini yaparken askeri malzeme taşıdığı iddiasıyla Esenboğa Havalimanı’na indirilmesinden sonra, uçakta bulunan malzemelerle ilgili inceleme sürüyor.

Hükümet kaynakları, kolilerin uzman askeri personel tarafından incelendiğini söylediler. İlk bilgilere göre, uçakta ‘füze yapımında kullanılan’ malzeme bulundu. Dışişleri Bakanlığı ve askeri yetkililerin hükümete ilettiği bilgiye göre, uçaktaki kolilerde füze yapımında kullanılan parçalar, füze rampa sistemi malzemeleri, aynı sistem içinde kullanılan radar ve anten düzenekleri ile bunların birbiriyle koordinesini sağlayan elektronik malzeme bulunuyor. Söz konusu elektronik düzeneğin ‘füzelerin harekete geçirilmesini sağlayan’ malzeme olduğu iddia edildi.

Fotoğraf var
Başbakan Tayyip Erdoğan da önceki gün yaptığı açıklamada, uçakta çıkan malzemelerin ‘harp malzemesi olduğunun kesinleştiğini’ belirtmiş ve bu malzemelere ait fotoğrafların ellerinde olduğunu söylemişti. Uçakta çıkan ve füze yapımında kullanılan tüm malzemelere ait görüntülerin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılabileceği belirtiliyor.

149  Suriyeli geldi, 1 Belçikalı gitti

Ülkelerindeki olaylardan kaçan 18’i yaralı 149 Suriyeli, dün, Hatay’ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinden Türkiye’ye geldi. İdlip’ten gelen ve aralarında 2 yaralının bulunduğu 133 kişi, Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyünden, 16 yaralı ise Reyhanlı’nın Bükülmez köyünden Türkiye’ye geldi. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Bir yaralı hastanede öldü. Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders de Kilis’te sığınmacıların kampını ziyaret ettikten sonra Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçerek, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki Suriye’nin Esseleme Sınır Kapısı’na gitti. Reynders, burada ÖSO mensuplarıyla bir süre görüştü, açıklama yaptıktan sonra fotoğraf çektirip geri döndü.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV