banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hatay sınırındaki füzeler Suriye'ye çevrildi

Türkiye Suriye sınırının sıfır noktasında konuşlu füzeler namlularını Suriye tarafına çevirdi

28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:45
Hatay sınırındaki füzeler Suriye'ye çevrildi
banner266
Hatay sınırındaki füzeler Suriye'ye çevrildi
Türkiye Suriye sınırının sıfır noktasında konuşlu füzeler namlularını Suriye tarafına çevirdi
Hatay sınırındaki füzeler Suriye'ye çevrildi ABD, İngiltere ve Fransa'nın, kimyasal silah kullandığı iddia edilen Esed'e düzenleyeceği harekat, Türkiye’de sınır birliklerini hareketlendirdi. Askeri konvoyların sınır boylarına hareket etmesi beklenen Hatay’da sınır boyunda konuşlu bulunan füze savunma üstlerinde hareketlilik göze çarpıyor.
TINGER VE HAWK FÜZELERİ

Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınır boyunda konuşlu bulunan hava savunma sistemlerinin yer aldığı birlikte hareketlilik yaşanıyor. Radar cihazlarının aralıksız çalıştırıldığı üstte Stinger ve I-Hawk füzelerinin namluları Suriye’ye çevrildi. Türkiye'nin Ortadoğu'yu koruma şemsiyesi olarak nitelendirilen ve Hatay'ın Suriye sınırı yakınlarındaki ikinci bir önemli mevkisi olan ve deniz kıyılarını da menzili içerisine alabilen Kale köyüne konuşlandırılan Hawk füzeleri de Suriye'ye çevrilmiş durumda.
SINIRA 2 YIL ÖNCE KURULMUŞTU

Bir dönem Türkiye ile İsrail arasında kriz nedeni olduğu öne sürülen füze savunma sistemleri Kırıkhan ve Kale köyünde 2 yıl önce kurulmuştu. Her birinin üzerinde 3 füze bulunan 6 adet I-Hawk rampası konuşlu sistem, 'Türkiye'nin koruma şemsiyesi' olarak nitelendiriliyor. Olası bir savaş durumunda Suriye’den gelecek saldırılara öncelikli olarak bu füzeler cevap verecek.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV