banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İsrail cüret ederse belini doğrultamaz

Başkan Erdoğan, MOSSAD'ın Hamas'a Türkiye'de suikast planladığı iddialarına sert çıktı: “Böyle bir adıma cüret ederlerse, bedelini bir daha bellerini doğrultamayacak surette öderler.”

07 Aralık 2023 Perşembe 10:57
İsrail cüret ederse belini doğrultamaz
banner322
İsrail cüret ederse belini doğrultamaz

Başkan Erdoğan, MOSSAD'ın Hamas'a Türkiye'de suikast planladığı iddialarına sert çıktı: “Böyle bir adıma cüret ederlerse, bedelini bir daha bellerini doğrultamayacak surette öderler.”
Başkan Erdoğan, İsrail'in Türkiye'deki Hamas üyelerine suikast düzenleyeceği iddiaları için "Böyle bir adımı atmaya cüret ederlerse, bedelini bir daha bellerini doğrultamayacak surette öderler" dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'ne katıldığı Katar ziyaretinden dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başkan Erdoğan, TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.
HAMAS ÜYELERİNE SUİKAST: (Amerikan WSJ gazetesinin Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik İsrail'in suikast planları olduğu haberi) Bu haberi yapanlar demek ki Türkiye'yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler. Şu anda Gazze'yi havadan, denizden, karadan kuşatmak suretiyle bu adımları atanlar, bir hafta içinde netice alacaklarını zannediyorlardı. Ne oldu, alabildiler mi? Almadılar. Türkiye'ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar. Böyle bir işe kalkışanlar bunun sonuçlarının son derece ciddi olabileceğini unutmamalıdır. Türkiye'nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur. Ayrıca biz dün kurulmuş bir devlet değiliz. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir.


BATI'NIN ŞIMARIK ÇOCUĞU: İsrail'e yönelik başta ABD olmak üzere tüm Batılı ülkelerin destekleri olmasaydı, şu anda bölgemizde böylesi bir tabloyla karşı karşıya olmazdık. Bu ülkelerin gerek nakdi, gerek silah, mühimmat, araç gereç gibi ayni ve parasal olarak sınırsız destekleri, ciddi manada Batı'nın şımarık çocuğu İsrail'i bu noktalara taşıdı.

EYVALLAH EDEMEYİZ: İnsanlıktan nasibini almamış İsrail yönetimi, Gazze'de 16-17 bin Filistinliyi öldürecek, bunlara yemek, su ilaç ulaşmasını engelleyecek, yaralıların hastanelere taşınmasının önüne geçecek ve vicdan sahibi insanlar bunun karşısında durmayacak öyle mi? Böylesi bir tavır vicdansızlık ve insafsızlık olur ki, buna asla eyvallah edemeyiz.

KALICI BARIŞ: Katar'ın bütün bu sürece bakış açısı bizimle örtüşüyor. Barışa ulaşmasını hedeflediğimiz bu süreci birlikte işletecek, adımları yine birlikte atacağız. Ateşkesin sağlanması ve akabinde yaralıların Gazze'den tahliyesi öncelikli konular. Bir de Gazze'nin yeniden inşası ve imarı konusu var. Bu konuda da gerekeni yine hep birlikte yapacağız.

GARANTÖRLÜK: Biz garantörlüğe de, bu konferansa (barış konferansı) ev sahipliği yapmaya da hazırız. Yeter ki barışı gerçekten istesinler. Biz yılmayacağız, barış için çabalamaya devam edeceğiz. Yeni yol haritalarımızı oluşturduk. Hem Gazze'deki zulmü, hem Filistin'in yıllardır yaşadığı dramı, hem de kalıcı barış için çözümlerimizi ifade edeceğiz.

TAMPON BÖLGE: (İddiaya göre İsrail'in Gazze'de 40 km uzunluğunda, 12 kilometre genişliğinde bir tampon bölge oluşturma planı var.) Bu, bizim açımızdan tartışılacak, düşünülecek ve üzerinde konuşulacak bir plan değil. İsrail'in yapacağı en iyi şey; 1967 sınırlarında bağımsız ve coğrafi bütünlüğü olan Filistin Devleti'nin kurulmasını kabul etmek ve işgal altında tuttuğu Filistin topraklarını mülkün sahibine iade etmektir. İsrail, dünyaya yerleşimci diye pazarladıkları teröristleri o evlerden, o arazilerden çıkarmalı ve Filistinlilerle barış içinde bir geleceği nasıl inşa edebileceklerini düşünmelidir.

YARGILANACAK: Her şeyden önce Netanyahu öyle veya böyle bugün olmazsa yarın kesinlikle yargılanacaktır. Uluslararası hukuk hakkıyla işletilir ve bu savaş suçlarının cezası verilirse, bu karar hem Filistin bölgesinde hem dünyanın diğer coğrafyalarındaki tüm zalimlere ibret olur. Fakat bunun peşini bırakır, oradaki başvuruyu takip etmezsek bu da yeni soykırımlara kapı aralar.

SÖYLEM DEĞİŞİKLİĞİ: Benim kanaatim BM'de çekimser oy kullanan ülkelerin tutumlarında değişiklik olacağı istikametinde. Malum İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi ortak zirvesi sonrası İsrail'in zulmünü ve çözüm yollarını ülkelere anlatan bir 7'li grup oluştu. İlk önce Rusya ve Çin'e gidildi. Daha sonra Fransa, İngiltere'de görüşmeler yapıldı. Akdeniz ülkeleriyle bir araya gelindi. Her görüşmede Filistin ile ilgili bizim geliştirdiğimiz söylemler ve politikalar karşı tarafa iletildi. Bu politikalar anlatıldıkça ciddi bir söylem değişikliği olmaya başladığını gördük. Şimdi "Gazze'ye ne olacak?" sorusundan öteye geçildi ve "İki devletli çözüm nasıl olacak, yardımlar nasıl organize edilecek?" gibi konular konuşuluyor.

BM'DE REVİZYONU KONUŞMALIYIZ

BM kurumsal olarak sistemini işletemez halde ve eli kolu bağlı yaşananları seyretmektedir. Maalesef "Dünya beşten büyüktür" çıkışımıza gerekçe olan bu buhranın acı sonuçlarını bir kez daha yaşıyoruz. Allah korusun kapsam olarak daha büyük bir çatışmalı süreçte BM'nin sonu Milletler Cemiyeti gibi olur. Bu sebeple, zararın neresinden dönersek kârdır anlayışıyla hareket etmeli ve BM sisteminde revizyonu konuşmalıyız.

EUROFİGHTER'DE İNGİLTERE'NİN BAKIŞI OLUMLU

(ABD'den F-16'lar ve Eurofighter Typhoon uçakları alım konusu Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasıyla ilişkilendirildi) F-16 meselesinde biz muhataplarımıza dedik ki "ABD'nin kongresi varsa bizim de Meclisimiz var. Ben görevimi yaptım ama sizlerden de bir şey bekliyorum. Sizler de eşzamanlı olarak bu konuda kongrenizden bunu geçirin" diyorum. Eurofighter konusunda da İngiltere'nin bakışı olumlu. Almanya'da bir sıkıntı söz konusu. Fakat pürüzleri gidermek için İngiltere'nin olumlu yaklaşımı oldu. Almanlarla konuyu görüşeceklerini söylüyorlar. Bu noktada başka alternatiflerimiz de yok değil.

HALKIMIZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAYACAK

Halkımızın kabul gördüğü veya kabul gösterdiği kriterler neyse biz o kriterlerle adaylarımızı belirlemenin gayreti içerisinde olacağız. Bizim belediyecilik anlayışımızı temsil etmeyecek, bizi hayal kırıklığına uğratabilecek kimseyi listelerimizde göremeyeceksiniz.

CHP, HEDEP'LE NİKAH TAZELEME İÇİN HEVESLİ

Öpülen ellere, gönderilen selamlara bakılırsa CHP de nikah tazeleme konusunda hayli hevesli. Bu hevesi gördüklerinden olsa gerek "ne koparırsak kârdır" taktiğini devreye almışlar anlaşılan. Biz bu oyunu daha önce de gördük. Ne HEDEP'in zihniyeti ne de CHP'nin zihniyeti bizimle bağdaşmaz.

31 MART'TAN DA ZAFERLE ÇIKACAĞIZ

"Yeniden İstanbul" diyorsak, "Yeniden Ankara" diyorsak şehirlerimizin tamamında çok çalışıp Cumhur İttifakı olarak seçimi kazanmalıyız. İstanbul'un, Ankara'nın çektiği çileler ortada. İllerimizde vatandaşımızı, karamsarlığa sürüklemeyecek adaylarla yeni bir sıçramayı yapacağız.
İLKELİ SİYASET KİTAPLARINDA YOK

Özgür Özel: (CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Türkiye Doğu'da işgalcidir" diyenin elini öpmesi ve "TSK kimyasal kullandı" iftirasını atan Şebnem Korur Fincancı'ya açık destek vermesi) Bu isimlerin hiçbiri ne milli ne yerli ne vatansever. Bunlar CHP'ye, HEDEP'e yakışır. Bunlar nasıl genel seçim öncesi terör örgütleri dahil birçok odakla iş tuttularsa yine aynısını yapacaklar. Türkiye'nin karşısında konumlananlarla yan yana gelmek bunlar için sorun değil. Amaca ulaşmak için her yolu mübah sayar bunlar. İlkeli siyaset bunların kitabında yer almaz.

ENFLASYON HAZİRAN SONRASI HIZLI DÜŞECEK

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI: Fahiş fiyat artışı yaptıkları tespit edilen sektörlerin üzerine bakanlıklarımız hızlı ve organize bir şekilde gidiyor. Biz enflasyonu dizginleyerek, beklentileri yöneterek, kalıcı bir şekilde dezenflasyon sürecini başlatmış durumdayız. Bizim için önemli olan genel anlamda ekonominin tamamına hakim fiyat seviyesindeki artışların yavaşlaması; yavaşlamaya da başladı. Baz etkisiyle hazirana kadar yıllık enflasyon yüksek kalacak. Bir de para politikası gecikmeli çalışıyor. Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde yıllık enflasyon düşecek.




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV