banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Filiz Saraç oldu

İstanbul Barosu 52. Genel Kurulu'nda, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu başkan adayı avukat Filiz Saraç Baro Başkanı seçildi. 9 adayın yarıştığı başkanlık seçiminde, Filiz Saraç, 144 yıllık İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti. İşte son dakika haberinin detayları...

23 Ekim 2022 Pazar 19:30
İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Filiz Saraç oldu
banner321
İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Filiz Saraç oldu!

İstanbul Barosu 52. Genel Kurulu'nda, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu başkan adayı avukat Filiz Saraç Baro Başkanı seçildi. 9 adayın yarıştığı başkanlık seçiminde, Filiz Saraç, 144 yıllık İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti. İşte son dakika haberinin detayları...

Tabela

Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu başkanlık seçimleri bugün saat 09.00’da Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Baro seçimi için dokuz avukat grubundan adaylar yarıştı. Seçimler saat 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıklar açıldı, oy sayım işlemi başladı. Oy verme işlemi için dün gece 144 sandık kuruldu. Her sandıkta üç kişi görevlendirildi. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç, 7 bin 96 oyla baronun yeni başkanı oldu. Böylece 144 yıllık İstanbul Barosu’na ilk kez bir kadın başkan seçildi.

Bugünkü sonuçla Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun 20 yıllık yönetimi iki yıl daha Filiz Saraç'ın başkanlığında devam etmiş olacak.

Uzun süre yarışı önde götüren Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı Hasan Kılıç, 125'inci sandıktan sonra ikinci sıraya düştü ve seçim yarışında 6 bin 425 oyla ikinci sırada kaldı. 

 

'144 YILLIK TARİHİYLE HAK MÜCADELESİNİN SİMGESİDİR'
Saraç seçildikten sonra yaptığı konuşmada, "Bana bu onuru yaşatan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul Barosu 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onuru yaşatan İstanbul Baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre 144 sandıktan adayların aldığı oylar şöyle:

-Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç: 7096 oy
-Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı Hasan Kılıç: 6425 oy
-Avukat Hakları Grubu'nun adayı Mustafa Gökhan Ahi: 4760 oy
-İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Önce Avukat Grubu'nun adayı Avukat Elif Görgülü: 1927 oy
-Bağımsız aday Mert Er Karagülle: 1314 oy
-Bağımsız Avukatlar Grubu'nun adayı Gülden Sönmez: 1057 oy
-Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Hakan Çatak: 891 oy 
-İstanbul Avukatlar Birliği adayı Metin Uraçin: 265 oy
-Genç Hukuk Hareketi adayı Türkan Kara: 156 oy

Geçersiz/boş oy sayısı ise 384 oldu.

‘BİR HUKUK DEVLETİ SORUNUMUZ VAR’
İstanbul Barosu Başkan adayı avukat Hasan Kılıç, 35 No’lu sandıkta oy kullandı. Kılıç burada yaptığı konuşmada, “Toplumun ve avukatların beklediği baroyu ve hukuku geri getireceğiz. Her alanda gücümüzü arttıracağız. Sorunlarımız çok fazla. İstanbul Barosu’nun gücüne herkesin ihtiyacı var. İstanbul Barosu Türkiye’nin pusulasıdır. Toplumun hak arayışında önde olacağız. Bir hukuk devleti sorunumuz var. Hukuku geri getirmek istiyoruz” dedi.

‘DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’
İstanbul Barosu Başkan adayı avukat Gülden Sönmez de 21 No’lu sandıkta oy kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Sönmez, şunları söyledi: “İstanbul Barosu dünyanın en büyük barosu. İki günlük genel kurulda sorunlarımızı ve çözümlerimizi konuştuk. Katılım yüksek, insanımız için en hayırlısı olacak ve değişimi gerçekleştireceğiz.”

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç ise oyunu kullandıktan sonra, “İstanbul Barosu tarihi boyunca hak mücadelesinin simgesi olmuştur. Bugün verdiğimiz oy meslektaşlarımız için ve memleketimiz için de hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Önce Avukat Grubu'nun adayı Avukat Elif Görgülü de oyunu kullandı. Görgülü şöyle konuştu: “Son derece adil, son derece centilmence koşullarda geçeceğine inanıyorum. İstanbul Barosu 144 yıllık bir kurum. Gelenekler var. O geleneklerle birlikte geleceğe koşalım diyoruz.”




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV