banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı? Kimler yararlanabilecek?

Kısa çalışma ödeneği için karar haftası geldi. Hükümetin 1 milyon 700 bin çalışanın faydalandığı kısa çalışma uygulamasını bir süre daha uzatıp uzatmayacağı merak edilen konular arasında..

28 Ağustos 2020 Cuma 12:50
Kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı? Kimler yararlanabilecek?
banner311
Kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı? Kimler yararlanabilecek?
Kısa çalışma ödeneği için karar haftası geldi. Hükümetin 1 milyon 700 bin çalışanın faydalandığı kısa çalışma uygulamasını bir süre daha uzatıp uzatmayacağı merak edilen konular arasında..

neon

Tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin aldığı tedbirler arasında en önemlisi kısa çalışma ödeneğiydi. Uygulama ile devlet işverenin yükünü bir hayli azaltmış toplu işten çıkarmaların önüne geçmişti. 
Kısa çalışma ödeneği uygulaması Temmuz ayı sonunda Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, bir ay daha uzatılmıştı. Gelinen noktada işveren ve işçi kesiminin ortak talebi uygulamanın devam etmesi... Ancak Kısa çalışma ödeneği önümüzdeki süreçte farklı bir şekilde ile gündeme gelecek.. Peki uygulama nasıl olacak?
Meclis kapanmadan yapılan yasa değişikliği kapsamında, kısa çalışma uygulamasının sektörel veya genel olarak uzatılması mümkün bulunuyor. 
Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre; son uzatma kararında sektörel ayrım yapılmamış ve genel olarak işverenlere bu imkandan yararlanma hakkı tanınmıştı. Yeni alınacak kararla ise, Eylül ayında kısa çalışma uygulamanın şartları belirlenecek.
Bunun için sektörlerden ve bakanlıklardan görüşler alınmaya başlandı. Talepler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda toplanıyor ve buna göre karar alınacak.
Sektörel uygulama kararı söz konusu olursa, sadece belirlenen sektörler kısa çalışma uygulamasından yararlanabilecek.
Böyle bir durumda, kısa çalışmanın hizmetler alanındaki işletmeleri kapsayacak şekilde devamı bekleniyor. Kısa çalışmadan çıkan işverenler ise, normalleşme desteğine başvurabilecek.
Normalleşme desteğinde, çalışanlar için işverene asgari ücret üzerinden işçi ve işveren prim desteği veriliyor. Bu prim desteği 3 ay boyunca sürüyor.
İşveren ve işçilerden ortak talep 
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise, ortak bir açıklamayla kısa çalışma uygulamasının yıl sonuna kadar uzatılmasını istedi.
3 konfederasyon tarafından yapılan ortak açıklamada, istihdamını koruyan ve toplu iş sözleşmesi ile çalışan işletmelerin, normalleşme sürecinde ilave teşviklerle desteklenmesi de istendi.
İŞKUR’dan uyarı
İŞKUR ise, geçtiğimiz hafta yaptığı duyuruyla, işverenlere “Kısa çalışmadan çıktıysanız bildirin” uyarısında bulundu. Kurumun açıklamasında şöyle denildi:


“İşverenlerimiz, kısa çalışma uygulamasını işyerinizde sonlandırmak veya uygulamanın süresini azaltmak İçin İŞKUR il müdürlüklerimizden destek alabilirsiniz.
Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalanan işverenlerimiz, kısa çalışma sürelerinde herhangi bir azaltma yapmanız, belirtilen süreden önce normal faaliyete başlamaya karar vermeniz halinde İŞKUR il müdürlükleri veya hizmet merkezleriyle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV