banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Memur bugün sokakta

Hükümet ve memurun 21 gün süren zam pazarlığında sonuç çıkmadı ve son söz Hakem Kurulu’na kaldı. 29 mayısa kadar sürdürülecek görüşmeler öncesinde kamu çalışanları, bugün iş bıraktı, Türkiye'de hayat durdu...

23 Mayıs 2012 Çarşamba 12:41
Memur bugün sokakta
banner265
Memur bugün sokakta

Hükümet ve memurun 21 gün süren zam pazarlığında sonuç çıkmadı ve son söz Hakem Kurulu’na kaldı. 29 mayısa kadar sürdürülecek görüşmeler öncesinde kamu çalışanları, bugün iş bıraktı, Türkiye'de hayat durdu... 

Toplu sözleşme görüşmelerinde umduğunu bulamayan memur konfederasyonları, bugün bir günlük iş iş bırakacak. KESK, Türkiye Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş, Türk Sağlık-Sen, Eğitim-İş’e bağlı memurlar, Türkiye’nin çeşitli illerinde protesto gösterisi düzenleyecek.

Emek örgütlerinin destek çağrısı yaptığı ve toplu sözleşme görüşmelerini sendikalar adına yürüten Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Eğitim Bir-Sen olarak, bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı. Gündoğdu, “Türkiye genelinde hizmet üretmeme, iş bırakma eylem kararı ve Ankara’da oturma eylemi yapacağız. perşembe günü de büyük bir katılımla biz buradan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na müracaata, eylem yaparak gideceğiz. Türkiye genelinde de Memur- Sen il temsilciliklerimizi bu talepleri yeniden dillendirerek bizim Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na gidişimize destek olacaklar’’ dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, toplu sözleşme görüşmelerinden beklentileri yönünde bir oran çıkmadığı için tüm Türkiye’de kamu çalışanları olarak bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını belirterek, Türk Tabipler Birliği’nin de kendilerini desteklediklerini belirtti.

Acil servis dışında hizmet yok

KESK yöneticileri bugün bütün sağlık kuruluşlarının acil servisleri hariç polikliniklerin hizmet vermeyeceğini söyledi. İstanbul’da yapılacak iş bırakma eyleminde memurlar, Sirkeci Garı ve Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanacak. Miting ise 12.30’da Beyazıt’ta olacak. Ankara’daki eylemler üç farklı yerde yapılacak. KESK’e bağlı çalışanlar, saat 12:30’da Kızılay Ziya Gökalp Caddesi’nde toplanarak bir miting düzenleyecek. Eyleme destek veren Memur Sen’e bağlı çalışanlar da, saat 10:00’da Kızılay Güvenpark’ta buluşacaklar. Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalara üye çalışanlar ise, saat 12:00’da Sıhhiye’deki Abdi İpekçi Parkı’nda toplanacaklar.

İzmir’de ise KESK’e bağlı çalışanlar Basmane Meydanı’nda toplanıp saat 11.30’da Konak Meydanı’nda miting yapacak.

SON SÖZÜ HAKEM HEYETİ SÖYLEYECEK

Memurlarla, hükümet arasında 21 gündür süren ve yaklaşık 4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet memurların önce yüzde 14 zam isteklerini kabul etmedi ve yüzde 3.5 + 4 teklif etti. Zam teklifini yetersiz bulan Kamu Görevlileri Heyeti bunu kabul etmeyeceklerini belirtti. Bu noktadan sonra memurun maaş oranını belirlemek üzere Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Anlaşma sağlanamadığı için süreç Hakem Heyeti’ne devredilecek ve müzakereleri 29 mayısa kadar heyet yürütecek.

Sağlıkta bugün hizmet yok

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, insan onuruna yakışır bir zam için bugün hizmet üretmeyeceklerini belirterek, eylem günü sadece yatan ve acil hastaların tetkik ve tedavilerinin yapılacağını belirtti. Yaptığı açıklamada, bugün hastanelerde iş bırakarak, memurlara teklif edilen düşük zammı protesto edeceklerini açıklayan Kahveci, “Daha iyi mali ve sosyal haklara kavuşmak ve dikkate alınmaya bile değmeyecek zam maaşı oranını protesto etmek için yarın (bugün) hastanelerde hizmet üretmeyeceğiz” dedi.

Eğitimciler de alanlara inecek

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, hükümetin, 2012 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 3.5+4 zam önerisine karşı, Eğitim-İş olarak, tüm kamu çalışanlarının ve emeklilerin haklarını savunmak, insanca yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlamak için bugün diğer emek örgütleriyle birlikte üretimden gelen gücünü kullanarak, iş bırakacaklarını açıkladı. Demir, yaptığı açıklamada, grevin “kamu çalışanlarının hem iç hukuktan hem de uluslararası hukuktan kaynaklanan en meşru hakkı” olduğunu belirterek, “Kamu çalışanlarının bu demokratik hakkını engellemeye çalışan hükümet yetkililerini hukuka uymaları konusunda uyarıyoruz. Haklarımızı elde etmenin tek yolu, emek mücadelesinde birlikte hareket etmekten geçmektedir. Tüm konfederasyonları, grev hakkını kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

Memur-Sen büyük hayal kırıklığı yaşadı

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son on yılın en kötü toplu sözleşme sürecinin yaşandığını belirterek, Memur-Sen’in tavrını da eleştirdi.

“Son 50 yılın en iyi toplu sözleşmesini yapacağız diyen Memur-Sen masada büyük hayal kırıklığı yaşadı. Siyasi iktidar güvenerek sendikacılık yapılmayacağını çok iyi anladıklarını düşünüyorum” diyen Koncuk, sendikaların gücünü iktidardan değil üyelerinden alması gerektiğini belirtti. Koncuk, “Siyasetle kol kola girerek, dümen suyuna girerek alacağın hak üyelerinin karşısında mahcubiyettir. Bunun ders olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hükümetin talepleri karşılamadığını ve örnek olarak da Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizi gösterdiğini aktaran Koncuk, bunun inandırıcı bir gerekçe olmadığını savundu. Koncuk, Memur-Sen’e de çağrı yaparak, bugünkü iş bırakma eylemine destek vermelerini istedi.

Çalışanların talepleri değerlendirilmedi

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 4688 sayılı Yasa’da yapılan değişiklikler nedeniyle toplu sözleşme görüşmelerinin bu noktaya gelmesine şaşırmadıklarını söyledi. Hükümetin çalışanların hiçbir haklı talebini gerçek anlamda değerlendirmeye almadığını belirten KESK Başkanı Özgen, “Hükümet bir kez daha politik tercihini memurdan, çalışandan, emekliden yana yapmadığını, işverenden, sermayeden, rantçı kesimden yana yaptığını, bütçeyi onlara göre ayarlayarak pay ayırdığını ve kamu çalışanlarının taleplerine gelince, krizi, Yunanistan’ı göstermek suretiyle manipüle etmeye ve kendince kamuoyu nezdinde farklı göstermeye çalıştı. Ama biz dün itibarıyla hükümetin bu oyununu bozduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV