banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
30 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

O müteahhiti de ihaleye aldılar

200 öğrencilik yurt ihalesine onu da aldılar

15 Ekim 2013 Salı 12:02
O müteahhiti de ihaleye aldılar
banner266
O müteahhiti de ihaleye aldılar
200 öğrencilik yurt ihalesine onu da aldılar

Van Depremi’nde müteahhiti olduğu Sevgi Apartmanı’nda 10 kişi ölürken, villasının bahçesine kurduğu çadır ile gündeme gelen Salih Ölmez, hakkında ihale yasağı getirilmediği için ihlalelere girmeye devam ediyor.

23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van Depremi’nde 636 kişi hayatını kaybederken, mahkemeye yansıyan 3 dava depremin simgesi oldu. Bu davalar ile Bayram Otel, Safa ve Sevgi Apartmanı davaları... Bayram Otel davasında binanın sahibi Tevfik Bayram 11 yıl hapis cezası aldı. Safa Apartmanı’nın sahibi Nezir Baş ise hayatını kaybeden 3 kişinin yakınlarının açtığı davada 684 bin TL tazmina mahkum edilirken ceza davası ise devam ediyor. Üçüncü simgesi ise Sevgi Apartmanı’ydı. Sahibi Salih Ölmez hakkında ise dava bile başlamadığı gibi hakkında ‘ihale yasağı’ getirilmediği için kamu ihalelerine girmeye davem ediyor.

Mahkeme kabul etmedi

Salih Ölmez, müteahhiti olduğu Sevgi Apartmanı’nda 10 kişi hayatını kaybederken villasının bahçesine kurduğu çadır ile gündeme gelmişti. Daha sonra Erciş Cumhuriyet Savcılığı, taksirle birden fazla kişiyi öldürme suçlamasıyla hakkında iddianame hazırlamıştı. Ancak bu iddianame, bilirkişinin kusur oranını belirtmemesi yüzünden Erciş Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmedi. Tutuksuz yargılanan Ölmez hakkında yargı süreci başlatılamadığı için de hakkında ne bir karar verildi ne de faaliyetlerine sınırlama getirildi. Hal böyle olunca Salih Ölmez de kamu ihalelerine girmeye devam etti.

Hepsinde öğrenciler barınacaktı

Salih Ölmez’e ihale yasağı getirilmediği için 2013 yılında devletin açtığı 3 ihaleye girdiği ortaya çıktı. İlk ihale 13 Mayıs 2013 yılında düzenlendi. İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen ‘Mehmet Akif Ersoy 11 Derslik Yapım’ işine 18 firma teklif verdi. İhaleyi Ada Göl İnşaat firması kazandı. Ölmez’in girdiği ikinci ihalenin tarihi ise 17 Haziran 2013. Yine İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen ihalenin konusu ise Erciş Sevim Kürüm 200 kişilik öğrenci yurdu yapım işi. Ölmez İnşaat adıyla katıldığı üçüncü ihale ise YİBO 200 kişilik pansiyon yapım işi oldu. Ölmez İnşaat’ın ‘yasak sorgusu’ yapıldı. Yargı kararı olmadğı için yasaksız firma olarak ihalelere teklif verdi. Ancak kazanamadı.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV