banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

PYD seferberlik ilan etti

El Nusra Cephesi’nin PYD mevzilerine tank ve ağır silahlar kullanarak başlattığı kapsamlı saldırının ardından‘ Batı Kürdistan Halk İnisiyatifi’ Kürt gençlerini ‘direnişe katılmaya’ çağırdı.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 09:08
PYD seferberlik ilan etti
banner291
PYD seferberlik ilan etti
El Nusra Cephesi’nin PYD mevzilerine tank ve ağır silahlar kullanarak başlattığı kapsamlı saldırının ardından‘ Batı Kürdistan Halk İnisiyatifi’ Kürt gençlerini ‘direnişe katılmaya’ çağırdı.
Türkiye sınırındaki Rasulayn ve Tal Abyad’da PYD ile El Kaide bağlantılı radikal dini örgüt El Nusra Cephesi arasında süren çatışmalar, şiddetlenerek geniş alana yayılıyor. El Nusra, tank desteğinde ağır silahlarla PYD mevzilerine kapsamlı saldırı başlatırken, Resulayn ve Ceylanpınar’a açılan sınır kapısının PYD’den alındığı ileri sürüldü. PYD ise saldırının püskürtüldüğünü, El Nusra’nın birçok cephede büyük kayıp verdiğini açıkladı. PYD, El Nusra’ya karşı savaşmak için seferberlik ilan ederken, çok sayıda gencin savaşmak için bölgeye geçtiği ileri sürüldü.

Çatışmalar Tal Abyad bölgesinde de şiddetlenerek sürüyor. Tal Abyad’a bağlı üç köyde süren çatışmalarda 11 El Nusra Cephesi savaşçısının öldüğü ileri sürüldü. Çatışmaların Türkiye sınır hattında uzanan ulaslararası karayolu ile petrol bölgesi Rimelan bölgesinde de şiddetlendiği, Girhok köyünde El Kaide bağlantılı islami grubun denetiminde bulunan Dicle şirketine bağlı petrol istasyonunun YPG güçlerinin eline geçtiği ileri sürüldü.
PYD’den cepheye takviye
İslami grupların birçok noktadan saldırı başlatmasına karşılık cepheye takviye kuvvet gönderilmesi için PYD tarafından Kürt bölgelerinde serferberlik çağrısı yaptı. “Batı Kürdistan Halk İnisiyatifi” adıyla yapılan çağrıda, El Kaide ve bağlı islami grupların bölgede, vahşi uygulamalar gerçekleştirdiği ve yüzlerce Kürdü kaçırdığı ve işkence yaptığı ileri sürüldü. Çağrıda, “Bu nedenle halkımızın seferberlik ruhu ile bu kutsal direnişe katılmaları gerekiyor. Biz Batı Kürdistan Halk İnisiyatifi olarak, tüm Kürt gençlerini yönlerini YPG merkezlerine vermeye ve direnişte aktif biçimde yer almaya çağırıyoruz” denildi.
Seferberlik çağrısı üzerine El Kaide ve El Nusra Cephesi ile savaşmak için Suriye, Türkiye, Kuzey Irak, İran’dan yüzlerce kişinin bölgeye yöneldiği ileri sürüldü.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV