banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
30 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Şanlıurfa Cezaevi'nde isyan 13 ölü 5 yaralı

BDP milletvekili İbrahim Ayhan'ın da tutuklu bulunduğu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde isyan çıktı.

17 Haziran 2012 Pazar 13:19
Şanlıurfa Cezaevi'nde isyan 13 ölü  5 yaralı
banner291
Şanlıurfa Cezaevi'nde isyan 

BDP milletvekili İbrahim Ayhan'ın da tutuklu bulunduğu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde isyan çıktı.
tfaiye ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın bir süre sonra söndürüldü. Dumandan etkilenen bazı tutuklular, cezaevine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.


Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da cezaevine gelerek, polis ekiplerinin çalışmasını koordine etti. Bu arada olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri, cezaevi çevresinde önlem aldı.

Bazı tutuklu yakınları da cezaevine gelerek, yetkililerden bilgi almaya çalıştı.

VALİ GÜVENÇ: 13 ÖLÜMÜZ VAR
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi 'nde çıkan yangında, 13 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını söyledi.

Güvenç, yangının meydana geldiği cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini ifade eden Güvenç, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor.''

"BDP'Lİ VEKİL İLE ALAKALI DEĞİL"
Vali Güvenç, bir gazetecinin yangının KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşta meydana gelip gelmediğine ilişkin sorusunu, ''Sayın İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşla ilgisi yok. Ben içeri girdim gördüm. Olay tamamen ayrı koğuşlarda olmuş'' diye cevaplandırdı.

Bu arada açıklamanın yapıldığı sırada cezaevi çevresinde bekleyen ve barikatı aşarak içeri girmek isteyen gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

VALİ, ÖLENLERİN YAKINLARIYLA GÖRÜŞTÜ
Olay yerinde incelemelerini sürdüren Güvenç, cezaevinin dışında bekleyen tutuklu yakınlarının yanına giderek olayda hayatını kaybettiği belirlenen bazı kişilerin isimlerini açıkladı. Güvenç, daha sonra 13 kişinin yakınıyla cezaevinde bir süre görüşme yaptı.

Vali Celalettin Güvenç, gazetecilerin sorusu üzerine olayda hayatını kaybedenlerin sayısının artmadığını belirtti.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın da cezaevinde her şeyin kontrol altında olduğunu ifade ederek, mahkumların bugünden itibaren yakınlarıyla görüşebileceğini söyledi.

KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın avukatı Bekir Benek de müvekkiliyle cezaevinde görüşme imkanı bulduğunu ve durumunun iyi olduğunu gördüğünü belirterek, ''Sayın Ayhan'ın morali yaşananlardan dolayı bozuk. Çok üzgün'' dedi.

Bu arada Cumhuriyet Savcısı'nın cezaevindeki incelemesi de sürüyor.

Öte yandan cezaevinin yakınında bekleyen tutuklu ve mahkumların yakınları da dağılmaya başladığı görüldü.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV