banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

SGK resmen duyurdu! Yarın son gün

SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Yarın son gün. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından art arda yapılan açıklamalar ile vatandaşlar uyarıldı. SGK yazılı olarak yaptığı açıklamada vatandaşların merak ettiği detayları paylaştı.

29 Kasım 2021 Pazartesi 11:34
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün
banner311
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün

SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Yarın son gün. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından art arda yapılan açıklamalar ile vatandaşlar uyarıldı. SGK yazılı olarak yaptığı açıklamada vatandaşların merak ettiği detayları paylaştı. SGK’nın borç yapılandırmasına yaklaşık 1.2 milyon kişi, 61 milyarlık borç için başvurdu. 1.6 milyar lira peşin ödeme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son günün 30 Kasım olduğunu hatırlattı.
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan resmi açıklama geldi. Borç yapılandırması için yarın son gün! Ceza ve faizlerin tamamı siliniyor. Sosyal güvenlik prim borcu olan vatandaşlar, bu borçları sildirerek daha az ödeme yapma imkanı yakalıyor. Borçlarını sildirmek isteyen vatandaşlar için 30 Kasım son gün. Yapılandırma bu yılın nisan ayı ve öncesini kapsıyor.
PRİM BORCUMU YAPILANDIRMAK İÇİN SGK'YA MI BAŞVURMAM GEREKİYOR?
Prim borcunu yapılandırma kanunu kapsamında ödemek isteyenlerin başvuru yapmaları gerekmiyor. Doğrudan SGK ile anlaşmalı bankalara giderek borçlarını ödeyebilir.

YAŞANAN KONUT DA HESABA DAHİL EDİLİYOR MU?

Gelir testinde ödeme gücü olup olmadığı tespit ediliyor. Gelir testinde ikamet olarak kullanılan konut hesaplamaya dâhil edilmez. İkamet edilen konut haricindekinin rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira geliri hesaplanır.SONUÇLAR e-DEVLET’TE

Test sonucu sorgulaması ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da e-Devlet aracılığıyla yapılır. İlk seçenek olarak başvuru yapılan kuruma giderek sonuç öğrenilebilir. İkinci seçenek olarak ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.ıtları şöyle:

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KİMLERİ KAPSIYOR?

Sigortalı çalışan, kendi hesabına çalışan, memur, 65 yaş, şeref aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan bütün vatandaşlar sağlık sigortası kapsamında bulunuyor.

PRİM BORÇLARIMDAN EN KOLAY ŞEKİLDE NASIL KURTULABİLİRİM?

Borcunuz varsa başvuru şartı bulunmuyor. SGK tarafından otomatik olarak yapılandırılıyor. 31 Aralık tarihine kadar borcunuzun anaparasını ödemeniz halinde faiz ve cezalar silinecek.
BAŞVURU İÇİN NEREYE GİDECEĞİM?

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılıyor. Bu testle prim ödenip ödenmeyeceği belirleniyor.

YARI ZAMANLI, ÇALIŞANLAR BU KAPSAMA GİRİYOR MU?

GSS'liler bakmakla yükümlü olduğu kişi durumunda olmayanların primleri işsizlik fonundan karşılanıyor.

BORCUMU YAPILANDIRDIĞIM ANDAN İTİBAREN DEVLET HASTANELERİNE GİDEBİLİR MİYİM?

GSS prim borcu olanlar bu yılın sonuna kadar devlete ait hastaneler ile devlet üniversitelerine ait hastanelerden sağlık hizmeti alabiliyor.

ÜNİVERSİTE BİTTİKTEN SONRA ÜCRETSİZ YARARLANABİLİR MİYİM?

Gençler belli yaş ve süre sınırı olmak üzere sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilir.

Ödeme yükümlülüğü nasıl ortadan kalkıyor?Hane içinde kişi başına gelirin bin 192 TL'nin altında çıkması halinde prim ödeme yükümlülüğü ortadan kalkıyor.

EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN GENÇLERİN DE TESTE GİRMESİ GEREKİYOR MU?

Öğrenimini tamamlayan gençler, yaş haddini aşmamak şartıyla iki yıl GSS priminden muaf. Bu süre ilköğretimde 18, ortaöğretimde 20, yükseköğretimde ise 25 yaşını aşamıyor.






beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV