banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Taksim yasak, sendikalar vazgeçmiyor

İstanbul Valiliği, Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı. Beşiktaş'ta gözaltılar başladı, Okmeydanı ve Şişli'de de polis müdahalesi var.

01 Mayıs 2014 Perşembe 11:23
Taksim yasak, sendikalar vazgeçmiyor
banner291
Taksim yasak, sendikalar vazgeçmiyor
İstanbul Valiliği, Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı. Beşiktaş'ta gözaltılar başladı, Okmeydanı ve Şişli'de de polis müdahalesi var.

Web Tasarım


DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkezde toplanmaya başladı. Taksim'e günler öncesinden getirilen polis bariyerleri kuruldu. Metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine bant çekildi. Takviye polisler gece geç saatlerde İstanbul'a geldi. Beşiktaş'ta CHP otobüsünün çektirilmesine 'Kılıçdaroğlu gelirse o kullanacak' diyerek itiraz etti, ancak otobüs çekildi. Engel olmak isteyen iki kişi ise gözaltında
Okmeydanı savaş alanına döndü


Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na izin vermemesi üzerine Okmeydanı'nda toplanan bir grup ile polis arasında çatışma çıktı. Okmeydanı savaş alanına döndü. Molotof kokteyllerinden etkilenen bazı iş yerleri yandı.


Antikapitalist Müslümanlar üyesi bir grup Fatih Camii avlusunda 1 Mayıslarda ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra Taksim'e gitmek için Cami'den yürüyüşe geçti.


Okmeydanı Hastanesi civarında çatışmalar yaşanıyor. Polis yoğun gaz bombası atıyor, eylemciler ise barikat ve taşlarla karşılık veriyor.


E-5 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde yolu trafiğe kesen eylemcilere polis müdahale etti.



Beşiktaş'ta polis göstericilere ikinci kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

Taksim'e yürümek için Okmeydanı Hastanesi önünde gruplar toplanmaya başladı.



Türk-İş sendikası üyeleri Taksim'e geldi. Grup Kazancı Yokuşu'nda ölenler için çiçek bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Türk-İş üyeleri kısa bir açıklama yaptıktan sonra kutlama yapacakları Kadıköy Meydanı'na hareket etti.


Beşiktaş'ta polis göstericilere müdahale etti. Göstericiler "Sula, sula, 2 TOMA birden" sloganları attı.
Beşiktaş Barbaros meydanı'nda toplanan bir grup göstericiye polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis önce kalkanlarla müdahale etti sonra gaz attı. Polis, kaçan göstericilere TOMA ile de tazyikli su sıktı. Polis amiri megefonla TOMA'yı kullanan polise talimatlar verdi. Polis amirinin, TOMA'ya "Evet TOMA suluyorsun", "TOMA bir kere suluyorsun", "TOMA öne doğru suluyorsun" dediği duyuldu.
Ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş attı. Arka sokaklara kaçanlar daha sonra yeniden toplanmaya başladı.


CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal polislerin 1 Mayıs Bayramı'nı kutladı. Daha sonra, polisleri müdahale etmemesi ve gaz kullanmaması konusunda uyaran Tanal "AİHM kararlarına göre işçiler gösteri ve yürüyüş hakkına sahiptir" dedi. Tanal ve bazı göstericiler polis barikatı önünde oturma eylemi yaptı. "Berkin elvan ölümsüzdür", "Onbeşinde bir fidan Berkin Elvan" sloganları atıldı.


Halaskargazi Caddesi ve Taksim Meydanı'na çıkan bütün ara sokaklar polis barikatıyla kapatıldı. 3 TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de kalkanlarıyla bekleyişini sürdürüyor.


Polis İstanbul Valiliği'nin emriyle Halaskargazi Caddesi'ni Mecidiyeköy'den itibaren bariyerlerle trafiğe kapattı. Ancak kapatılan caddede Lape Hastanesi ve Şişli Etfal Hastanesi vardı. Polis bariyerlerden kimseyi içeri geçirmeyince hastaneye gitmek isteyenlerle sert tartışmalar yaşandı.


Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektirildi. Ancak oturma eylemi yapanlar buna engel olmak istedi. Partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a gelmesi halinde bu otobüslerden birini kullanacağını, diğerinin ise basın mensuplarına ayrıldığını ifade etti. Ancak polis dünden bu yana otobüslerin kaldırılmasını istediklerini ancak uygulanmadığını belirterek çekici çağırdı. Polisin otobüsü çektirdiği halat koptu. Polise engel olmak isteyen iki kişi gözaltına alındı. Değiştirilen halat ile birlikte CHP otobüsü bulvar girişinden çekildi.

CHP OTOBÜSÜNÜN ÇEKİLMESİNE ENGEL OLANLAR GÖZALTINDA

Bazı CHP'liler ile Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinden oluşan grup, Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Güvenlik güçleri, "Burası toplanma yeri değildir. Valiliğimiz 1 Mayıs için Yenikapı ve Kadıköy meydanlarını belirlemiştir. Burası kutlama yapılacak yer değildir. Dağılın" şeklinde anonslar yaptı.

Polis, trafiğe kapatılan Barbaros Meydanı'nda park halinde bekleyen CHP'ye ait 2 seçim otobüsünün kaldırılmasını istedi.

Partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a gelmesi halinde bu otobüslerden birini kullanacağını, diğerinin ise basın mensuplarına ayrıldığını ifade etti. Polis ise dün geceden bu yana otobüslerin kaldırılmasını istediklerini ancak uygulanmadığını belirterek, çekici çağırdı. Çekici, otobüsleri kaldırmak için çalışma başlattı.

Bu sırada CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu grup, çekicinin önüne oturarak, otobüsün kaldırılmasına izin vermedi. Uyarıları dikkate almayan grubu, çevik kuvvet ekibi kalkanlarla bölgeden uzaklaştırdı.

Bu olayın ardından otobüs, çekici ile alandan kaldırıldı. Otobüsün çekilmesine engel olmak isteyen 2 kişi gözaltına alındı. Diğer otobüs ise partililer tarafından CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nın önüne park edildi. Grup, sloganlar atarak bekleyişini sürdürüyor.

Bu arada, Halaskargazi Caddesi ve Taksim Meydanı'na çıkan bütün ara sokaklar polis barikatıyla kapatıldı.


Taksim İstiklal Caddesi'nde bir çok dükkan kapalı.


DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkez önünde toplanmaya başladı.


Beşiktaş Belediye başkanı Murat Hazinedar saat 06.30 sıralarında meydanda görev yapan temizlik işçileri ile Cumhuriyet Anıtına çelenk koydu. Hazinedar'la çelenk koymak için Cumhuriyet Anıtı'na giden işçilerin çalı süpürgelerini yanlarına almalarına izin verilmedi.
DİSK ÜYELERİ TOPLANMAYA BAŞLADI

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. Gece saatlerinde genel merkez binasına gelenlerin ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.
OKMAYDANI'NDA MÜDAHALE

Okmeydanı'nda polise molotofkokteyli, taş, havaifişek ve demir bilye atan gruba müdahale edildi.

Piyalepaşa Bulvarı'nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, Okmeydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Burada önlem alan çevik kuvvet ekiplerine, molotofkokteyli, demir bilye, havaifişek, taş ve ses bombası ile saldıran gruba, biber gazıyla müdahale edildi.

Müdahalenin ardından, ara sokaklara dağılan gruptakiler, zaman zaman polise içlerine çivi doldurulmuş havaifişekler attı.

Göstericilerin attığı bir molotofkokteyli, zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alan araç, yangın söndürme tüpleriyle söndürüldü. Güvenlik güçlerinin arasına atılan molotofkokteyli de kısa süreli paniğe neden oldu.

Olayı görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösteren eylemciler, ara sokaklardan polise taş, havaifişek atmaya devam ediyor.

Polisin TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) ve "Akrep" olarak adlandırılan araçlarla önlem aldığı bölgede, iş yerlerinin çoğunun kapalı olduğu ve trafik akışında aksama yaşanmadığı görüldü.
BARİYERLER KURULDU

İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, saat 00.30'dan itibaren belirlenen noktalara kurulmaya başlandı. Görevliler önce Taksim Cumhuriyet Anıtı ve çevresini kapattı. İlerleyen saatlerde de kademeli olarak Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan yollara bariyerler kuruldu.
TURNİKELERE BANT ÇEKİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Mayıs nedeniyle daha önceden belirlediği ulaşım tedbirleri kapsamında, bazı metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine güvenlik şeridi çekildi.
TOMALAR KONUŞLANDIRILDI

Güvenlik önlemlerinin alınacağı bölgelere de, gece saatlerinden itibaren 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis araçları ile TOMA'lar görev yerlerine konuşlandırıldı.
TAKVİYE POLİSLER İSTANBUL'DA

Türk Hava Yolları'na ait uçaklarla saat 02.30'dan itibaren Samsun, Erzurum, İzmir ve Kars'tan çok sayıda çevik kuvvet polisi İstanbul'a geldi. Polisler daha sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bekleyen otobüslerle, görev yapacakları noktalara götürüldü.
VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALDI

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle alınan yoğun güvenlik önlemleri vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kimi vatandaşlar iş yerilerine gidemezken, bazıları ise ulaşım sıkıntısı nedeniyle yürümeyi tercih etti.
HASTANEYE GİDENLER YÜRÜMEK ZORUNDA KALDI

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Taksim'e ve Taksim'e çıkan yollara kurulan barikatlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Büyükdere Caddesi girişine kurulan polis bariyerleri nedeniyle hastaneye ve iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar ile polis arasında tartışma yaşandı. Polis ekiplerinin vatandaşlara izin vermemesi nedeniyle vatandaşlar alternatif yollara yönlendirildi. Bazı vatandaşlar ise ulaşım sıkıntısı nedeniyle yürümeyi tercih etti.
Metrobüs düzenlemesi vatandaşı isyan ettirdi

İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs nedeniyle metrobüs seferlerinde yaptığı düzenleme, yolcuları isyan ettirdi.

İşlerine gitmekte zorlanan vatandaşlar, "Nasıl gideceğimizi bilmiyoruz. Yazıklar olsun" diyerek duruma tepki gösterdi.

İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs tedbirleri çerçevesinde Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişte metrobüs çalışmazken, Avrupa yakasında ise seferler Topkapı'ya kadar yapıldı. Karar gereği vapur seferleri de iptal edildi.

Kadıköy'de Metrobüsü kullanmak Söğütlüçeşme istasyonuna gelen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı. Avrupa yakasında geçmek isteyen bir vatandaş kısıtlamaları eleştirdi. Seferlerin iptali, duraklardan yapılan anonslarla duyurulmaya çalışıldı.

Avrupa yakasında ise metrobüs seferleri Topkapı'ya kadar yapıldı. Duruma isyan eden bir yolcu, "Yolda kaldık. Kapalı olduğu söylendi. Çalıştığı görülünce binelim dedik. Kadıköy'e gidecektim ama şimdi nasıl gideceğimi bilmiyorum herhalde otobüse bineceğim" dedi.

Bir başka vatandaş ise ,"Abi vatandaşı bu kadar mağdur etmeyecekler. Nasıl gideceğimi bilmiyorum ulaşım sorun. " diyerek tepkisini dile getirdi.

Ulaşıma 1 Mayıs darbesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Valiliğin aldığı kararlar doğrultusunda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, Anadolu yakasından Avrupa’ya metrobüs ve bazı metro seferlerinin yapılmayacağını duyurdu. Açıklamada şu bilgiler yer aldı:
06.00'dan itibaren İstanbul Metrosu Yenikapı-Şişhane-Taksim ve Levent- Taksim arasında yolcu taşıması yapılmayacak. Taksim-Kabataş Füniküler seferleri de belirtilen saatten itibaren yapılmayacak.
Metro seferleri sadece Levent- Hacıosman arasında sefer yapacak.
Metrobüs seferleri ise 06.00'dan itibaren Anadolu yakasından Avrupa yakasına yapılmayacak. Metrobüs hattında Avrupa Yakasında ise Beylikdüzü- Topkapı aktarma istasyonu arasında seferler yapılacak.
Bağcılar- Kabataş arasında çalışan tramvay Topkapı istasyonuna kadar sefer yapacak. Topkapı- Kabataş arası sefer yapılmayacak.
Kadıköy- Kartal metro hattı normal seferlerine devam edecek.
Aksaray- Atatürk Havalimanı hattında hafif metro seferleri normal devam edecek.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV