banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Tapu masrafı ile ilgili flaş açıklama!

Tapu ile ilgili flaş açıklama! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor.

29 Kasım 2021 Pazartesi 11:42
Tapu masrafı ile ilgili flaş açıklama!
banner312
Tapu masrafı ile ilgili flaş açıklama!

Tapu ile ilgili flaş açıklama! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor. Değişiyor. Tapu harcı ödemelerinde yeni yıldan itibaren zam olabileceği belirtildi. Web-tapu kullanımı ise giderek artıyor. Şirketler de artık yoğun olarak kullanmaya başladı. 2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı. E-Devlet'te TC kimlik numarası ile eşleşmeyen taşınmazlar varsa, tapu taşınmaz beyan ya da web tapu sistemindeki taşınmaz ilişkilendirme başvurusu linkleri üzerinden başvuru yapılabiliyor. İşte tapu işlemlerine ilişkin bilgiler...
Tapu işlemlerinde yeni rekorlar geliyor. 2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Gerek tapu işlem sayısı gerekse de tapu harcı gelirlerinde tüm zamanların rekoru şimdiden kırıldı. Toplam satışlar ise 2 milyon 570 bin sınırına yaklaştı. Yılsonuna kadarki satışlar ile geçen seneki rekor da kırılmış olacak” dedi.

WEB TAPU KULLANIMI ARTIYOR

Web-tapu portal kullanımının gün geçtikçe arttığını belirten Özelmacıklı, “5 milyonun üzerinde vatandaş tarafından kullanılan web-tapu sisteminde birçok yenilik gün geçtikçe geliştiriliyor. Şirketlerin yoğun olarak kullanmaya başladığı alt yapı ile tapu müdürlüğüne gitmeden internetten satış, ipotek, mirasın intikali ve benzeri tüm tapu işlem başvuruları yapılabiliyor ve gerekli belgeler gönderilebiliyor” diye konuştu.

TC KİMLİK NUMARASI İLE EŞLEŞMEYEN TAŞINMAZLAR

Özelmacıklı, “E-Devlet sisteminde TC kimlik numaranız ile eşleşmeyen taşınmazlar varsa bunun için E-Devlet sistemindeki tapu taşınmaz beyan ya da web tapu sistemindeki taşınmaz ilişkilendirme başvurusu linkleri üzerinden başvuru yapılabilir” ifadelerini kullandı.

TAPU HARÇLARINA ZAM YAPILABİLİR
Tapu harcı ödemelerinde yeni yıl itibarıyla zam olabileceğini ifade eden Özelmacıklı, “Yeniden değerleme oranının yüzde 36,20 olarak belirlenmesiyle beraber özellikle döner sermaye bedellerinde artışlar yaşanabilir. Çünkü döner sermaye hizmet bedelleri, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanıyor. Ayrıca bu yıl 2022-2025 yılları emlak vergi değerlerinin tespit edildiği yıl oldu. Takdir komisyonları ile birçok il ve ilçede arsa ve arazi de metrekare birim değer yüksek oranda artırıldı” dedi.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV