banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

30 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Mutlu, "Sendikalara, Bu şartlara Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini illettik" dedi.

25 Nisan 2013 Perşembe 20:33
Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması
banner299
Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması
İstanbul Valisi Mutlu, "Sendikalara, Bu şartlara Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini illettik" dedi.
 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Kazlıçeşme başta olmak üzere İstanbul'un farklı meydanlarında miting düzenlenmesi için "1 Mayıs Tertip Komitesi"'ne her türlü işbirliği tekliflerini ilettiklerini bildirdi.

Vali Mutlu, KESK, DİSK, Türk-İş ve Türk Tabipleri Birliği'nden oluşan "1 Mayıs Tertip Komitesi" ile Valilikte gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç gün önce de komite yetkilileriyle bir araya geldiklerini hatırlattı.

Geçen toplantıda komite yetkililerine aktarılan hususların, bugün de dile getirildiğini belirten Mutlu, Taksim Meydanı'ndaki mevcut şartlar itibarıyla mitingin güvenliğiyle ilgili fiziki koşulların oluşturduğu sıkıntıların detaylı şekilde paylaşıldığını söyledi.

Mutlu, bu yıl Taksim'de yapılması istenilen kutlamaların bir başka alanda gerçekleştirilmesi yönünde her türlü imkanın sağlanacağını komite yetkililerine ifade ettiklerini anlatarak, "Kazlıçeşme başta olmak üzere İstanbul'un farklı meydanlarında bu mitingin tertip edilmesi ve 1 Mayıs'ın anlamına uygun kutlanması için her türlü işbirliği konusunda da tekliflerimizi ifade ettik. Bunun yanı sıra Taksim Meydanı'nda çelenk sunma ve Kazancı Yokuşu'nda yapılacak anma seremonileriyle ilgili gerekli işbirliğinin ve kolaylığın sağlanacağı kendileriyle paylaşıldı" diye konuştu.

Aynı önerilerin, önceki toplantıda da komite yetkilileriyle paylaşıldığını dile getiren Mutlu, ancak bugünkü toplantıda komite yetkililerinin, olumsuz pek çok şartına rağmen kutlamaların Taksim'de yapılması yönündeki değerlendirmelerinden farklı bir yaklaşımda bulunmadığını kaydetti.

-"Yeni bir miting alanıyla ilgili müracaatlarının olmasını bekliyoruz"-

Vali Mutlu, tespit ettikleri hususları komite yetkilileriyle bir kez daha paylaştıklarını belirterek, "Kendilerine 1 Mayıs'ta bu şartlarda böyle bir mitingin tertip edilmesine müsaade edemeyeceğimizi bir kez daha açıklamış olduk. Sürecin bundan sonraki bölümünde yeni bir miting alanıyla ilgili müracaatlarının olmasını bekliyoruz. Geçmiş yıllardaki gibi Cumhuriyet Anıtı önünde oluşturacakları bir platformla bütün alanı bir miting alanı gibi kullanma yönündeki arzularının riskli ve sıkıntılı olacağını değerlendiriyoruz. Bu yaklaşıma müsaade edebilmemizin hukuken mümkün olmadığını da kendilerine net olarak ifade ettik" değerlendirmesinde bulundu.

Mutlu, KESK, DİSK, Türk-İş ve Türk Tabipleri Birliği'nden oluşan "1 Mayıs Tertip Komitesi" ile yapılan görüşme ardından düzenlediği basın toplantısında, hukuki olarak böyle bir alanda miting yapmanın mümkün gözükmediğini bildirdi.

''Şüphesiz ki arzu edilen 1 Mayıs'ın bir gün olarak da Bakan Kurulumuz tarafından da Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan edilmiş olması nedeniyle bugünün en güzel şekilde kutlanabilmesidir. İstanbul'un bir kültür, tarih, sanat, finans, iş merkezi olarak kendisine yakışır bir kutlamayı gerçekleştirebilmesidir. Bu konudaki sağlıklı önerilerimizi bundan sonraki süreçte de değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Şayet farklı bir alan arzusu olursa buna derhal gerekli cevabı vererek gerekli kolaylığı sağlayacağız. Taksim Meydanı'nda çelenk ve anma anma seramonisine müsade edeceğiz. Bunun dışındaki tedbirlerimizi de mevcut gelişmelere göre emniyet teşkilatımız takip edecekler buna uygun planlamalarını da yapacaklar. Ümit ediyorum kendilerine vermiş olduğumuz bu öneriler çerçevesinde yeni bir meydan için valiliğimize müracatları vuku bulur. Bunun dışındaki bir değerlendirmeye müsade etme imkanımızın hukuken olmadığı katılımcılara çok net birşekilde ifade edilmiştir.''

-''1 Mayıs'ın huzur ortamı içinde kutlanmasını istiyoruz''-

Hüseyin Avni Mutlu, mevcut şartlar itibariye Taksim'de yapılamayan kutlamaların yine de en güzel şekilde yapılmasını istediklerini vurgulayarak, ''Bugünün huzur ortamı içinde İstanbulumuzda kutlanmasını istiyoruz. Ancak bugün hukuken mevcut şartlardaki sıkıntılar itibariye müsade edilemeyen bir yerde miting yapma yönünde bir arzu olursa bu hukuki değildir. Dolayısyla hukuki olmayan bir tablonun elbetteki güvenlik güçlerimiz tarafından tedbirleri alınacaktır. Alınacak olan bu tedbirler de herkesin fevkalade saygılı bir şekilde yardımcı olunması en büyük dileğimizdir'' dedi.

Bu duyarlılığın en derin şekilde gösterileceğine inandığını ifade eden Mutlyu, şunları kaydetti:

''Çünkü şundan eminiz ki Taksim Meydanı'ndaki mevcut şartlar itibariyle gerçekten bu alanda böyle bir mitingi yapmanın aklıselim ile bağdaştırılabilecek bir tavır olduğunu söylebilememiz mümkün değildir. Hiç kimseyi 'aklıselimin dışında hareket ediyor' diye bir yargıyla söylemiyorum, ama Taksim meydanı'na bugünkü şartlar itibariyle gidecek ve o şartları değerlendirecek olan herkes bu meydanda bu mitingin yapılmasının nedenini kendi kendine izah etmekte zorlanır. Bunun izahı mümkün değildir. Bu bir zorlamadır. Ben sendikalarımızın yöneticilerinin böyle bir zorlamayı yapmamalarını özellikle tavsiye diyorum. Çünkü bugün İstanbulumuzda, ülkemizde hangi vatandaşımıza 'bu konuyla ilgili değerlendirmenizi yapın' desek bu konuda bize çok net olarak söyleyeceği şey bu şartlarda bunun yapılamayacağıdır. Dolayısıyla bizim söylediğimizde budur. Hukuki olamayacak bir düzenlemenin, miting alanına gelme arzusunun sıkıntılı olacağını, güvenlik konusunda da bunun tedbirini en iyi şekilde alacağımızı özellikle ifade ediyorum.''

-''Emniyet güçlerimizin önceliği halkımızın huzurunu temin etmektir''-

Vali Mutlu, İstanbul emniyet teşkilatının birinci önceliğinin halkın huzurunu temin etmek olduğunu vurgulayarak, ''24 saat görevinin başında İstanbul'a hizmet heyecanıyla görev yapan güvenlik birimlerimiz, halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmenin gayreti içindedir. Emekçilerimiz ile emniyet teşkilatımızın uyumlu işbirliğini sonuna kadar arzu ediyoruz'' dedi.

Vali Mutlu, gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapılamaya devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

''Almış olduğumuz karar İstanbul için, emekçiler için, insanlarımızın güvenliği için doğru bir karardır. Aldığımız karar emeğe saygının, hakka saygının gereği olan bir karardır. Aldığımız karar demokratik ve hukuki bir karardır. aldığımzı karar fevkalade doğrudur. Dolayısyla halktan yana, emekçiden, hukukdan yana olan bu duruşumu değerli kamuoyumuzla paylaşıyorum. İstanbulumuzda 1 Mayıs'ın huzurlu, güvenli bir ortam içinde geçmesini yürekten temenni ediyorum.''

Mutlu, komite yetkililerinin yeni bir yer tekfi açısından kendilerine başvuru yapması konsunda ümit var olmak istediklerini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da bir gazetecinin 1 Mayıs'ta alıncak tedbirlere ilişkin sorusu üzerine, ''1 Mayıs günü diğer illerden de destek alarak yeteri kadar güçolacak elimizde. Hem personel sayısı, hem de alet açısından... O konuda bir sıkıntımız olamaz'' dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV