banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Van'da 5.6'lık 2. deprem: Bir otel bir dersane yıkıldı

Yaklaşık iki hafta önce 7.2'lik depremin vurduğu Van'ı bu kez 5.6'lık bir deprem salladı.

09 Kasım 2011 Çarşamba 23:02
Van'da 5.6'lık 2. deprem: Bir otel bir dersane yıkıldı
banner304

Van'da 5.6'lık 2. deprem: Bir otel bir dersane yıkıldı
Yaklaşık iki hafta önce 7.2'lik depremin vurduğu Van'ı bu kez 5.6'lık bir deprem salladı.
VAN’da bu gece meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen 4.5 ile 3.7 büyüklükteki artçı şoklar yıkıma neden oldu. 5.6 büyüklüğündeki depremle yıkılan ve gazetecilerle Kızılay görevlilerinin de kaldığı Bayram Otel yıkıldı. İlk belirlemelere göre, 5.6 büyüklüğündeki depremle 2'si otel 18 bina yıkıldı. Ekipler kısa sürede otel enkazına gelerek arama ve kurtarma çalışması başlatırken, bir çok kişi enkazdan çıkartıldı. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.
YARDIM EKİPLERİ DE O OTELDE KALIYORDU
Saat 21.23'te, merkez üssü merkeze 17 km uzaklıktaki Edremit olarak açıklanan depremde, Van merkezde bulunan bir otel ile dersane yıkıldı. İçinde yaklaşık 35 kişinin bulunduğu belirtilen ve tamamen yıkılan Bayram Otel'in basın mensupları ve yardım ekipleri tarafından kullanıldığı kaydedilirken, enkazdaki kurtarma çalışmaları devam ediyor.

KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Kısa sürede otel ve yıkılan binaların enkazına ulaşan arama kurtarma ekipleri çevredeki vatandaşların da yardımıyla çalışma başlattı. Ambulanslar da otel enkazının bulunduğu bölgeye gelerek çıkartılan yaralıları hızla hastanelere taşıdı.

KALDIĞIM OTEL YIKILDI
Van'da bulunan National Geographic Türkiye fotoğrafçısı Sermet Güler NTV'ye konuştu: "Ben dışarıdaydım. Deprem meydana geldi ve her taraf toz dumandı. Kaldığımız otelin yıkıldığı söylendi. 5-6 katlı bina yerle bir oldu. Sivil savunma ekipleri burada. İçeride 35 kişinin olduğu söyleniyor."

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV