banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Van’da karakola bomba yüklü araçla saldırı

Van'ın Başkale ilçesinde jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

07 Ağustos 2015 Cuma 00:57
Van’da karakola bomba yüklü araçla saldırı
banner267
Van’da karakola bomba yüklü araçla saldırı
Van'ın Başkale ilçesinde jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın sürdüğü öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçeye 10 kilometre mesafede bulunan Bebleşin Jandarma Karakolu'nda meydana geldi. Bir grup PKK'lı tarafından karakola taciz ateşi açtı, ardından da bomba yüklü aracı karakol önünde park halinde bulunan zırhlı araca çarptırarak patlatıldı. Saldırının ardından teröristlerle güvenlik arasında çıkan çatışma devam ederken, ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili bilgiye ulaşılamadı.

Öte yandan, bir grup PKK'lının Jandarma
Asayiş Kolordu Komutanlığı'na sızmaya çalıştığı sırada askerin fark ederek ateş açması sonucu kısa süre çatışma yaşandığı, ardından PKK'lıların olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildiği belirtildi.

Oto Servis

PKK'lılar Uludere'de hükümet konağı, emniyet ve jandarmaya saldırdı: 1 yaralı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lılar eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda sivil bir vatandaş yaralanırken, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle 10 dakika süren çatışma yaşandı. Hükümet Konağı'ndaki adliye binasında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, çatışma sırasında bir süre binada mahsur kaldı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lılar saat 23.00 sıralarında eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda mermi isabet eden sivil bir vatandaş hafif yaralandı. Güvenlik güçlerinin PKK'lılara anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçtı. Güvenlik güçleri saldırıların ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. İlçede operasyonlar devam ederken, güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.

HDP MİLLETVEKİLİ MAHSUR KALDI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, PKK'lıların saldırısı sırasında 2 gün önce gözaltına alınan 7 kişinin adliyeye sevk edilmesi nedeniyle
Hükümet Konağı binasındaki adliyede bulunuyordu. Saldırı nedeniyle binada mahsur kalan Encü, çatışmanın yaklaşık 10 dakika sürdüğünü söyledi. Encü, "Adliye binasının içinde yaralanan yok. Adliye binasının dışında yaralanan vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı" dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV