banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Zirveye operasyon

Gülen örgütünün finans, eğitim gibi alanlardaki yönetici kadrosuna yönelik, Ankara merkezli 10 ilde operasyon yapıldı.

12 Aralık 2015 Cumartesi 12:23
Zirveye operasyon
banner312
Zirveye operasyon
Gülen örgütünün finans, eğitim gibi alanlardaki yönetici kadrosuna yönelik, Ankara merkezli 10 ilde operasyon yapıldı. Gözaltı kararı çıkarılan 73 kişiden en az 43'ünün yurtdışında olduğu saptandı, 5 kişi ise dün gözaltına alındı

Paralel Devlet Yapılanması / Fetullahçı Terör Örgütü (PDY/ FETÖ) ana dava soruşturması kapsamında, örgütün lideri Fetullah Gülen ile beyin takımını oluşturan 73 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Örgütün eğitim, emniyet, finans, ülke ve basın birimlerini yöneten tepe isimlerden en az 43'ünün yurtdışına kaçtığı belirlenirken, 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere "Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurup yönetmek, hükümeti yıkmaya ve görevini yapmayı engellemeyi teşebbüs etmek" suçlamaları yöneltildi.


1 KİŞİ TUTUKLU 67 KİŞİ FİRARİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca PDY/FETÖ soruşturması kapsamında yürütülen çatı soruşturması dün operasyona dönüştü. Anayasal Düzene Karşı Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Serdar Coşun'un talimatı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Şubesi ekipleri hakkında gözaltı kararı verilen 73 kişiye yönelik 10 ilde operasyon düzenledi. Fetullah Gülen'in 1 numara olduğu operasyonda, şüpheli listesindeki isimler emniyet, eğitim, basın, ülke ve finans imamlarından oluştu. Bu isimler arasında Emniyet İmamı "Kozanlı Ömer" lakaplı Osman Hilmi Özdil, Zaman Eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Koza - İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı firari Akın İpek, AK Parti İzmir eski milletvekili İlhan İşbilen, halen tutuklu olan Samanyolu Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, İç Anadolu Eğitim İmamı Cemil Koca, Bankasya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çelik, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Eski Başkanı Mustafa Yeşil, İşadamı Alaaddin Kaya, Önder Aytaç, Fetullah Gülen'in doktoru Tuncay Delibaş, örgüt içinde "Büyük Abi" olarak tanınan İsmail Büyükçelebi, şike soruşturmasıyla bağlantısı bulunan Ahmet Can gibi isimler yer aldı. Avrupa, Brezilya, Afrika, Arnavutluk imamları da şüpheliler arasında.

YEĞENİ DE GÖZALTINDA

Örgüt yöneticilerinin çoğunun 17 - 25 Aralık darbe girişimi ve 1 Kasım genel seçimlerinden sonra yurtdışına kaçtığı belirlendi. Yurt içinde olduğu tespit edilen 22 şüpheliden Kazım Avcı (Ankara), Cemal Türk (Şanlıurfa) ile İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim İstanbul'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Avcı'nın Fetullah Gülen'in yeğeni olduğu ve Gülen örgütünün de ileri gelen imamlarından biri olduğu öğrenildi. Diğer şüphelilerin yakalama çalışmaları devam ederken, yurtdışına kaçan ve yakalanamayanlar hakkında ise "yokluğunda yakalama" kararı çıkarılacağı belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar, Adli Tıp Kurumu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.


EKREM DUMANLI BERLİN'DE FİRARDA

EKREM DUMANLI: Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı "Tahşiye Örgütüne" kumpas şüphelilerinden biri. Selam Tevhid soruşturması kapsamında 14 Aralık 2014'te gözaltına alınan ve yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan Dumanlı, Zaman gazetesinden istifa ettikten sonra kayıplara karıştı. Dumanlı'nın özel bir tekne ile Midilli'ye kaçıp, oradan FETÖ'nün yeni sığınağı olan Almanya'ya geçtiği ve Berlin'de örgüte ait bir evde saklandığı belirtiliyor. Örgütün kurgusu doğrultusunda kamuoyu oluşturduğu tespit edilen Dumanlı hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Suç işlemek amacıyla, silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" suçlarından gözaltı kararı var.

AKIN İPEK İNGİLTERE'DE

AKIN İPEK: FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan ve tutuklama kararı çıkan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek firari isimler arasında yer alıyor. Yaptığı usulsüzlükler nedeniyle şirketine kayyum atanan İpek, şu an İngiltere'de.

KARACA HALEN CEZAEVİNDE

HİDAYET KARACA: FETÖ'ye bağlı Samanyolu Yayın Grubu Başkanı olan Karaca "Terör örgütü yöneticiliği" yapmaktan halen tutuklu. Karaca, Tahşiyeciler Grubu'na yönelik operasyon emrinin verildiği STV'deki Şefkat Tepe dizisindeki 'Karanlık Kurul' diyaloglarını savunmuştu. Örgüt lideri Fetullah Gülen'le yaptığı bir telefon konuşmasında senaryoyu okuyarak Gülen'den talimat aldığı ortaya çıkan Karaca bir yıldır "cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "iftira", "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından cezaevinde.

FETULLAH GÜLEN'İN DOKTORU...

KUDRET ÜNAL: Gülen'in doktorluğunu yapan ve hakkında gözaltı kararı çıkan Ünal'ı polis Beylikdüzü'ndeki evinde bulamadı. Ünal'ın kaçtığı düşünülüyor. Ünal'ın adı örgütün THY tarafından Bank Asya'dan çekilen 300 milyon doları yerine koymak için işadamlarını harekete geçirdiği bir telefon kaydıyla gündeme gelmişti. İnternete sızan bu görüşmelerde Ünal örgüte yakın işadamlarını arayarak paranın toplanması için vaatlerde bulunmuştu. Ünal'ın işadamı Murat Sungurlu'ya "Bank Asya için 300 milyon dolar bulmak 10-20 umreye bedel" demesi dikkat çekmişti. 8 Ocak 2014'te gerçekleşen bir görüşmede de işadamı Fatih Aktaş'ı 300 milyon doları bulması durumunda Pensilvanya'ya gelip Gülen'le görüşme vaadiyle ikna ettiği ortaya çıkmıştı.

ESKİ ANKARA İMAMIYDI...

CEMİL KOCA: Paralel Yapı'nın İç Anadolu bölge eğitim imamı olarak görev yapıyordu. Bir dönem örgütün 'Ankara imamı' olarak görev yapan ve 1997'den bu yana Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü ile PDY'nin özel okullarının bağlı olduğu Özel Öğretim Kurumları Derneği yönetim kurulu üyesi olan Koca, Gülen'in 2001'de verdiği talimatla askeri okullar ve polis akademisine girecek öğrencileri belirliyordu. Afrika'ya kaçtığı belirtilen Koca, KPSS sorularını örgütteki öğrencilere sızdırmakla da suçlanıyordu.

GÜLEN'DEN SONRA 1 NUMARA...

CEVDET TÜRKYOLU: Paralel Yapı'nın en tepesindeki mahrem hizmetler sınıfı imamı Türkyolu, illegal faaliyetlerin planlayıcı ve uygulayıcısı olarak biliniyor. PDY'nin Gülen'den sonraki 1 numaralı ismi olan ve 'Uzun Cevdet', 'Uzun Abi' ve 'Cevdet Abi' lakaplarıyla anılan Türkyolu, 'Kozanlı Ömer' lakaplı emniyet ve istihbarat imamı Osman Hilmi Özdil'in de imamı. Gülen'in yeğeni Mebruke ile evli olan Türkyolu, teknik takibe karşı elektronik cihaz kullanmaması ve görüşmelerini yüz yüze ya da canlı kuryeler vasıtasıyla yapmasıyla biliniyor.

KPSS ŞÜPHELİSİ REKTÖR KAYIP...

PROF. ŞERİF ALİ TEKALAN: FETÖ'ye bağlı Fatih Üniversitesi'nin rektörü olan Tekalan, 2010 KPSS sınavı ile ilgili soruşturma kapsamında açılan soruşturmanın baş şüphelisi ve FETÖ'nün Türkiye mütevellisi içinde yer alan bir isim. Operasyondan hemen önce yurdışına kaçtığı öğrenilen Tekalan'ın oğlu Tarık Tekalan ise Esad'ın en önemli finansör ve destekçilerinden Hashem Akkad'ın kızı Lana Akkad ile de nişanlı.

ESKİ VEKİL, DÜN GÖZALTINA ALINDI

İLHAN İŞBİLEN: AK Parti İzmir eski Milletvekili olan İşbilen, dünkü operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri... Gülen'e yönelik tutumunu eleştirdiği AK Parti'den 7 Şubat 2014'te istifa ederek 7 Haziran seçimlerinde İzmir'den bağımsız milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen İşbilen, İstanbul Garipçe yolu üzerindeki 47 dönüm Boğaz manzaralı ve 60 milyon değerindeki ormanlık arazinin bağışlandığı Mehtap Eğitim Vakfı'nın yönetiminde de yer alıyor. İşbilen, AK Parti'den istifa ederken 50 yıldır tanıdığını söylediği Fetullah Gülen'i savunmuş ve "Gülen hareketine yönelik akıl, insaf, vicdan ve insanlık dışı itham ve hareketler her gün daha da artarak sürüyor. Bu durum da beni derinden yaralıyor" demişti.

SORUŞTURMALAR TEK ÇATI ALTINDA

Ana çatı davasını oluşturan operasyonla ilgili başsavcılık kaynakları önemli bilgiler paylaştı. Çatı davasının ayaklarını, 17-25 Aralık, MİT TIR'ları, usulsüz dinlemeler, KPSS, Tahşiye, askeri casusluk gibi birbirinden kritik soruşturmaların oluşturduğuna dikkat çekildi. Çatı dosyasında örgütü oluşturan bir şema çizildiği kaydedildi. Şemada örgütün eğitim, finans, basın, emniyet gibi tüm birimlerini oluşturan yönetici kadrosuna yer verildi. Soruşturma aşamasında örgütün kirli yüzünü, yasa dışı eylemlerini gizli tanık ve örgütten kopan kişilerin beyanlarının ortaya çıkardığı vurgulandı.




akaryakıt kupon

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV