banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
09 Mayıs 2024 Perşembe

Benzin ve motorine indirim geliyor

ENGELLELİRE MEDİKAL DESTEK

Arnavutköy Belediyesi engelli vatandaşlara medikal malzeme yardımında bulundu.

02 Temmuz 2011 Cumartesi 02:55
ENGELLELİRE MEDİKAL DESTEK
banner266
ENGELLELİRE MEDİKAL DESTEK
Arnavutköy Belediyesi engelli vatandaşlara medikal malzeme yardımında bulundu. Engelli vatandaşlardan 6’sına akülü araba, 12’sine tekerlekli sandalye ile 7 işitme engelliye işitme cihazı, düzenlenen törenle hediye edildi.

Arnavutköy Belediyesi’nin bir kurumu olan Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM), ilçedeki özürlülere yönelik çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Üç yıl önce faaliyete başlayan AYEM Arnavutköy’deki engellilerin tespitini gerçekleştirdikten sonra belirli periyotlarla ve sürekli medikal malzeme yardımı ve sosyal haklar konularında özürlülere yardımcı oluyor. Son olarak ihtiyaç sahibi 25 vatandaşa medikal malzeme yardımında bulunan AYEM düzenlenen bir programla hediyeleri sahiplerine teslim etti.
Başkan; “AYEM’in Çalışmaları İyi Bir Noktaya Gelmiştir”
Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” adıyla düzenlenen teslim töreni ilk olarak Arnavutköy Belediyesi Engelli Mehteran Takımı’nın mehter gösterisiyle başladı. Mehterin ardından bir konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı; “Bugün gördüğümüz manzara AYEM’in iyi bir noktaya geldiğini gösteriyor” dedi. Konuşmasında AYEM’in yapmış olduğu çalışmalara da değinen Başkan Baltacı, AYEM’in bugüne kadar 1910 engelli raporu hazırladığını, bunun haricinde 1280 kişinin hastanelere engelli raporu için yönlendirildiğini, kayıt işlemleri ve raporlarının takibi konusunda çok iyi bir çalışma yapıldığını, ortez, protez, dafo, afo, kafo taleplerinin karşılanmasında, hasta yatağı ve havalı yatak hizmetinde 15 vatandaşın ihtiyacının karşılandığını, İSMEK’le ortaklaşa yürütülen kurs faaliyetleri sayesinde 65 kişiyi meslek ve iş sahibi yapıldığını, 1042 kişinin özürlü, yaşlı ve evde bakım maaşı gibi hizmetlerin sağlanması, 69 kişiye tekerlekli ve akülü sandalye yardımı yapıldığını, 75 kişiye yaz kampları yaptırıldığını, 45 kişinin malülen emeklilik işlemlerinin yapıldığını, 200 kişiye ayakkabı bot ve mont yardımı yapıldığını ve toplamda 13 bin 274 kişiye danışmanlık, yönlendirme, bilgilendirme, aktivite, özürlü raporu v.b takibi yapıldığını bilgisini verdi.
İSMEK Sertifikaları Teslim Etti
Başkan konuşmaların ardından sırayla hediyeleri sahiplerine teslim etti. Teslim sırasında duygulu anlar yaşayan özürlü yakınları başkana teşekkürlerini ilettiler. Sırasıyla 6 akülü araba, 12 tekerlekli sandalye ve 12 işitme cihazı engellilere ve ailelerine teslim edildi. Teslim töreninin ardından Özel Sevgi ve Çarem Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin gösterileri izlendi. Programda ayrıca İSMEK okuma yazma kursunu tamamlayan öğrencilere de sertifikaları teslim edildi.


 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV