banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

ROTTERDAM MİMARLIK BİENALİ ARNAVUTKÖYÜ ÇALIŞTI.

5. Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali kapsamında “Arnavutköy Mekansal Gelişim Stratejik Vizyonu ve Eylem Planı” başlıklı çalıştay için bienal küratörleri, Arnavutköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden uzmanlar bir araya geldi.

16 Haziran 2011 Perşembe 00:46
ROTTERDAM MİMARLIK BİENALİ ARNAVUTKÖYÜ ÇALIŞTI.
banner265
ROTTERDAM MİMARLIK BİENALİ ARNAVUTKÖYÜ ÇALIŞTI.

5. Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali kapsamında “Arnavutköy Mekansal Gelişim Stratejik Vizyonu ve Eylem Planı” başlıklı çalıştay için bienal küratörleri, Arnavutköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden uzmanlar bir araya geldi.

Arnavutköy Belediyesi ile Rotterdam Mimarlık Bienali arasında imzalanan protokol çerçevesinde bir araya gelen çoğunluğu Hollandalı ekipten oluşan öğrenci ve öğretim üyeleri 5-6-7 Haziran’da Arnavutköy Durusu Kültür Merkezi’nde ve Taşoluk Ek Hizmet Binası salonunda çalışmalarını tamamladılar. Çalıştayın ilk aşamasında Arnavutköy’ü gezen ekip, ikinci günde Durusu Kültür Merkezi’ne geçtiler. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Baltacı, İstanbul’un dünyanın finans ve kültür merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini, Arnavutköy’ün de bu bağlamda öneminin artarak devam ettiğini, mega projelerle daha da etkin çalışmaların yapılacağını ifade etti. Bienal misafirlerine çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Baltacı, Arnavutköy’ün imari yapısı ile ilgili de bilgi verdi. Çalıştay oturumunun soru cevap kısmında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdür Yardımcısı Gökhan Yılmaz ve Kazım Gök söz aldılar. Ayrıca, İstanbul Şehir Üniversitesinden Şehir Araştırmaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Güvenç’te İstanbul’un tarihi gelişimini anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.
Yeni Yüzyılın Şehir ve Çevre Anlayışı Tartışıldı
Protokolün temel hedefi, Arnavutköy’ün yerli halkı, yapılı çevre, havza koruma (dere mutlak koruma), tarımsal koruma alanları ve şehir arasında yeni bir tür ilişki kurma yolunda karşılaştığı problemlere cevap verebilecek nitelikte mekânsal tasarım projeleri ve alansal yönetim planları üretmek. Bu projelerden çıkan sonuçların, 21. yüzyılın mega şehirlerinin geleceği üzerine yeni bir kentsel yaklaşım olarak kullanılabilmesi; bir yandan da su havzaları, yeşil alanlar ve tarımsal arazilerin entegrasyonunu sağlarken, aynı zamanda yapılı çevreyi, sürdürülebilirliğini sağlayabilir şekilde, su havzaları ve doğal koruma alanları içerisinde var kılabilen ve böylelikle kentin farklı şekillerde üretilme yöntemlerini ortaya koyabilecek modelleri başlatabilmek.
Bienal Çalışmaları Devam Edecek
Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bienali; 2 yılda bir Rotterdam’da yapılan, mimarlık, peyzaj mimarlığı, kentsel çalışmalar alanlarını kapsayan ve bünyesinde araştırma projeleri, sergi, multi-medya sunumlar, konferanslar türü etkinlikleri barındıran ve araştırma yönü ile öne çıkan bir kamusal etkinlik. Bienalin 5. edisyonu 2012 yılı, Nisan ayında yapılacak ve “Şehir Yapmak” başlığını taşıyacak. “Şehir Yapmak” başlıklı 5. Uluslararası Rotterdam Bienali planlama, tasarım ve politika arasındaki ilişkileri inceleyecek projelere yer verecek. Bu başlık Rotterdam, Sao Paulo ve İstanbul’da Arnavutköy’de yürütülecek projelerle içerik kazanacak. Arnavutköy Belediyesi Durusu Kültür Merkezi’nde ve Taşoluk Ek Hizmet Binası salonunda 3 gün boyunca devam eden çalıştaya, Rotterdam Mimarlık Bienali ekibi temsilcileri, H+N+S Landscape Design (Rotterdam) ve 51N4E (Brüksel) profesyonel planlama ofisleri ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Master Programı öğrenci ve öğretim üyeleri ve ev sahibi Arnavutköy Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğü çalışanları katıldı.



 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV