banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

AVCILAR BELEDİYESİNDE RÜŞVETİN BELGESİ.

CHP'li Avcılar Belediyesi'nde rüşvet iddialarını soruşturan polis, iddiaları kare kare belgeledi.

12 Haziran 2011 Pazar 12:28
AVCILAR BELEDİYESİNDE RÜŞVETİN BELGESİ.
banner264
AVCILAR BELEDİYESİNDE RÜŞVETİN BELGESİ.

CHP'li Avcılar Belediyesi'nde rüşvet iddialarını soruşturan polis, iddiaları kare kare belgeledi.


CHP'li Avcılar Belediyesi'nde rüşvet iddialarını soruşturan polis, iddiaları kare kare belgeledi. Aralarında Başkan Değirmenci'nin de olduğu 15 sanık hakkında dava açıldı.

Belediyedeki rüşvet iddiaları için daha önce "İSKİ gibi patlarız" ifadesini kullanan CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci hakkında, rüşvet aldığı ve ihalelere fesat karıştırdığı iddiasıyla 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Kamu ihalelerine fesat karıştırdığı iddia edilen bir çeteye yönelik teknik takip sırasında, Başkan Değirmenci'ye ödenen 34 bin ve 10 bin TL'lik iki ayrı rüşvetin kare kare fotoğraflarla belgelendiği iddia edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 2011/2033 nolu iddianamede, aralarında Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, belediye çalışanları ve işadamlarının da bulunduğu 15 şüphelinin rüvet valıp vermek ve kamu ihalelerine fesat karıştırdığı iddia edildi.

Başkan için 10 yıl isteniyor

İddianamenin 13 numaralı şüphelisi olan Değirmenci'nin, TCK'nın 250/1'nci maddesine göre 'Nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar ettiği' iddiasıyla 10 yıla kadar hapsi istendi. Ayrıca, 'nitelikli suç işlediği iddia edilen Değirmenci'nin cezasının TCK 43/1'nci maddesine göre dörtte üç oranında ağırlaştırılması ve TCK'nın 53'ncü maddesine göre de sürekli veya geçici olarak bulunduğu kamu görevinden men edilmesi istendi.

Önce teknik sonra da fiziki takip

İddianameye göre, kamu ihalelerindeki firmaları zor kullanarak çekilmeye zorladığı ve liderliğini Yetkin İ.'nin yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik soruşturmada, belediye ihalelerine giren işadamı Ali Ç ile Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin ihale öncesi ve sonrası telefonla ve yüzyüze yaptığı görüşmeler teknik ve fiziki takibe takıldı. Teknik takipte Ali Ç'nin şirket çalışanlarından Eylem T'ye "Bundan sonra Avcılar da çıkacak her ihaleye iştirak ediyoruz" sözleri de yer aldı. Bir süre sonra da Ayasal İnşaat firmasının Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün açmış olduğu "Gümüşpala Mahallesi Muhtelif Elektrik ve İnşaat Yapım İşi" ihalesini kazandı. Ali Ç'nin, ihaleler öncesi ve sonrası başta Belediye Başkanı Değirmenci olmak üzere bir çok belediye çalışanlarıyla iletişim kurduğu belirlendi.

İlk başkanın odasına giriyor

Ali Ç'nin kendi çalışanı E.T. ile yaptığı telefon görüşmelerinde 34 bin TL'nin elden Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci'ye verileceği istihbaratı üzerine fiziki takip başlatıldı. Fiziki takibe alınan Ali Ç. İle E.T, saat:11.35 sıralarında belediye binasının yan tarafında bir büfede buluştukları tespit edildi. Bu buluşmada Ali Ç'nin, E.T'den aldığı parayı büfeden aldığı iki adet beyaz poşete koyduğu da polis kamerasına takıldı. Bu para transferinin ardından Ali Ç. elinde para dolu poşetle belediye binasına girerek doğruca 5. kata çıktığı da fiziki takiple belirlendi. Ali Ç. başkanının makam odasının ardından ra Fen İşleri Müdürü Tuna Yüksel Ö'nün odasına girdi. Tuna Yüksel Ö ile birlikte belediyeden ayrılarak bir restorana giden Ali Ç. daha sonra belediyeden ayrıldı.

Bütün zanlılar tek tek sorgulandı

İstanbul poleisinin uzun süre sürdürdüğü operasoynlarda teknik ve fiziki takip işlemlerinin ardından yakalanan ve emniyet ve savcılıkta sorgusu alınan zanlılardan E.T'nin ifadesinde 16 Temmuz günü Ali Ç'nin kendisinden Vakıfbank'ta bulunan Ayasal Firmasına ait hesaptan talimatla 50.000 TL para çekmesini ve Avcılar Belediyesi'nin oraya parayı kendisine getirmesini istediğini, kendisinin de isteği üzerine parayı götürüp, verdiğini ancak parayı kendisinden neden istediğini ve ne için kullandığını bilmediğini anlattı.

BAŞKAN İDDİALARI YALANLADI

10 bin TL bir arkadaşım içindi

17 Eylül 2010'daki telefon görüşmesinde Başkan Değirmenci'nin Ali Ç.'yi arayarak "Şimdi bir 10 bin lira bir para yatırmamız gerekiyor bir yere" dediği, belirlendi. Ali Ç.'nin de bu parayı yatırabilmek için Avcılar Belediyesi Hesap İşleri Müdürü olarak görev yapan Metin K'yı arayıp hakediş ödemesini istediği, bir süre sonra Metin K.'nında Ali Ç. arayıp "Sana 50 gönderdim" dediği belirlendi. Hemen ardından Ali Ç.'nin de, Başkan Değirmenci'nin söylediği hesap numarasına 10 bin TL yatırdığı belirlendi. A.Ç. ile makamında yaptığı görüşmeyi kabul eden Değirmenci, bir kişinin makamına gelerek elinde poşetteki parayı kendisine vermesinin imkansız olduğunu savundu. 10 bin TL'yi kabul eden Değirmenci, bunun paraya sıkışan bir arkadaşının çocuğunun eğitim masrafları için alınmış bir borç olduğunu ve sonra geri ödendiğini savunduğu görüldü.




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV