banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
10 Mayıs 2024 Cuma

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Çılgın Projeleri Biz Yaparız

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci Nisan ayı meclisinin ilk toplantısında faaliyetlerini bir sunumla anlattı.

04 Nisan 2012 Çarşamba 12:45
Çılgın Projeleri Biz Yaparız
banner321
Çılgın Projeleri Biz Yaparız

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci Nisan ayı meclisinin ilk toplantısında faaliyetlerini bir sunumla anlattı. Avcıların her mahallesine yaptığı Kent Evleri ve tesislerle Avcıların Türkiye’nin parlayan Yıldızı olduğunu anlatan Değirmenci, “Çılgın projeleri ancak ve ancak biz yaparız” dedi Değirmenci Başbakan’ın Marmara ile Karadeniz’i birleştirecek çılgın projesinin yapılamayacağını ancak kendisinin Bahçeşehir’den Karadeniz’e açılacak projeyi yapabileceğini bu projenin ise Avcılar Belediyesine ait olduğunu söyledi.

Nisan ayı ilk meclisi istiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başladı. Mecliste görüşülen faaliyet raporu da AKP’lilerin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Değirmenci Avcılara hizmet anlamında taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etti. Yeni dönemde Meclis Komisyon seçimleri de gerçekleştirildi.
Encümen Üyeliklerine CHP’den
Naim Kalem,
Mehmet Dursunoğlu
Metin Kılınç
İmar Komisyonu:
Ali Ütebay,
Ekrem Erol,
İbrahim Kılıç
İhsan Şahin
İsmet Osmanoğlu
Hukuk Komisyonu:
Feride Doğan
Ufuk Özdündar
Rahmi Karaduman
Melek Demircioğlu
Ersan Uysal
Tarife Komisyonu:
Feride Doğan,
Temel Akkan,
Ramazan Sezemoğlu,
Namık Öztürk
Hasan Özdemir
Plan Bütçe Komisyonu
Temel Akkan
Ramazan Sezemoğlu
Ufuk Özdündar
Eren Ertürk
Adalet Karagül
Sağlık ve Çevre Komisyonu:
Ekrem Erol
Temel Akkan
Naim Kalem
Cemil Topçu
Hüseyin Küçük
Dış İlişkiler Komisyonu
Mehmet Dursunoğlu
Rahmi Karaduman
Feride Doğan
Mitat Özbey
ÖmerGüntay Yalın


Faaliyet Raporunu sunumla anlattı
Mustafa Değirmenci yeni dönem faaliyetleri hazırladığı bir sunumla anlattı. Avcıların her mahallesine yaptığı kent evleri, okul, parklar, camii, Kültür Evi, gibi birçok projeyi anlatan Değirmenci, “Bize çalışmıyorlar diyenler için bu faaliyetleri anlatmak oldukça isabetli oldu” dedi.
AKP’liler Faaliyetlere RED oyu verdi
AKP Meclis üyeleri İsmet Osmanoğlu, Hüseyin Küçük ve Adalet Karagül ise faaliyet raporu hakkında söz alarak görüşlerini ifade ettiler. Faaliyetleri yeterli bulmadıklarını dile getiren AKP sözcüsü yapılan çalışmalara AKP gurubu olarak red verecekleri ifade etti.
CHP Grubu adına konuşan Ufuk Özdündar ise Avcılar Belediyesinin hizmetlerinin her geçen gün arttığını belirterek, “Hizmetlerimiz ortada. Belediyemizin çalışmaları oldukça memnuniyet verici. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. CHP’li üye Mehmet Dursunoğlu ise, “Tavuk su içer Allaha bakar” Biz CHP’li belediye olarak oldukça iyi çalışıyoruz. Çünkü halkımızı seviyoruz,insan eksenli belediyecilik yapıyoruz. Avcılar Türkiyenin Parlayan Yıldızıdır. Diğer ilçelerle kıyaslanamaz” dedi.
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise meclis sonunda eleştirilere cevap verdi. Değirmenci, “Biz her şeye rağmen halkımıza hizlet etmeye devam edeceğiz. Eleştirilerde bizi daha çok hizmet yapmamıza ön ayak oluyor. Avcılarda taş üstüne taş koyan tüm hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Mecliste ayrıca Tem Otoyolu ile D- 100 Karayolu arasındaki kamu alanları ile ilgili uygulama yapılması için Belediye Başkanlığına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.



ÖMER ZENGİN İSTİFA ETTİ
Avcılar Belediyesi Bağımsız Meclis üyelerinden Ömer Zengin istifa etti. CHP’den Meclis üyesi seçildikten sonra istifa ederek bağımsız kalan Ömer Zengin meclis toplantısından sonra Avcılar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne başvurarak istifa ettiğini açıkladı. Ömer Zengin’den boşalan Meclis koltuğunda CHP Listesinde Meclis üyeliği sıralamasında bulunan Avcılar esnaflarından Ali Ekber Çelik’in geleceği ve Cuma günü yapılacak meclis toplantısına katılacağı belirtildi


DEĞİRMENCİ MECLİSTE YAPTIĞI KONUŞMA

Avcılar halkının bize üçüncü kez verdiği bu kutsal görevi sizlerle birlikte el ele ve omuz omuza layıkıyla sürdüreceğimize olan inancım tamdır. Çünkü Avcılar evimiz, Avcılar halkı da ailemizdir. Evimize ve ailemize karşı başlıca görevimiz, hizmetin en iyisini vermektir. Ayrıca halkımıza ait kaynakları kullanmak bizlere neyi ne kadara yaptığımızın hesabını verme sorumluluğunu yüklüyor. Bu sorumluluk ve bilinçle, mali saydamlık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda, 2013 yılı faaliyet raporunu; Avcılarda yaşam kalitesini arttırmak amacıyla yoğun olarak emek sarf ettiğimiz bir yılın ardından sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Biz belediyeciliğin bugün ne anlama geldiğini biliyoruz, farkındayız. Çağdaş ve yaşanabilir bir kente ulaşmanın ancak sürekli ve eksilmeyen bir çalışma gayreti ile mümkün olabileceğinin de bilincindeyiz. Çünkü gücümüzü her zaman halktan aldık hesabımızı her zaman halka veririz. Halka inanmış bir mantıkla hareket etmekten hiçbir zaman korkmadık, bundan böyle de sizlere inanmaya ve inandıkça hizmet etmeye devam edeceğiz.
1999 yılında göreve geldiğimizde mevcut alt yapının Avcıları taşıyamayacak durumda olduğunu gördük. Yeni göreve gelmiş bir başkan olarak hazırlıksız yakalandığımız Marmara Depremi bizi derinden yaralasa da sizlerle birlikte bu acıların üstesinden kısa zamanda gelmesini bildik. Düşünün nüfusu 234 binden 80 binlere düşmüş ölü bir şehir. Sokakları bomboş askerlerin nöbet tuttuğu kent olmuştu Avcılar. Adeta bir ölü şehir. Biz bu şehre sevdalıydık. Hemen işe koyulduk. Alt yapısını yeniden gözden geçirmek birinci işimiz oldu. Çünkü bir şehrin geleceği için alt yapısının sağlam temeller üzerinde durması gerektiğini biliyorduk. Alt yapı sorunları öncelikli işimiz oldu. Yerel yönetim hizmetlerinin görünmeyen yüzü olarak değerlendirilen bu konuda kalıcı projelerle yolumuza devam ettik. Gerek çevre, gerekse yaşamsal ve ileriye dönük çalışmalarımız bizim farklı projeler geliştirmemize sebep oldu. Belediyecilik çalışmalarımızla birlikte kendimizi her alanda sürekli yeniledik. Bir yandan küreselleşen dünyada sisteme entegre olmayı hedeflerken diğer yandan Avcılara daha farklı yatırımlar nasıl yaparız diye hesap yaptık.
Biz Avcıları en ağır şartlarda bile “İnadına Avcılar” diyerek ayakta tutmaya çalıştık ve sevdik. Çünkü “Avcılar Evimiz Avcılar ailemizdi” Biz burada doğduk, büyüdük, yaşıyoruz. Çocukluğumuz, gençliğimiz burada şekillendi. Burada sevdalandık, evlendik. Dünün çoluk çocuklarıyken yarının gençliğini şekillendirdik. Çünkü; gidecek başka yerimiz yoktu. Bu Yaşadığımız ilçeye hizmet etmeyi kendimize görev edindik. 3 dönemdir yönettiğimiz Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Avcılarda yaptığımız örnek çalışmalarla Avrupa’nın yıldızı olması için gayret gösteriyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalar bugün çeşitli Avrupa şehirlerindeki belediyelere model oluyor. Faaliyetlerimize her geçen gün yeni bir halka eklemeye devam ediyoruz.
Geçen 13 yıl içinde yüreğimizle, sevgimizle, emeğimizle ve özverimizle, güven içerisinde, kültürel ve sosyal etkinliklerimizle, yapmış olduğumuz kentsel yatırımlarla, halkıyla iç içe olan Parlayan Yıldız Avcılarda bugün yaşamak artık bir ayrıcalık oldu. Çünkü kıskandıran stratejik konumuyla, birbirinden çağdaş ve modern mahalleleriyle hizmete değer bir kenttir Avcılar…
Hüzün ve kederi 99’lı yıllarda bırakan Türkiye’nin parlayan yıldızı Avcılar, artık mutluluğu ve sevinci bir arada yaşamanın coşkusu içinde…Avcılarda yaşayan 450 bin vatandaşımız; Modern ve çağdaş Marmara Caddesi ile 10 mahalleye yapılan Kentsel Tasarım Projeleriyle, Robot Vinçli Çöp Toplama Sistemi ile Sahil Projesi ile Katlı otopark projesiyle, Dev spor kompleksiyle, Çağdaş Pazarlarıyla, Paşaeli Piknik Parkı ile çok amaçlı Tahtakale Parkı ve hizmet binasıyla, modern ve çağdaş meydanları ile Bilgilendirme kuleleriyle, 50 yeni çocuk parkı ile Firuzköy Evi Kültür Merkeziyle ve diğer mahallelere yapacağımız Kent Evlerini bu dönemde gerçekleştirilecek 34 yeni hizmet projesiyle bugün geleceğe daha bir umutla bakmaya başladı. Avcılar artık keyifle yaşanılacak bir ilçe haline gelmiştir.
İstanbul’un en genç nüfusuna sahip olan parlayan yıldız Avcılar, gerçekleştirdiğimiz sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerden dolayı bugün İstanbul’un en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olmuştur.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde ve Denizköşkler ek hizmet binasında Tahtakale Kültür Evi Hizmet binamızda Firuzköy Kültür Evin’de her yıl binlerce çocuk ve yetişkinimize ücretsiz olarak açtığımız çeşitli dallardaki kurslarda, kursiyerlerimiz çalışmalarını başarıyla sürdürmektedirler. Kursiyerlerimiz bu başarılarını bugün dünyaya bile kabul ettirmişlerdir. Yapılan ve yapılmakta olan projelerimiz tek tek hayata geçirilince Avcılarımız Türkiye’nin ve Avrupa’nın en gelişmiş kentlerinden birisi haline gelecek.
Göreve geldiğimizden bu yana bugünü değil, geleceği, hatta 50 yıl sonraki Avcıları düşündük. Planlarımızı da buna göre yapıyoruz
Ağlayanla ağlayan, gülenle gülen, eğlenenle eğlenen çağdaş bir belediyecilik hizmeti sergilemektedirler. Çalışmalarımız nedeniyle halkımız sıkıntı yaşıyor ama bu süreçte bize anlayış göstermelerini bekliyoruz. Bu gün Avcılarda yağmur yağdığından hemen sonra vatandaşımızın ayağına çamur bulaşmıyor, su bile değmiyorsa Bizlerin “sağlam ve kalıcı iş üretmek” düşüncesinden kaynaklanıyor. Bu çizgimizi asla değiştirmeden halkımıza hizmette kararlıyız.
Avcılar buram buram tarih kokan bir kent. M.Ö 4 bin yıllarına dayanan kent toprağın, suyun altında yatıyor. Yaptığımız kazı çalışmalardan Dünyanın hayran kalacağı bir kentti ortaya çıkarmanın gayreti içindeyiz. Tarih, doğa ve denizle buluşan Avcılarımız daha modern, daha çağdaş, yaşanabilir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Bu bilinçle, ilk günkü enerjimizi sizlerden aldığımız destekle bugünde yaşıyoruz. Belediye olarak attığımız her yeni adımda bugünden yarına ne yapabiliriz diye soruyor ve hep daha iyisi için çaba gösteriyoruz. Bu çabamızın semeresini de “En iyi yatırımın insana yapılan yatırım” olarak görmemizden kaynaklıyor. Gençlerimizi önemsiyoruz onların eğitimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hiç kimseyi rencide etmeden yoksulluğu görünür kılmadan yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Sporun önemini her fırsatta vurguluyoruz, destekliyoruz ve daha sağlıklı bir toplum için uğraşıyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda tanınmışlığı gün geçtikçe artan Avcıların farkını ortaya koyabilmek, sesini duyurabilmek için en büyük kültürel etkinliği olan Barış Manço Tahtakale, Firuzköy gibi kültür Merkezlerimizde 10 binlerce öğrenci yetiştirip Türkiye’nin çağdaşlaşmasına modernleşmesine katkı sağlıyoruz. Yaptıklarımız bizi izleyenleri kıskandırıyor olsa da bizi örnek almalarını görmemiz ne kadar farklı olduğumuzu gösteriyor Kısacası her şeyi daha yaşanabilir
Evet Değerli üyelerim;
Hz. Ali'nin bağışlamak-affetmek konusundaki sözünü paylaşmak istiyorum:

“Size kötülük eden bir düşmanı bağışlayınız, ama ülkenize ve ulusunuza kötülük edeni asla.”
Eğer bizler Avcılar halkının güvenini kötüye kullanacak olursak, onların sevgi ve itimatlarını tekrar kazanmamıza imkan yoktur.
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, hatta bazılarını her zaman da aldatabilirsiniz, fakat herkesi her zaman aldatamazsınız.
Onun içindir ki; Güven çok ince bir çizgidir. Onu kalınlaştırarak kırılmasını engelleyen tek şey, karşılıklı olmasıdır.
bir Avcılar için yapmaya devam ediyoruz.

‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’yle Avcıların çehresini tamamen değiştiren belediyemiz, gösterdiği üstün performans sayesinde modern ve çağdaş şehirciliğin gereğini yerine getirmektedir. Bugün Avcılarda Türkiye’nin önde gelen firmaları yatırım yapmaktadır. Avcılarımızda modern ve çağdaş binaların sayısı artmaktadır. Avcılar gerçekten önümüzdeki yıllarda da İstanbul’un Parlayan Yıldızı olmaya devam edecektir.
Ulu Önder Atatürk’ün laiklik ilkelerinden bugüne kadar ödün vermemeye özen gösteren Avcılar Belediyesi, siz saygıdeğer Meclis Üyeleri ve halkı ile bir bütün olarak; mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de hiç kimsenin şüphesi olmadan sürdürmekteyiz…
Geçmiş dönemdeki başarılı faaliyetlerimizde ve önümüzdeki dönem içinde büyük bir coşkuyla yapmaya hazırlandığımız yeni çalışmalarımızda emek veren herkese; bugünden yarına, daha bilinçli, daha güvenilir ve çağdaş bir Avcılar için emek, bilgi ve yüreğini ortaya koyan arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve hepinize başarılı bir çalışma dönemi diliyorum…  

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV