banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
10 Mayıs 2024 Cuma

GNL Reklam Bir Adım Önde

Deprem Profesörünün raporu fos çıktı

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci Beyaz Tv’deki “Acı Kahve” programında Deprem Profesörü Ahmet Ercan’ın Avcılarda ağır hasarlı bir villaya verdiği Kurtarılabilir rapor verdiğini açıklaması kamuoyunda bomba etkisi yaptı

15 Aralık 2011 Perşembe 03:53
 Deprem Profesörünün raporu fos çıktı
banner266
 Deprem Profesörünün raporu fos çıktı

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci Beyaz Tv’deki “Acı Kahve” programında Deprem Profesörü Ahmet Ercan’ın Avcılarda ağır hasarlı bir villaya verdiği Kurtarılabilir rapor verdiğini açıklaması kamuoyunda bomba etkisi yaptı. İstanbul’daki Kentsel Dönüşümlerin nasıl yapılabileceği konularının tartışıldığı program sırasında canlı yayına bağlanan ünlü deprem profesörü Ahmet Ercan Belediye Başkanlarını suçlama niteliğinde konuşmaları kendisine pahalıya patladı.

Beyaz Tv'deki Acı Kahve'nin bu haftaki konusu, "İstanbul depremi ve kentsel dönüşüm projeleri' idi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ın, dönüşümün uygulanacağı ilçelerin başında öncelikle Avcılar ve Zeytinburnu'nu işaret etmesi üzerine de bu ilçelerin belediye başkanlarını Mustafa Değirmenci ve Murat Aydın Acı Kahve’nin konuğu oldu.
İstanbul'u olası bir felaketten kurtarmanın çözüm anahtarı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başlattığı çalışmaları değerlendiren Belediye başkanları yasaların değişmesi ve kendilerine yetki verilmesini istedi.
ÜNLÜ PROF ŞOK EDEN RAPORU
Tv’de Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ünlü bilim adamı Profesör Ahmet Ercan ile ilgili öyle bir rapor ortaya attı ki izleyenler,dinleyenler şok oldu. Programa görüşlerini aktarmak için telefonla katılan Ercan, konuşmasının bir yerinde depremlerdeki yıkımın en büyük müsebbibinin belediye başkanları olduğunu söylemesi ile birlikte ilginç bir tartışma başladı. Ercan'ın sözlerine itiraz eden Mustafa Değirmenci, "Siz bilim adamlarının hiç mi günahı yok?" şeklinde karşıt bir tavır geliştirince tartışma alevlendi.
Ercan, Değirmenciye kişisel olarak yüklenince Mustafa Değirmenci ortaya inanılmaz bir iddia attı. Değirmenci "Senin nasıl bir bilim adamı olduğunu biliyoruz biz Avcılarda Onlarca bilim adamının, 'Burada heyelan vardır ve bölge derhal boşaltılmalıdır' dediği bir alanda sen bir vatandaş için özel bir çalışma yaptın ve 'bu bina kurtulur!' dedin. Ama bina 15 gün sonra yıkıldı”


PROFESÖR ÖFKELENDİ
Değirmeni’nin bu iddiasının karşısında ne diyeceğini bilemeyen Ahmet Ercan öfkelendi "Bilmeden konuşuyorsun. O adamın sigortayla sorunu vardı. Onun karşılığını alması için yapılmış bir çalışmaydı o " Ahmet Hoca'nin, çalışma yaptığı ve bir binaya "Kurtulur" şeklinde rapor düzenlediği Arzuhan Boray’ya ait Ambarlı Bahçe Sokaktaki Villanın Avcılar Belediyesi tarafından boşaltılarak yıkıldığı ortaya çıktı.
BİNAYI YIKTIK VİLLA SAHİBİ MAĞDUR OLDU
Değirmenci Canlı yayında binayı yıktıklarını belirterek, “Bilim adamları maalesef böyle rapor verebiliyor. İşte durum ortada Bina ağır hasarlı hoca rapor vermiş. Size raporu veriyorum. Binanın nasıl eğilip büküldüğünü, altındaki toprağın nasıl kayıp gittiğini biz biliyoruz. Hep birlikte gördük. Üstelik bu villa bölgedeki binaların içinde durumu en kötü olanıydı” dedi.
Değirmenci Ahmet Ercan’ın binanın sahibi olan Arzuhan Boray’dan o rapor için. O zamanın parası 40 bin lira filan sadece kendisine ödediğini bir de binaya güçlendirme yapması konusunda sahsı yönlendirdiği adamlara dünya kadar para ödettiğini de ifade etti.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV