banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Bağcılar Belediyesi Arnavutluk’un Berat Belediyesi ile kardeş oldu

Bağcılar Belediyesi, Polonya ve Bosna Hersek’teki Kardeş Belediyelerine şimdi de Arnavutluk’un Berat Belediyesi’ni ekledi.

04 Ekim 2011 Salı 18:00
Bağcılar Belediyesi Arnavutluk’un Berat Belediyesi ile kardeş oldu
banner311
Bağcılar Belediyesi Arnavutluk’un Berat Belediyesi ile kardeş oldu
Bağcılar Belediyesi, Polonya ve Bosna Hersek’teki Kardeş Belediyelerine şimdi de Arnavutluk’un Berat Belediyesi’ni ekledi. Bağcılar Belediyesi’nin ziyaretini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Berat Belediye Başkanı Fadil Nasufi, “Biz aynı medeniyetin ayrı kalmış kardeşleriyiz” dedi.
Bağcılar Belediyesi, Balkanlar’da Kardeş Belediye Protokolleri imzalamaya devam ediyor. Bosna Hersek’in Buzim ve Çeliç; Polonya’nın Lublin ve Kosica Belediyelerinin ardından Arnavutluk’un Berat Belediyesi ile Kardeş Belediye Protokolü imzalandı.
Bağcılar’dan bir grupla Arnavutluk’a giden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir Osmanlı Şehri olan Berat’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Fadil Nasufi ile görüşen Başkan Çağırıcı, Balkanların Türk tarihi için önemine dikkat çekti. İmzalanan Kardeş Belediye Protokolü’nü karşılıklı ilişkilerin başlatılması için önemli gördüğünü ifade eden Çağırıcı, “Deneyim paylaşımı bizim için önemli” dedi.
Karşılıklı ziyaretlerle, iletişimi artırmak gerektiğini belirten Çağırıcı, Berat Belediye Başkanı Fadil Nasufi’yi en kısa zamanda Bağcılar’da görmek istediğini söyledi.
NASUFİ: “BİZ AYNI MEDENİYETİN AYRI KALMIŞ KARDEŞLERİYİZ”
Berat Belediye Başkanı Fadil Nasufi de yaptığı konuşmada, “Biz aynı medeniyetin ayrı kalmış iki kardeşi ve beldesiyiz. Tarihten gelen birlikteliğimizi şimdi resmi kardeşlik protokolü ile perçinlemiş olduk” diye konuştu.
Berat’ın tarihi bir şehir olduğunu ifade eden Nasufi şunları söyledi: “Berat tarihi konumu ve vizyonu dolayısıyla 2008 yılında UNESCO tarafından koruma altına alındı. Bağcılar Belediyesi ile tecrübe paylaşımlarında bulunmak ve ortak projeler yapmak istiyoruz.”
Arnavutluk’un 12 ilinden biri olan Berat, tarihi bir şehir. Berat, Kuçove ve Skrapar ilçelerinden oluşan Berat şehri, özellikle tarihi dokusuyla dikkat çeken bir şehir. Osmanlı döneminden çok sayıda tarihi eser barındıran Berat, özellikle koruma altına alınmış tarihi evleriyle dikkat çekiyor. Berat’ta 1600-1700 yıllarından kalma çok sayıda ev bulunuyor.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV