banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bağcılar Halk Sarayı’ nda, Halkın Sesi Partisi ve Numan Kurtulmuş.

Siyasetin nabzı Bağcılar da atmaya devam ediyor.

15 Mayıs 2011 Pazar 23:36
Bağcılar Halk Sarayı’ nda, Halkın Sesi Partisi ve Numan Kurtulmuş.
banner322

Bağcılar Halk Sarayı’ nda, Halkın Sesi Partisi ve Numan Kurtulmuş.

Siyasetin nabzı Bağcılar da atmaya devam ediyor. Tüm siyasi partiler çeşitli etkinliklerle halka siyasetini anlatmaya çalışıyor. Halkın Sesi Partisi de bu partiler içinde samimi bir çizgide toplumun her kesime ulaşmaya gayret ediyor. 1 Kasım da kurulan ve ülkenin her il ve ilçelerinde teşkilatlanmasını tamamlamış bir parti. Prof.Dr. Numan Kurtulmuş gibi bir lidere sahip olmaları ve toplumun her kesimiyle barışık bir siyaset anlayışı ise en büyük artıları gibi gözüküyor.

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’ un katıldığı ve Bağcılar Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen ‘’Gündem Türkiye’’ canlı yayın programına, İstanbullu yerel basın mensupları davet edildi. Moderatörler eşliğinde gerçekleştirilen programa İstanbullu 73 yerel medya ve 3 ulusal yayın yapan Tv kanalı katıldı. Has Parti Bağcılar İlçe Teşkilatının da dinleyici olarak katıldığı programda Numan Kurtulmuş en başta taraflı yayın yapan ulusal medya ve televizyonlardan şikayetçi oldu. Prof.Dr. Numan Kurtulmuş Türkiye de basın özgürlüğü diye bir şeyden söz etmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Basının büyük bir baskı altında olduğunu ve gerçeklerin halktan gizlendiğini söyleyen Kurtulmuş, ‘’bizi basından uzak tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar’’. Çünkü her kesimce alternatif bir parti olarak görülüyoruz ve korkuyorlar. Bu hususta yerel medya kuruluşlarını yürekten kutluyorum. ‘’Ulusal medya kadar büyük bir etki alanı olmasa da, en azından tüm siyasi partilerin faaliyetlerinden bahsedebilecek kadar demokratik davranıyor’’.dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden programda sorular ve Kurtulmuş’ un cevapları;

1. Has Parti nasıl bir partidir ?

Kurtulmuş : Has Parti zaten halkın vicdanın da var olan anti emperyalist, maneviyatçı ve insanı sadece insani değerler çerçevesinde görüp sorunlarına çözümler sunan, herkes için eşitliği ve herkes için özgürlüğü savunan, hakkaniyeti ve vicdanı dillendiren bir partidir. Bütünlüğü, Paylaşmayı, dayanışmayı, üretimi esas alan bir anlayışla siyaset yapan ve geleceği çok parlak olan yeni ama köklü bir geleneğin partisidir.

2. Has Parti belli odakların desteğiyle hareket eden bir parti mi olacak ?

Kurtulmuş : Biz Allah tan başka kimseye boyun eğmeyiz ve bu milletin onurunu ve geleceğini hiçbir şey için satmayız ve sattırmayız.

3. Türkiye de belli güçlerden bahsedilir ve dış politikaya bakış açınız nedir?

Kurtulmuş : Asırlardır bu topraklar ve bu medeniyet üzerine türlü oyunlar oynanmakta, Allah’ a şükür bu şanlı millet bu oyunların üstesinden gelmeyi bilmiş ama siyasiler kutuplaştırmaya ve kavgacı uslupla bu bilinci yok etmeye devam ediyor. Üzerimize oynanan oyunları gerçek demokrasiyi aktif bir şekilde hayata geçirerek milletin geleceği için önemli olan hususları sadece millete sorarak çözeceğiz. Türkiye için burada halk var demeleri gerekir o zaman müdahil olamayacaklar geçek çözüm budur. Mesela bu millet Avrupa Birliği hakkında ne düşünüyor bir referandum yapılmalı ve sorulmalı çünkü yıllardır kötü niyetli bu ilişkilerle Türkiye oyalanmaktadır. Dış politikada önem arz eden konuları gizli kapılar ardında konuşmak yerine halka sormak gerekir dedi.

4. Sayın Kurtulmuş ; Has Parti’ nin baş örtüsüne bakış açısı nasıldır?

Kurtulmuş : Baş örtüsü, özgürlükler çerçevesinde ele alınmalı ve isteyen istediğini giyebilmeli takabilmelidir. İnanç özgürlüğü haktır ve bu devletin haddine dahi değildir. İsteyen baş örtüsünü türbanını hiçbir engel olmaksızın istediği yerde takabilmelidir. Akp 2003 ve öncesinde başörtüsü bizim namusumuzdur diyordu. Hani hala bir çok üniversite de yasak olarak uygulanmaktadır. Çünkü anayasal bir şekilde bu özgürlük tanınmamıştır. Ayrıca başörtüsünü siyasi malzeme olarak kullandılar ve hala kullanıyorlar. Ama sadece bir kadın millet vekili adayları başörtülü o da Antalya da 13.sırada yani seçilmesi imkansız bir yerde. Bu nasıl bir baş örtüsü anlayışıdır nasıl bir demokrasidir. Kadın adayların oranına bakıldığında adayların 78 kadından sadece 1 tanesi mi başörtüsü takıyor.Bu ne turşu bu ne lahana … Geçenler de bana da soruldu kaç kadın millet vekiliniz başörtüsü takıyor diye. Ben cevabını dahi bilmiyordum açıkçası sordum 83 kadın adayımızın kaçı kapalı diye 38 i baş örtülüymüş. Daha açık ifade edilebilir mi? Biz hiçbir şekilde bu ayrıma düşmeyiz açık kapalı buna bakarak bir tercih yapmadık ve yapmayız. Zaten büyük çoğunluğuyla teşkilatların temayül yoklamalarına riayet ettik.


5. Ucube gibi boş işlerle uğraşan toplumun, toplumsal dezenformasyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kurtulmuş : Öncelikle düzeltelim. Toplumumuza ucube denmesini tasrif etmiyorum yanlış bir söylem ve usluptur. Aile yapısında ve toplumda bozulmalar olabilir, dogrudur ama bu modern hayatın sonuclarından biridir. İnsanları bireycilestirmek üzerine yapılan hersey, toplumu daha da bozuyor. Toplumsal yardımlaşma her geçen gün azalıyor. Modern hayat zenginle fakiri ayırdı ve son dönemlerde hayrı da reklam aleti halene getirdi. Türkiye de 3 çeşit ahlak bozuluyor.

1. Siyasi ahlak; meydanlarda konuşulanları ve siyasetçilerin usluplarını herkes biliyor.
2. Toplumsal ahlak ; İnternet ve medya da sürülen yayınlar, pornografik yayınlar ve ensest ilişkiler vs. bunlar da toplum yapısını sadece Türkiye de değil dünyada bozan bir unsurlardandır…
3. Bireysel ahlak ;Mesela vergi kaçırmak ve hak yemek normalleştirildi. Eğer kimse bilmiyorsa ya da görmüyorsa yapılan her şey yasal kabul ediliyor korkunç derece de yanlış bir algı bu. Bu sorunlar sadece siyasetle de çözülemez ama siyaset topluma bu hususta ışık tutabilir.

6. Yerel basın çok büyük maddi sıkıntılarla yayın hayatını sürdürmeye çalışıyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kurtulmuş : Türkiye de yerel basın güçlendirilmeli ve ulusal basına yem edilmemeli. Basında tekelleşmenin ancak bu şekilde önüne geçilebilir ve çok sesli bir basın oluşturulabilir. Dedi

7. Has Parti de çok büyük bir entelektüel kitleden bahsediliyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Kurtulmuş : Onlar beni bu partinin genel başkanlığına layık gördüleri için ne mutlu bana ve ben gurur duyuyorum kadrolarımızla. Çok kısa sürede kurulup teşkilatlandık ve seçim hazırlıklarına girdik bu yüzden adaylarımızı yeterince tanıtma fırsatımız olmadı. Hatta Has Partiyle 20 üniversite, 3 bakanlar kurulu, 3 farklı siyasi parti kurulabilir diyorlar. Bununla son derece gurur duyuyorum. Has Parti sosyolojik karşılığı olan partidir. Has Parti öylesine kurulmuş bir parti değildir ve kadroları ülkemizin sorunlarını çözebilecek kadar niteliklidir dedi. Bu kadrolarda toplumsal adalete, özgürlüklere, eşit paylaşıma ve mazlumlar için siyaset yapılması gerektiğine inanmayan bir kişi dahi yoktur, ki Has Parti bu değerleriyle var olmuştur.


Gündem Türkiye Programında daha bir çok soruya cevap veren Has Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, tüm medya mensuplarına yaptıkları haberlerde cesaretlerinden ve tarafsız tutumlarından dolayı ve geç saate kadar programa sorularıyla destek oldukları için teşekkür etti.

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV