banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
07 Mayıs 2025 Çarşamba

HER ŞEYİ AÇIKLIYORUM!

Bağcılar’da Engelliler Akademisi açılıyor

Bağcılar’da Engelliler Akademisi açılıyor. Bağcılar Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan kazandığı proje ile yapılacak

19 Ağustos 2011 Cuma 18:59
Bağcılar’da Engelliler Akademisi açılıyor
banner291
Bağcılar’da Engelliler Akademisi açılıyor
Bağcılar’da Engelliler Akademisi açılıyor. Bağcılar Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan kazandığı proje ile yapılacak Akademi’ye Bağcılar’da ikamet eden engelliler katılabilecek. 18 aylık bir süreyi kapsayan proje ile engellileri iş sahibi yapmaya yönelik el becerilerini geliştirme eğitimleri verilecek.
Bağcılar’da Engelliler Akademisi açılıyor. Bağcılar Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan kazandığı proje ile gerçekleştirilecek ve 18 ay devam edecek proje ile Bağcılar’da ikamet eden bin engelli eğitilecek. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda verilecek eğitimlerle engelliler mesleki eğitimler alacak.
Toplam 1 milyon 253 bin TL’lik bütçe ile hazırlanan proje kapsamında 27 kişi de istihdam edilecek. Kursa katılacak engellilere, mantar üretimi, ahşap oyuncak üretimi, bayan-erkek kuaförlüğü eğitimi, tekstil eğitimi ve benzeri el becerilerini geliştirme eğitimleri verilecek. Ayrıca, proje kapsamında kültür sanat aktiviteleri gerçekleştirilecek.
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ DE VERİLECEK
Proje kapsamında engellilere, merkezde görevlendirilecek uzman psikologlar tarafından danışmanlık hizmeti de verilecek. Engellilerin çocukları da unutulmadı. Proje kapsamında eğitime katılan engelli anne-babaların çocukları da merkezde açılacak kreşten ücretsiz yararlanabilecek.
Bir buçuk yıl devam edecek proje kapsamında 4 eğitim periyodunun düzenlenmesi hedefleniyor. Ayrıca eğitimler boyunca engelli kursiyerlerin ürettiği el emeği ürünlerden oluşacak sergiler de açılacak.
GÖREVLİ PERSONELE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLECEK
Eğitimlere farklı engel gruplarındaki engelliler katılabilecek. Proje uygulanmaya başlamadan önce proje kapsamında görev alacak personele de işaret dili eğitimi verilecek. Eğitimlere katılacak, özellikle, işitme engelli personelle daha iletişim kurulabilmesi için yaklaşık 100 kişi işaret dili eğitimi alacak.
Engellilerin sosyal hayata katılımı için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Engelliler Sarayı’nın ve burada uygulanacak olan Engelliler Akademisi’nin bunun en somut göstergesi olduğunu ifade etti.
Engelliler Akademisi’nin açılışı ile faaliyete başlayacak olan Engelliler Sarayı, toplam 2 bin 559 metrekare oturum alanına sahip. Toplam kullanım alanı ise 16 bin 500 metrekare olan Engelliler Sarayı Türkiye’de bir ilk olma özelliğine de sahip.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV