banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
10 Mayıs 2024 Cuma

GNL Reklam Bir Adım Önde

Bağcılar’da kiraz dalından yenir

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde oluşturduğu Kiraz Bahçesi’nin sezon açılışı gerçekleştirildi.

27 Haziran 2011 Pazartesi 01:24
Bağcılar’da kiraz dalından yenir
banner322
Bağcılar’da kiraz dalından yenir
Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde oluşturduğu Kiraz Bahçesi’nin sezon açılışı gerçekleştirildi. Büyükler, dalından kiraz yiyerek bir nostaljiyi yaşarken, pek çok minik de bir ilki yaşadı.

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde oluşturduğu Kiraz Bahçesi’nin sezon açılışı gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışta, pek çok Bağcılarlı, bir nostaljiyi yaşarken, çocuklar da ilk defa dalından kiraz yeme mutluluğunu yaşadı.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programda yaptığı konuşmada, Bağcılar’ı ismine uygun bir hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Kiraz Bahçesi’nin bunun en somut örneklerinden biri olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Kirazlı Mahallemizde ismine uygun olarak Kiraz Bahçemizi oluşturduk. Kirazlar olgunlaştı ve sezon açılışını gerçekleştirdik” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZ DALINDAN İLK DEFA KİRAZ YİYOR”
Bağcılar’ın Anadolu’nun değişik yörelerinden göçle gelen insanlar tarafından oluşturulduğunu hatırlatan Çağırıcı, “Köylerimizde yaşamış olduğumuz o güzellikleri, şehir ortamında burada da bir nostalji olarak yaşayalım istedik. Nostalji Bahçeleri Projesi de bu şekilde doğdu. Belki büyükler olarak bizler, köyümüzde dalından meyve yiyebildik ancak pek çoğumuzuz çocuğu bu mutluluğu ilk defa yaşıyor. Burada özellikle çocuklarımıza seslenmek istiyorum. Buraları sizler koruyacaksınız. Eğer korursanız seneye de buradan kiraz yiyebiliriz” diye konuştu.
Üzüm Bağı ile başlayan Bağcılar’daki nostalji bahçesi geleneğinin, Kiraz ve Kayısı bahçeleri ile devam ettiğini belirten Çağırıcı, “Son olarak 10 dönümden fazla olan Kestane Bahçemizi hazırladık. Sırada elma ve fındık bahçelerimiz var. Hedefimiz 22 mahallemizin tamamına bir nostalji bahçesi kazandırmak” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 2 bin kişinin katılarak hem dalından kiraz yediği hem de piknik yaptığı organizasyonda yöresel halk oyunları gösterisi de yapıldı.

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV