banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
01 Ekim 2025 Çarşamba

Kız kıza deniz keyfi

Engelliler Edirne’yi gezdi

Bağcılar Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Sıfır Engel” projesi kapsamında farklı engel gruplarında 20 engelli Edirne’ye gitti. Günübirlik gezide, her bir engelliye bir üniversite öğrencisi eşlik etti.

20 Nisan 2011 Çarşamba 12:38
Engelliler Edirne’yi gezdi
banner312
Engelliler Edirne’yi gezdi
Bağcılar Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Sıfır Engel” projesi kapsamında farklı engel gruplarında 20 engelli Edirne’ye gitti. Günübirlik gezide, her bir engelliye bir üniversite öğrencisi eşlik etti.
Bağcılar Belediyesi, Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Sıfır Engel” projesi kapsamında üniversite öğrencileri eşliğinde değişik engel gruplarında 20 engelliyi Edirne’ye gitti. Geziye, Marmara Üniversitesi’nden, sınıf öğretmenliği ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinde okuyan 20 öğrenci ile görme, zihinsel ve bedensel engelli 20 kişilik engelli grubu katıldı. Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak için gerçekleştirilen günübirlik gezide, Edirne’nin tarihi mekanları gezildi. Yürüme engelli 60 yaşındaki Sadık Kartal, ilk defa Edirne’ye geldiğini söyledi ve büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Gezi kapsamında başta Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak bilinen Selimiye Camii olmak üzere, Sağlık Müzesi, Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı meydan, Eski Cami, Üç Şerefeli Camii, Balkan Savaşı Müzesi, II. Beyazıd Külliyesi, Meriç Köprüsü, Tunca Köprüsü, Pazar Kule Sınır Kapısı ve Lozan Anıtı gezildi. Gezide her bir üniversite öğrencisi bir engelliyle ilgilendi ve gezi boyunca ona eşlik etti.
Üniversite öğrencilerinin de ilk defa katıldığı gezinin otobüs yolculuğu da büyük neşe içerisinde gerçekleşti. Esra Karadaş’ın okuduğu “Anne” isimli şiiri duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.
EN ÇOK İLGİYİ SAĞLIK MÜZESİ GÖRDÜ
Gezide engellilerin, en çok dikkatini ise Sağlık Müzesi çekti. II. Beyazıd döneminde hastane olarak inşa edilen müzede, kurulduğu dönemlerde özellikle ruh hastalarının ilaçların yanı sıra su sesi, musiki, güzel kokular ve çeşitli meşguliyetlerle tedavi edildiği biliniyor. Sağlık Müzesini gezen engelliler, müzenin tarihsel tanıtım filmini de izledi.
Engellilerin toplumsal bir gerçeklik olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Toplum olarak bunun farkında olmamız gerekiyor. Bağcılar Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata dahil olmaları için etkin çalışmalar yürütüyoruz. Edirne gezimiz de engelli vatandaşlarımıza güzel bir gün geçirmek için planladığımız bir çalışma” diye konuştu.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: Engelliler Edirne’yi Gezdi

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV