
Engelliler Edirne’yi gezdi
Bağcılar Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Sıfır Engel” projesi kapsamında farklı engel gruplarında 20 engelli Edirne’ye gitti. Günübirlik gezide, her bir engelliye bir üniversite öğrencisi eşlik etti.
Bağcılar Belediyesi, Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Sıfır Engel” projesi kapsamında üniversite öğrencileri eşliğinde değişik engel gruplarında 20 engelliyi Edirne’ye gitti. Geziye, Marmara Üniversitesi’nden, sınıf öğretmenliği ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinde okuyan 20 öğrenci ile görme, zihinsel ve bedensel engelli 20 kişilik engelli grubu katıldı. Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak için gerçekleştirilen günübirlik gezide, Edirne’nin tarihi mekanları gezildi. Yürüme engelli 60 yaşındaki Sadık Kartal, ilk defa Edirne’ye geldiğini söyledi ve büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Gezi kapsamında başta Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak bilinen Selimiye Camii olmak üzere, Sağlık Müzesi, Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı meydan, Eski Cami, Üç Şerefeli Camii, Balkan Savaşı Müzesi, II. Beyazıd Külliyesi, Meriç Köprüsü, Tunca Köprüsü, Pazar Kule Sınır Kapısı ve Lozan Anıtı gezildi. Gezide her bir üniversite öğrencisi bir engelliyle ilgilendi ve gezi boyunca ona eşlik etti.
Üniversite öğrencilerinin de ilk defa katıldığı gezinin otobüs yolculuğu da büyük neşe içerisinde gerçekleşti. Esra Karadaş’ın okuduğu “Anne” isimli şiiri duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.
EN ÇOK İLGİYİ SAĞLIK MÜZESİ GÖRDÜ
Gezide engellilerin, en çok dikkatini ise Sağlık Müzesi çekti. II. Beyazıd döneminde hastane olarak inşa edilen müzede, kurulduğu dönemlerde özellikle ruh hastalarının ilaçların yanı sıra su sesi, musiki, güzel kokular ve çeşitli meşguliyetlerle tedavi edildiği biliniyor. Sağlık Müzesini gezen engelliler, müzenin tarihsel tanıtım filmini de izledi.
Engellilerin toplumsal bir gerçeklik olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Toplum olarak bunun farkında olmamız gerekiyor. Bağcılar Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata dahil olmaları için etkin çalışmalar yürütüyoruz. Edirne gezimiz de engelli vatandaşlarımıza güzel bir gün geçirmek için planladığımız bir çalışma” diye konuştu.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!