banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

FARKLI ÜLKELERİN İZCİLERİ BAĞCILAR’DA BULUŞTU

Bağcılar Belediyesi İzci Kulübü Mısır, Danimarka, Suudi Arabistan ve Kazakistan’dan gelen izcilerle birlikte başarılı bir kamp gerçekleştirdi.

12 Temmuz 2011 Salı 17:12
FARKLI ÜLKELERİN İZCİLERİ BAĞCILAR’DA BULUŞTU
banner312
FARKLI ÜLKELERİN İZCİLERİ BAĞCILAR’DA BULUŞTU
Bağcılar Belediyesi İzci Kulübü Mısır, Danimarka, Suudi Arabistan ve Kazakistan’dan gelen izcilerle birlikte başarılı bir kamp gerçekleştirdi. Okulların kapanışıyla birlikte başlayan izci kampı farklı gruplar halinde toplam 1250 izcinin katılımı ile Düzce’nin Güzeldere Şelale mevkiinde yapıldı. Kamp boyunca izciler onlarca faaliyet gerçekleştirdiler.

KİTAP OKUDULAR…
Kampa katılan öğrenciler kamp boyunca, okçuluk, ip düzenekleri aktivitesi, oryanting aktivitesi, canlı langırt, mayın tarlası, bilyeli araba, tahta bacak, hike, hazine avı, kampçı yemekleri eğitimi, tırmanma aktivitesi ve kasa yığmaca gibi onlarca aktivite yapmalarının yanı sıra 34500 sayfa da kitap okudular.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen Kamp ateşi programına kampa katılan izci grupları ve izci adayları katıldı. İzcilerin farklı gösterilerde bulunduğu programda kamp süresince gerçekleştirilen etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri verildi.
İzcileri kamp yaptıkları Güzeldere Şelale mevkiinde de ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Kamp Ateşi Töreninde yaptığı konuşmada; “İzcilik; dostluktur, kardeşliktir, barıştır. İzciler, kültürel ve doğal şartlardan yararlanarak, sağlığı korumak ve toplumu duyarlı ve bilinçli hale getirmek için çalışır. İzcilik sadece üniforma giymek, oyun oynamak, şarkı söylemek, el becerileri yapmak, kısaca boş zamanları değerlendirmek değildir. İzcilik; tek başına var olmak demek, değildir. İzcilik; doğası gereği katılmayı, birleşmeyi gerektiren toplumsal bir etkinliktir. İzcilikte yalnızlık değil; birliktelik ve beraberlik ön plandadır.” dedi.
Bahçelievler Kaymakamı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Şevket Cinbir ise yaptığı konuşmada izcileri tebrik ederek Bağcılar Belediyesine izciliğe yaptığı katkı için teşekkür etti.


İZCİLERİN YEMEK MENÜSÜ: KARPUZ ÇORBASI, ŞİŞ YUMURTA
Doğa şartlarına göre farklı yemekler yapabilen izciler kamp ateş töreninde közde karpuz çorbası, şiş yumurta, pet şişede çay, yumurtalı domates gibi yiyeceklerini yaparak tanıttılar…
Meraklı bakışlar eşliğinde hazırlanan yemek menüsü yeni izcilere ikram edildi.
Kamp Ateşi Törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Kaymakamı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Şevket CİNBİR, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Mısır Turizm Konsolosu Nahed Gamel Eldın, Türkiye İzcilik Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Lütfiye Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Pamukçu, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Erdoğan ve çok sayıda izci ve ailelerinin katıldığı tören veda valsi ile sona erdi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV